Something interesting

10 Důvodů, proč se NEmalovat!

Ahoj :D,


    zbožňuji dny, kdy mi není úplně dobře, ale jsem v pohodě a nejdu do školy. O to víc nesnáším dopisování a doučování látky a testů...


    Téma dnešního článku mě napadlo dneska ráno, když jsem se probudila. Jelikož mi včera nebylo úplně dobře, v půl deváté jsem si lehla do postele (oblečená a s čočkami), usnula jsem při rozsvíceným světle a probudila se až dneska. Hned jsem začala nadávat, jak to, že mě máma nevzbudila, protože mám zakázáno spát s čočkami – mohly by se mi přilepit k víčku – ale naštěstí v pohodě, pro jednou to nevadí. Byla jsem ráda, že jsem neusnula namalovaná, jelikož to bych dneska vypadala příšerně. A z toho vzniklo toto téma.




    Vadí mi, když se malují děti na prvním stupni základky. Celkově mi vadí, když se děti malují, dělají si linky a stíny, podle mě jsou malé a dokud jsou ty holky hezké, neměly by se uměle zkrášlovat. Něco jiného je, když se starší holky namalují na nějakou akci jednou za čas, nebo si do školy dávají pouze řasenku. Ale o tom tu psát nechci, to je věc každého z nás.



    Já jsem zastánce názoru, že přílišné líčení škodí a pokud už se malovat, tak pouze párkrát za nějakou dobu. A v dnešním článku vám napíši důvody, proč je lepší, když se holky nemalují.






1. Čas


    Každý ví, že než se holka pěkně nalíčí, nějakou tu dobu to trvá.


    Jestliže si nanášíte pouze korektor a řasenku, je to rychlé, do deseti minut je hotovo.


    Ale pokud si děláte stíny, linku... můžete v koupelně strávit víc jak půl hodiny. Málokdo má ráno tolik času a přivstat si se nám také moc nechce.


    A to samé večer – odličování. Než to ze sebe všechno dostanete...








2. Peníze


    Řasenka, rtěnka, stíny, tužka, linky, korektor, make-up, micelární voda, tampónky... není to zadarmo a stojí to docela dost peněz. Říkáte si, dát za řasenku stovku, to je v pohodě, ale pokud si těch kosmetických produktů kupujete více, docela se vám to prodraží.









3. Nutné odlíčení


    Malujete se pravidelně? A stává se vám, že se vám večer prostě nechce chodit do koupelny a smývat ze sebe šminky? Je to potřeba.


    Když se večer neodlíčíte, můžou se vám šminky na obličeji roztéct...











4. Nemůžu...


    Nemůžu brečet a smát se, bojím se, že mi slzy rozmažou řasenku. Dobře, existuje voděodolná řasenka, ale stejně vám slzy můžou rozmazat oči. A vypadat jako upír s černotou pod očima, která ještě více prohlubuje kruhy pod očima...? Nic moc představa.


    Nemůžu plavat, rozmazal by se mi make-up. Prostě si neskočím po hlavě do vody, nepotopím se... Po několika letech jsem pochopila, proč plave moje máma s hlavou nad vodou. A nevypadá to zrovna nejstylověji.


    Nemůžu chytat vločky do pusy, aniž by mi voda z vločky nerozmazala make-up! Možná se chovám jako dítě, ale já tak ráda zakláním hlavu a polykám vločky, které padají z nebe. Pak se divím, že jsem v zimě nemocná... A to samé je s deštěm, fouká a kapky létají přímo do obličeje.


    Nemůžu si promnout oko, když mi tam něco spadne. Ať už je to řasa, muška nebo cokoli jiného, nešáhnu si do oka, nepromnu si ho a nevyndám to. Takovýto bordel vyplavují slzy, ale já nemůžu brečet... Co teď?









5. Pozor


    Na oblečeni – Trička a svetry přes hlavu s malým výsřihem, to je největší zlo! Namaluju se a pak si chci vzít svetr a musím dávat velký pozor na oblékání, abych neměla šminky na svetru. Jak nepraktické!


    Na skleničky – Obtisk rtěnky na skleničce či hrnku? Možná to je stylové (já myslím, že ne), ale chudák ten, který to bude muset po vás umývat.


    Na... určitě byste přišli na další věci, na které si musíte dávat pozor, když jste nalíčené.








6. Krásná i bez líčení


    Kolik vám je let? Myslím si, že tak mezi 9-17. Všechny tady jsme mladé a naše pleť je krásná i bez šminek. Tak proč se zdržovat malováním?


    Většina z nás chce být taková, jaká je, prostě svoje. Vaše já zanikne, pokud ho zamaskujete vrstvou líčidel.







6. Přesná ruka


    Toto mi hodně chybí. Jak už jsem psala, moc se nemaluji, ale když už ano, skoro vždycky se mi jedno oko nepovede. Buď mám každé jiné a musí se odličovat, nebo se mi třese ruka a linka je křivá. A vůbec nejhorší je, když už jsem skoro namalovaná, chybí mi jen řasenka a co se nestane? Většinou u levého oka mi ujede ruka a já mám řasenku i jinde na obličeji než na řasách. Odlíčit a celé znovu!









