Something interesting

Proč chceme být slavní?

Ahoj :D,

    moc děkuji za podporu, minulý článek byl velmi úspěšný, jsem ráda, že se vám moje články líbí a rádi je čtete. Vidím, že se s tím nepíši zbytečně :D



    Poslední dobou jsem si všimla, že mají články na blogu na HPD vyšší úroveň než mívaly. Hodně lidí, kteří psali nesmyslné články nečlánky o ničem, už nepíše. Jsem ráda, že jsou na blogu zajímavé články, které člověku dají něco nového a články typu: „Dneska byl super oběd!“ téměř zmizely. Je to fajn, když můžu číst každý článek, protože jsou všechny zajímavé a nemusím se probírat nudnými články od holek, které snad ani nevědějí, co je gramatika.

    Ovšem s tím souvisí i to, že mnoho dobrých blogerek přestalo psát články na blog. Nevyčítám jim to, také mi občas dojdou nápady, čas a chuť psát články, takže si občas dám na nějaký ten týden pauzu. Ale mrzí mě to, skvělých blogerek tu je taky hodně a je mi líto, že přestaly psát. Třeba jsem moc fandila dívce veverka35 nebo Spectra38, ale těch skvělých blogerek, které už nepíšou je mnohem více. :-(





Ale teď už k dnešnímu článku:


    Jednou jsem se sprchovala a před zrcadlem si hrála na zpěvačku. Já zpívat umím, deset let jsem zpívala ve sboru, teď zpívám sólově, ale znáte takové to nakrucování před zrcadlem. A právě v tu chvíli mě napadla otázka, proč chceme být slavní? První, co jsem si pomyslela, bylo, že já nechci být za žádnou cenu slavná, nemám ráda popularitu a paparazzi na každém rohu. Ale pak jsem se nad tím trochu víc zamyslela a došlo mi, že každý z nás chce být slavný.






Ale já nechci být slavná!


    Blbost! Každý chce být slavný, jenom v jiném oboru. Někteří chtějí být slavní tak, jak to známe, chtějí se prosadit v showbyznisu, vydělávat mnoho peněz a být známí.


    Většina z vás, kteří píšete články na HPD chcete být slavní. Nestojíte o velkou slávu, stačí vám pár sledovatelů a +, díky nimž se dozvíte, jestli vaše články někoho zajímají. Dříve jsem velmi často vídávala články typu, co se vám na mých článcích nelíbí nebo jaké chcete články. Autor se chce co nejvíce podřídit potřebám čtenáře, aby čtenáři četli jeho články a autor tím byl slavný.


    Třeba chcete být slavní v jiném oboru, v nějakém, který vás baví a jde vám. Třeba chcete být slavným doktorem ve městě, nechcete, aby vás znal svět, ale jste rádi, když si o vás v dobrém povídají lidi z vašeho města či vesnice.


    Takže mi netvrďte, že nechcete být slavní!






Proč chceme být slavní?


    Dostáváme se k hlavní otázce celého mého článku. Proč to děláme? Proč se honíme za úspěchy a snažíme se všechno dělat na 200%, abychom byli známí a lidé nás měli rádi? Proč nám nestačí tiše a nevýrazně proplouvat životem bez jakýchkoliv ambicí?


    Odpověď zní: Protože bez nějakého toho cíle by náš život neměl smysl. Kdybychom se pořád za něčím nehonili, kdyby nám bylo všechno jedno, žili bychom život jenom proto, abychom umřeli.


    Vždyť sláva a obdiv je to, co chtějí všichni. Chceme být nejlepší na škole, abychom měli dobré vzdělání a učitelé a ostatní studenti si nás vážili. Chceme být nejlepší v práci, abychom měli vysoký plat, za který si budeme moci cokoli koupit. Chceme být nejlepšími rodiči, aby nás naši potomci milovali a naši vrstevníci se divili, jak to s těmi dětmi děláme. Chceme být pěknou postavu a krásný obličej, aby nás všechny holky obdivovaly a kluci nám padali k nohám.


    Chceme, chceme, pořád chceme něco víc. Ale to je dobře, protože tím, že neustále chceme něco lepšího, se lidstvo jako celek zlepšuje. Kdyby tenkrát lovec mamutů nechtěl být nejlepší a neulovil by sám toho mamuta, ostatní by nechtěli být lepší než on, seděli by si v jeskyni, neměli by co jíst a zemřeli by. Kdyby se první lidé mezi sebou nechtěli dorozumívat, nemluvili bychom ani dneska různými řečmi. Samé kdyby...


    Ale to jsem odbočila, je to tak už od pradávna, každý tvor chce být určitým způsobem slavný. Jak to přesně vzniklo, co přesně to vyvolalo, jaká je příčina... to se už asi nikdy nedozvíme.


    Jeden příklad ze života: Jak se malé dítě naučí mluvit? Slávou. Když poprvé něco zažvatlá, rodiče ho hned chválí, hladí, hrají si s ním, dají mu něco dobrého k jídlu... Dítě je pro ten okamžik slavné, rodiče ho pochválili a to je pro dítě důležité. Proto dítě rádo zopakuje nějaké to slovo, pak zkusí něco dalšího, pak zase... a postupně se naučí mluvit. Díky obdivu rodičů za cokoli, co dítě zažvatlá.







Závěrem...


    Závěrem bych chtěla říct, že je dobře, že chceme být slavní, protože právě pokroky díky slávě nás dělají lepšími lidmi!


    Proto, když vidíte cokoli povedeného, vašemu kamarádovi se povede namalovat pěkný obrázek, vaše kamarádka zahraje pěknou písničku na klavír..., pochvalte toho člověka a chválou rozhodně nešetřete!







    Třeba jste i moje myšlenky pochopili a vnímáte to podobně. Budu moc ráda za váš názor na toto téma, který můžete napsat do komentářů a za ohodnocení mého článku :D

Sagka

Komentáře

TwilightSparkle(ZVÍŘECÍ LÁSKA)

Dobrý článek. Já když jsem byla malá jsem chtela být slavná. Ale ted mi tak ani o to nejde. Jsem hudebnice. Ale né zas tak skvelá. Jen začínám. Asi se vo svete nijak hudbou neprosadím. Ale delám to proto protože mne to baví. Naplnuje mne to. A chtela bych být úspešná hudebnice. Pak bych chtela být zpevačka ale víc se ted zaobírám hudbou. Samozrejme to delám hlavne proto protože mne to baví: zpívaní, hraní......a nad slávou ani tak moc nepremýšlím.

TwilightSparkleTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.