Vlastní články na HPD.cz

Štve tě, že v magazínu nemáš vždy články, které bys chtěla? Že admini nestíhají a generují málo obsahu? Ukaž, že ty to zvládneš lépe a založ si na HPD svůj vlastní blog. Tato nová funkce, kterou jsme pro tebe připravili, ti umožní vytvářet vlastní články. Konečně tak na HPD můžeš mít obsah přesně podle svého gusta :-).

Jak si vytvořit blog

Tvorba blogu je jednoduchá. Na HPD si ho může vytvořit každý, kdo je zde registrovaný a dosáhne alespoň hodnosti Fanynka (pátá nejnižší hodnost na HPD).

Pro užívání funkce blogu musíš mít také jeden z novějších prohlížečů, u starších verzí prohlížečů (např. Internet Explorer 8) ti funkce blogu nebude fungovat. Pokud ti něco nepůjde, zkus použít jiný prohlížeč. Naopak pokud budeš chtít, můžeš funkci blogu využívat i přes svůj tablet.

A teď už jak na to:

    1. Jdi do svého profilu
    2. V levém menu klikni na položku Blog
    3. Zaškrtni souhlas s podmínkami používání a stiskni tlačítko Vytvořit blog
    4. Zadej název svého blogu a volbu potvrď

 

 

Gratulujeme! Tvůj nový blog je založen. Teď přidej svůj první článek.

 

Jak přidat článek na blog

Pro vytvoření článku stačí stisknout tlačítko Vytvořit článek, které najdeš v pravém horním rohu. Objeví se ti stránka, kde zadáš název článku a textový editor, do kterého můžeš svůj článek psát.

Nápovědu, jak upravit pomocí tohoto editoru text, který píšeš, a co znamenají jednotlivé položky editoru, najdeš na následujícím obrázku.

 

 

Až budeš mít článek hotový, stačí dole stisknout tlačítko Uložit článek.

Tipy pro spravování obsahu blogu a článků:

  • Do článku jdou vkládat videa i obrázky zatím jen prostřednictvím URL adresy obrázku. Už ale pracujeme i na funkci, abys mohla přidávat obrázek přímo ze svého počítače.
  • Jméno blogu můžeš měnit, dej si ale pozor. Pokud jméno změníš, změní se i URL adresa svého blogu a odkazy, které jsi někomu poslala, budou neplatné. Také díky tomu můžeš přijít o stálé čtenáře, protože tvůj nový blog nenajdou.
  • Dávej svým článkům chytlavý, ale také výstižný název, přilákáš tím čtenáře.
  • Příliš krátké články (články s malým množství textu) se nedostanou do výpisu nejnovějších článků. Zkus proto o svůj obsah pečovat.

Pravidla pro psaní článků

I psaní článků, stejně jako komentáře a registrace na HPD mají svá pravidla, která je nutná dodržovat. Pro blog platí stejná pravidla, jako pro celé HryProDivky, zde jsou hlavní z nich.

  • Nekopíruj nikdy na svůj blog cizí texty, který si nenapsala sama nebo k němu nemáš autorská práva.
  • Nevkládej na svůj blog obrázky a videa, ke kterým nemáš autorská práva nebo nejsou volně dostupná (např. volně přístupná videa z YouTube můžeš použít).
  • Nepoužívej ve svých příspěvcích vulgarity, urážky ani jiný obsah podněcující nenávist.
  • Nedávej odkaz na svůj blog opakovaně do komentářů po celém HPD. Tyto příspěvky budou vyhodnoceny jako SPAM a smazány.

Pokud pravidla porušíš, určitě víš, co tě čeká. Nemine tě BAN, který bude udělen podle závažnosti přestupku. Přinejmenším nebudeš smět přidávat nějakou dobu příspěvky na blog a komentáře na HPD. Při opravdu hrubém porušení pravidel nebo při opakovaném porušování můžeš přijít jak o svůj blog, tak o svůj účet na HPD. Pokud se ale budeš chovat slušně, nemusíš se ničeho bát, nic ti nehrozí.

Jak zjistit URL adresu obrázku?