7. Nemusíte se pořád kontrolovat


    Nerozmazala jsem si rtěnku? Nemám řasenku na víčku? Jak vypadá moje linka?


    Neustálé otázky, jestli je naše líčení v pořádku.


    Máme s sebou zrcátko a každou minutu si kontrolujeme náš vzhed.


    Stojí to za to? Nemůžeme se pořádně bavit, protože jediné na co myslíme, je, jestli vypadáme dobře.










8. Méně akné

    A teď pozor... Tvrdí se, že pokud si dáte v malování pauzu nebo ještě lépe – nebudete se malovat, bude se vám méně tvořit akné a černé tečky. A to se vyplatí!









9. Pleť bude dýchat


    Nás to ještě moc nezajímá, ale do budoucna byste měli o této věci vědět.


    Každý make-up zatěžuje vaši pleť a pokožka pak nemůže dobře dýchat. Tvoří se na ní ošklivé pupínky, kterých se velmi špatně.


    Také se říká, že čím více se líčíte, tím hůř budete vypadat. Takže při každodenním líčení můžete mít třeba už ve třiceti vrásky jako padesátnice a pak už bude líčení doopravdy nezbytné.









10. Malé děti to neumí


    A pak také, ti, co se líčit teprve začínají, to ještě moc neumí a vypadají pak příšerně.


    Já, když jsem se poprvé zkoušela v koupelně namalovat, jsem vypadala jako netvor, jak příšerně jsem měla nanesenou tužku pod okem!


    Jedna moje spolužačka se začínala malovat v sedmé (???) třídě a vůbec to neuměla, takže pak měla celé víčko modré od stínu. Vypadalo to strašně, po půl roce jí to asi někdo řekl a od té doby se maluje normálně.


    Zase je pravda, že bez zkoušení se to člověk nikdy nenaučí.







Nechceme dopadnout takto:


        








    Tak to by bylo pro dnešek vše, snad se vám článek líbil a prosím, nepište mi komentáře typu: „Já se maluju od deseti let, umím to. Kdybych se nemalovala, vypadala bych strašně!“ Možná byste vypadaly jinak, je to to samé, jako když si na někoho zvyknete v brýlích a ten někdo pak začne nosit čočky, taky vám první týden připadá, že vypadá divně, než si na něho zvyknete (viz. moje spolužačka). Opravdu nechci, abyste mi vyvraceli můj názor, že malovat se v našem věku je zbytečné.


    V tomto článku byly pouze důvody, proč je lepší se nemalovat, také jsou věci, proč se malovat, ale s tím se mi do komentárů prosím opravdu nevypisujte.


    Abyste to nechápali špatně, když se vyjádříte k mému článku, budu jedině ráda. A hodnocení v podobě plus mě taky potěší :D

Sagka

Komentáře

Daniell(Vondruškovci)

Mně je 13 a "líčím" se. Čti: bezbarvý lesk/balzám na rty, které se mi jinak strašně vysušují a jednobarevné jednoduché stíny na oči, protože mám brýle s hodně dioptriemi a když se "nenalíčím" tak vypadám jako želva po hysterickým záchvatu (malý oči utopený ve véélkým obličeji). Ale jenom do školy a společnosti - a když někdy zapomenu tak holt zapomenu. No a?smajl

DaniellTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Elena1476

no důvodů je dost, já se nemaluju ale chtěla bych . nějak normálně stačil by mi korektor a řasenka s rtěnkousmajl hlavně to odličování , holky na zo ezapomínejte ! muže sem vám ,,zkazit,, pleť a něco podobného .

Elena1476To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Luuuuucka(Brasil)

Já si ráno dávám jen rtěnku a to si stoupnu před zrcadlo plácnu si ji na pusu a jdu zabere mi to asi 5-10 sekund a to ani není rozmazaná takže v pohodě.
Ale ta rtěnka je dost výrazná. Taková ta bárbínovská růžová.

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Lisek(budeme skvělé kámošky)

Jedna holka v pětce vypadá hrozně divně a já si nedávám víc než řasenku a rtěnku a to ne tak často jako ta z páté! Kámoška je blondýna a s modrýma očima takže řasenka je na ní poznat.....

LisekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

lucka874: Moc děkuji smajl

Jak jsem psala Butterfly340, já se do školy nemaluju vůbec, když už, tak na akce a pouze řasenku a rtěnku, občas použiju tužku nebo linky. Připadá mi to tak akorát.

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Pár holek z bratrovy třídy se maluje od první třídy! Možná si řekneš, že kecám, ale je to tak. Bohužel. Myslím si, že u těch holek je asi problém u rodičů. Oblékají se...no jak šla*ky, s prominutím a výrazné líčení jim taky moc nepřidá.

Já se nelíčím. Teda občas použiju lesk na rty, řasenku nebo korektor, ale jsem v osmičce a myslím, že to ničemu neuškodísmajl

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Butterfly340: To je strašné! Nechápu, že jim to rodiče dovolí, ale asi to nejsou dobří rodiče. Já se do školy nemaluju vůbec, když už, tak na akce a pouze řasenku a rtěnku, občas použiju tužku nebo linky.

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí
zobrazit starší komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.