Something interesting

Jak zapůsobit první den školy?

Ahoj :D,

včerejší článek byl pro budoucí nováčky ve škole. Dnešní článek určitě taky nováčkům pomůže, ale je i pro všechny ostatní. Září se pomalu blíží a já mám pro vás pár tipů, jak ve škole první zářijový den zapůsobit na ostatní.



1. Výběr oblečení

    Pěkný outfit je takový základ. Většina lidí posuzuje druhé podle toho, jak vypadají. Pokud budeš mít na sobě špinavé zmačkané oblečení a zablácené boty, neudělá to na druhé moc dobrý dojem. Oblečení si vyzkoušej den předem, zjisti, co ti sedí a sluší. Nezapomeň si oblečení vyžehlit a umýt si boty. Výběr oblečení o den dříve ti navíc ušetří čas ráno, nebudeš zmatkovat, že nemáš co na sebe.

    Důležité je, aby ti oblečení sedělo, líbilo se ti na tobě, ale hlavně by mělo být pohodlné. Ty v tom budeš celý den. A ještě důležitější jsou pohodlné boty. Baleríny se sice perfektně hodí k šatům, ale vydržíš v nich tak dlouho chodit?

    Pro starší: S malováním bych to nijak nepřeháněla. Trochu se zkrášlit nikomu neuškodí, ale co je moc, to je moc.







2. Přijď včas

    Všechny věci potřebné první den do školy si připrav minimálně o den dříve. Ráno se už jenom oblečeš, nasnídáš, uděláš si ranní hygienu a můžeš jít do školy. Pobíhání po bytě s tím, že ti chybí mobil a nemůžeš ho najít, ti vezme mnoho drahoceného času.

    První den bych si taky trochu přivstala. Kdo dřív přijde do školy, bude si moci vybírat lavici, kde bude sedět. A navíc přijít první den do školy pozdě není zrovna nejlepší vizitkou.






3. Sebevědomí, žádný strach

    Nebuď ustrašené mimino. Do školy už jsi chodila, víš, jak to tam chodí, takže není čeho se obávat. A i kdybys měla nějaké obavy, nech si je v hlouby duše a snaž se působit bezstarostně, sebevědomě. Nejenom, že si u ostatních získáš obdiv, ale i oni se pak díky tobě budou ve tvé společnosti cítit příjemně.

    Pokud jdete do nové školy (můžete si přečíst tento článek), také se nebojte. Je to jenom první den ve škole, nezávisí na tom budoucnost lidstva.






4. Upozorni na to nejhezčí

    Každý z nás má mnoho nedostatků, ať už ve vzhledu, tak i mezi vlastnostmi a neustále se je snažíme nějak maskovat. Proč? Nejlepší maskování je ukázat na to, co je na vás nejhezčí. Lidé se pak budou soustředit na tu „věc“ a vaše nedostatky jim ujdou.

    Jestliže máš pěkné oči, zvýrazni je, ať to každý vidí. Pokud máš pěknou postavu, vezmi si něco, čím bude ještě krásnější. Když máš nádherné dlouhé nohy, vezmi si cokoli, co ti je ještě více protáhne... asi mi rozumíte, jak to myslím.






5. Pryč se špatnými vlastnostmi


    Je první den školy, ty jsi hádavá, přijdeš do školy a okamžitě se pohádáš se spolužačkou, že ti zasedla místo. A hned je z toho nový drb a pro tebe trapas první den školy. Není to zbytečné?

    Zkus alespoň jeden den zapomenout na své špatné vlastnosti a co nejvíce se jich vyvarovat. Místo toho poukaž na tvé dobré vlastnosti.

    Já vím, snadno se to píše, ale hůře provádí... ale stejně to zkuste.






6. Flirtuj (pouze pro starší)

    První den ve škole, noví studenti... nejvyšší čas se seznámit s pěkným klukem. Nestyď se a začni se s ním bavit. Vždyť po tobě nikdo nechce, abys ho hned pozvala na rande.

    Nějaký tvůj spolužák přes prázdniny vyrostl, zestárl a je z něho pěkný pohlený mladík? Sbal ho dokud je ještě volný.

    Jsi nová ve třídě nebo škole? Tak to máš nejlepší příležitost navázat nějakou tu známost.

    Jestli jsi introvert a stydíš se tak moc, že se bojíš, že bys něco pokazila, nemusíš se s nikým cizím vybavovat. On si tě „ten pravý“ nakonec stejně najde sám.







7. Rozdávej úsměvy

    Všichni mají rádi usměvavou krásnou mladou slečnu. Co k tomu víc dodat, usmívej se, usmívej se a ještě jednou se usmívej!







8. Buď sama sebou


    A na závěr to nejdůležitější pravidlo.

    Hlavně si na nic nehraj, užij si první den školy podle sebe, dělej to, co bys normálně dělala, chovej se tak, jak se obvykle chováš... prostě buď sama sebou.







    Možná, že vám i můj článek pomohl, jinak jsem o škole napsala i článek Připrav se na školu!, Oblečení na první den a již zmíněný včerejší článek Poprvé ve třídě?. Tímto článkem bych chtěla uzavžít takovou sérii článků o blížící se škole. Tyto rady si zapamatujte, ale zatím si užívejte posledních necelých dvou týdnů prázdin. A hodnoťte tento článek :D

Sagka

Komentáře

Luna632

A vlastne, čo ak som prirodzený introvert ktorý sa bojí aj usmiať aby si niekto nemyslel
a) že sa mi ten človek páči
b) aby som nemala niečo medzi zubmi
c) aby som nevyzerala ako psychopat ktorý si predstavuje ako toho človeka zavraždí
=DDD

Luna632To se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.