Something interesting

Připrav se na školu!

Ahoj :D,

škola se pomalu, ale jistě blíží... vím, že máme ještě půlku srpna prázdnin, ale já pak budu na dovolené a nebudu mít kdy vydat tento článek.

    V dnešním článku budou tipy, jak se co nejlépe připravit do školy.



1. Pryč s věcmi z loňska

    Máte ještě v tašce sešity z minulého roku, staré pití, svačiny, posmrkané kapesníky? Je nejvyšší čas to uklidit.

    Staré sešity, učebnice a pracovní sešity si buď ukliď do nějakého šuplíku, nebo je vyhoď, také roztřiď papíry a testy, které vám zůstaly z minulého školního roku.

    Věci, které nepotřebuješ do školy, si srovnej, ulož nebo vyhoď, rozhodně je nenechávej v tašce do příštího roku, nebo někde předpřipravené na úklid.






2. Čištění

    Do školy je třeba připravit tašku, penál, pastelky, desky (pokud nosíš)... prostě všechno, co vyžadují učitelky nebo co potřebuješ do školy.

    Podívej se v jakém stavu je tvá školní taška, pokud se rozpadá, páře, jsou v ní díry, rovnou ji hoď do popelnice a kup si novou. Tašku do školy si můžeš vybrat v obchodech, některé jsou vystavené třeba v papírnictví. Tady je výhoda, že přesně víš, jak taška vypadá, kde má jaké kapsičky... ale nemusí se ti žádná líbit. Nebo se podívej na internet, tady je velmi mnoho tašek, takže nečekej, že budeš mít novou vybranou za 5 minut. Podívej se na všechny parametry, předně jestli se ti líbí, kde má jaké kapsičky, jak je velká (většinou je tam napsaný objem tašky) a poraď se s rodiči. Přes internet je výhodné kupovat tašku do školy, protože je obvykle i s dopravou o něco levnější, než jak ji prodávají v obchodech. Ale je to krok do neznáma, nevíš, co přesně ti příjde.

    Jestli je tvá školní taška a penál v dobrém stavu, oboje si vyper, samozřejmě že v ruce. Vem si kartáč, prací prášek a drhni. Každý chce mít do školy čistou tašku a penál.

    Nezapomeň si pečlivě ořezat pastelky a zkontrolovat, že ti píšou všechny propisky či pera, případně kup nové, nebo do nich kup náplně. Také si zkontroluj své rýsovací potřeby, v jakém stavu je tvé kružítko, zda-li máš tušku na rýsování nebo tuhy do mikrotužky a jestli jsou tvá pravítka a úhloměr vcelku. Pokud ne, zajdi do papírnictví a řádně se připrav na nový školní rok.

    Internetové stránky s batohy do školy: Topgal, Bagmaster, další stránka...





3. Papírnictví

    Dostala jsi seznam věcí, které si máš pořídit do školy? Tak neváhej a vyraž do papírnictví. Pokud nemáš seznam, jsi dostatečně stará na to, aby sis ho vytvořila sama.

    Kdo dřív příjde, ten dřív mele. V případě papírnictví to určitě platí, když příjdeš 31. srpna, nediv se, že už mají jenom jeden typ sešitů. Pokud chceš pěkné věci, jdi do papírnictví dřív a výběr bude velký. Pěkné věci za dobré ceny mají taky v supermarketech, třeba v Globusu, Tescu nebo Kauflandu.






4. Drobné úpravy


    Teď už zbývá jenom naskládat psací potřeby do penálu, nadepsat si sešity, podepsat učebnice (pokud je máte), dát si do tašky balíček kapesníků.

    Nezapomeň si vyprat oblečení na tělocvik případně koupit nové boty.






5. Doladění


    Většinou si do školy neseženete úplně všechno, v průběhu prvních dní ve škole vám učitelé řeknou, co si máte ještě dokoupit.

    Ale téměř všechny věci už budete mít připravené a budete mít v průběhu roku méně práce.





    Já doufám, že vám můj článek pomohl, že si věci do školy připravíte a obstaráte předem a že bude pro vás začátek školního roku pohodový.




    Pokud se vám článek líbil, určitě mi to dejte vědět + nebo komentářem :D

Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.