Prozatím lze na blog vkládat obrázky pouze pomocí URL adresy. Než přidáme obyčejné vkládání z PC, mohl by se ti hodit návod, jak zjistit URL adresu obrázku, abys mohla nějaký na svůj blog vložit.

  1. Najdi si ve svém prohlížeči obrázek, který chceš vložit na blog
  2. Klikni na něj pravým tlačítkem myši -> zobrazí se ti nabídka jako na obrázku
  3. Zvol z nabídky položku Kopírovat URL adresu obrázku -> nyní máš odkaz na obrázek ve schránce
  4. V editoru článku klikni na tlačítko přidat obrázek.
  5. Do políčka pro zadání URL adresy obrázku nakopíruj URL adresu (zmáčkni najednou klávesy CTRL + V nebo klikni pravým tlačítkem myši a z menu zvol položku Vložit)
  6. Adresa se objeví v políčku a ty můžeš potvrdit vložení obrázku

Jak si přečtu články ostatních?

Veškeré články, které na svém blogu někdo z HPD napíše, jsou veřejné. Můžeš si tak přečíst články kohokoliv, kdo blog má. Cest, jak se k nim dostat ne hned několik.

    1. Nejjednodušší je, když navštívíš profil toho, koho blog si chceš prohlédnout. Stačí kliknout kdekoliv na HPD na jeho přezdívku a v jeho profilu kliknout v levém menu na tlačítko Blog. Zobrazí se ti ihned výpis všech autorových článků.
    2. Na svém blogu klikni na tlačítko Nejnovější články v levém horním rohu (v růžové liště). Zobrazí se ti výpis nejnovějších článků všech uživatelů.
    3. Zobrazit blog nebo článek někoho cizího můžeš taky, když ti pošle URL adresu blogu nebo příspěvku, která se zobrazuje nahoře v prohlížeči.

 

Doufáme, že se ti bude nová funkce na HPD líbit. Stále na ní ještě pracujeme a přidáváme nové funkce, takže nám odpusť, když všechno nebude hned dokonalé. Tipy na to, co bys chtěla na blogu zlepšit, můžeš napsat sem do komentářů. Přejeme ti krásné psaní :-).

zpět na seznam článků

Autor: Redakce   |   Publikováno: 24. 07. 2015   |   Zobrazeno: 110792x

Témata článku:Rady a tipy

Komentáře

ledováKrálovna(♛❤ Unicorni ♛❤)

Super smajl Dá se na to vyřádit a vyjádřit své pocity smajl Ale mohlo by to být přehlednější .... třeba že nahoře nad blogem budete mít napsáno kolik lidí vás sleduje aby jste to viděli vy a každý kdo jukne na váš blog smajl a taky nápis (SMAZAT BLOG) . vždy by jste ho smazali a museli zadat heslo smajl psss udělejte to taak !!! smajlsmajlsmajl

ledováKrálovnaTo se mi líbí +6 To se mi nelíbí

Belania333(Píšeme povídky a příběhy)

„Už ale pracujeme i na funkci, abys mohla přidávat obrázek přímo ze svého počítače.“ Tenhle článek vyšel před dvěma lety. Jak jako „pracujeme“? Kdybyste na tom pracovali, tak by vám to netrvalo dva roky. Aneb jak má HPD skvělé adminy.smajl

Belania333To se mi líbí +18 To se mi nelíbí

annamarieVIP(Game of thrones závisláci)

Belania333: Celá správa hpd vyžaduje nějaký čas a admini mají i svůj život. Souhlasím že by to mohlo být rychlejší, přidávání stažených fotek a souborů bych uvítala, ale nechme adminům čas, vše nejde jen lusknutím prstu

annamarieTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

natalie paulikova(normal girls club)

Ano,když někdo chce vložit do svého článku obrázek,a je na mobile/tabletě,tak by bylo mnohem lepší,kdyby nás to přesměrovalo do galerie obrázků.Tam by jsme si nějaký vybrali.A né,že musíme kopírovat URL obrázku.smajl

natalie paulikovaTo se mi líbí +8 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.