Something interesting

Když je v hodinách nuda...

Ahoj :D,

taky se vám stává, že máte nějakou dost nudnou hodinu, nezábavnou učitelku a počítáte každou minutu, která zbývá do začátku přestávky? Mě v některých hodinách dost často. V tomto článku bych chtěla napsat co dělat, abyste neumřeli nudou.



1. Mobil


    Vytáhnout si mobil a surfovat díky školní wifi po internetu, hodina utíká o dost rychleji. Má to ale i nevýhody, je lepší sedět v zadní lavici za někým vyšším, aby si toho vyučující nevšiml. Schovej mobil třeba za sešit nebo penál a průběžně po očku sleduj učitelku, jestli se k tobě neblíží, aby tě nepřekvapila a nezabavila ti mobil, nebo ti nedala poznámku.


Poněkud starý obrázek, kdo má v dnešní době takový mobil?!?




2. Hudba


    Pouze pokud máš dlouhé vlasy. Doporučuji pro tmavé vlasy tmavá sluchátka. Dej si špunty do uší a na chvíli vypni. Skvěle uklidňuje, ale nesmí tě učitelka vyvolat, to by byl průšvih.


Trochu víc nenápadně a bude to ono :-)




3. Sudoku


    Luštění je zábavné a ještě si procvičíš mozkové závity. Je fajn nosit sudoku na manším papíře, který se dá snadno schovat pod sešit v případě, že se blíží učitelka. Navíc je to vhodné i pro lidi, kteří sedí v předních lavicích, učitelka si většinou všimne maximálně, že se díváš podezdřele dlouho na stůl a čas od času něco napíšeš. To můžeš svézt na látku, děláš si výpisky.


Ovšem toto mě pobavilo :D




4. Piškvorky


    Je třeba čtverečkovaný papír, ale můžeš si vyrobit čtverečky i z linkovaného papíru. Také k tomu potřebuješ souseda - druhého hráče, ale jestli sedíš s nějakou tvou kámoškou, která je stejně znuděná jako ty, určitě to nebude problém. Akorát nesmíte být moc nápadné, nenaklánět se moc k té druhé nebo nezakrývat papír tělem pokaždé, když učitelka projde kolem. Tohle se mi jednou stalo, učitelka nám piškvorky zabavila, ovšem my si vyrobily nové. Když nám šla po hodině vrátit papír a viděla nové piškvorky, měly jsme docela průšvih (naštěstí to byla celkem pohodová učitelka, vynadala nám a víc to neřešila).


Mobil na lavici, nakloněný na druhou stranu, pohled upřený na lavici...Nenápadněji by to nešlo, že :)




5. Písmenkový logik


    Asi každý zná logika s barvami, kdy si jeden myslí 4 barvy a ten druhý je hádá. Písmenkový logik je obměna tohoto, ale může se hrát kdekoli a je potřeba jen papír, tužka a dva hráči. Jeden hráč si myslí slovo (dobré je mít ho na 5 písmen - počet písmen si předem dohodněte). Cílem hry je, aby ten druhý uhodl to slovo. Takže napíše na papír jakékoli slovo na daný počet písmen. Ten, co si myslí slovo, se na slovo na papíře podívá a řekne dvě čísla: první, které určuje počet písmen ve slově, které jsou na správném místě a druhé, které říká, že tam dané písmeno ve slově jenom je, ale na jiném místě.

    př. myslím si slovo SEŠIT - druhý napíše LESÍK - já řeknu 1,1

první jednička říká, že ve slově je jedno písmeno na správném místě, v tomto případě E

druhá jednička říká, že písmeno S (není totéž jako Š) je v mém slově, ale na jiném místě (ne na 3, ale na 1)

P.S.: dlouhá písmena a písmena s háčky se počítají jako jiná písmena než ty bez háčků - dohodněte si jasně pravidla

Ideální pro hraní s kámoškou o hodinách, jelikož učitelka většinou nedokáže hru identifikovat, vidí jenom slova napsaná pod sebou a vedle nich čísla.



Vypadá to u vás taky takhle:




Snad se líbilo, získali jste nové nápady na to, co dělat o hodinách, i když většina je dost známá. Dávejte +, komenty nebo sledujte můj blog (za vše budu moc ráda) :-D


Sagka

Komentáře

Elsa m(**WE ARE PRETTY WOMEN**)

Bezva.
K první radě: Podobný mobil co máš na obrázku měla kamarádka asi pětkrát.(Její mobil se ji jednou rozbil a pár jich roztřískala)smajlsmajlsmajl
Jiná možnost nebyla, než si vzí nerozbitnou nokii.smajl

Elsa mTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Elsa m: Chápu, že některé mladší děti, nebo když si někdo rozbije mobil, tak má starší, tlačítkový. Jinak díky za komentár smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.