Something interesting

Jak vypadat dobře na fotkách?

Ahoj :D,

asi ne jenom já řeším, jak se natočit k foťáku a jak se „šklebit“, aby to vypadalo na fotce dobře. A proto bych vám chtěla dát tipy, abyste už nikdy neměli strach z focení.






1. Příprava

Zkouška:
    Pokud budete mít trochu času, postavte se před zrcadlo a vyzkoušejte si nějaké pózy. Ty, co se vám budou nejvíce líbit si zapamatujte a vybavte si je při focení.
    Také se můžete zkusit několikrát vyfotit (nebo poproste někoho, ať vás vyfotí), trénovat a hledat chyby.




Líčení:
    Je na vás, jaké zvolíte líčení, já osobně bych volila co nejjednodušší líčení. Určitě se vyhněte třpitkám, tmavým stínům a kouřovému líčení.
    Pěkně vypadají třeba dlouhé řasy a dominantní rtěnka trochu tmavší barvy.
    Můžete použít také světlé stíny, které vaše oči rozsvítí a zdůrazní.



Oblečení:
    Nejlepší barva pro vaše oblečení je střední tónová barva. Pokud budete moc tmaví, budete se na fotce ztrácet a naopak moc světlé oblečení opticky ztloušťuje a to nikdo nechce.
    Mějte něco, co se k sobě hodí a vypadá přirozeně v prostředí, kde se fotíte (na pláž si nebudete brát holinky, nebo na sníh plážové boty...), hodí se to k vám a líbí se vám to!




Pozadí:

    Je známé, ale stejně to radši připomínám, že na fotkách nevypadá dobře, pokud vám tyč, sloup nebo veřejné osvětlení z hlavy. Radši si stoupněte malinko vedle.




Světlo:
    Nejlepší fotky budou, pokud se budete fotit brzy ráno nebo v pozdním odpoledni, to totiž slunce způsobí, že bude vaše pleť vypadat zcela bezchybně. Určitě se vyhněte focení proti slunci, slunce musí být vždy za vámi (pak bude focený na fotce trochu přivírat oči, protože se bude dívat směrem do slunce) nebo bokem.     Za světla se vyhněte focení bleskem, vypadá to nepřirozeně, protože je pak focený příliš přesvícený.






2. Póza

    Jak nejlépe vypadáte na fotce, to si musíte zjistit sami, protože každý z nás je jiný. Ale tady bude pár universálních tipů:




Nikdy nestůjte úplně rovně proti fotoaparátu






Nehrbte se






Natočte se z profilu, narovnejte ramena a mírně zakloňte hlavu, abyste neměli "více brad"






Ovšem nenaklánějte hlavu příliš vysoko, ať vám to nedělá příliš dlouhý krk






O tomto jsem již psala víš, před stisknutím spouště mrkněte a otevřete oči






Ale pouze přirozeně






Prsty nech u sebe






Rozhodně neukazuj jeden prst






A netlač s nimi do obličeje ani do jiné části těla






Ohni kolena






Natoč se mírně na stranu








3. Těsně předem

    Pokud chcete zvětšit objem vlasů, hoďte s nimi před sebe a zase zpět. Je dobré mít při tom zrcadlo, ale třeba já to mám tak nazkoušené, že to zvládnu i bez něj.
Určitě mějte přirozený úsměv – zase je třeba nacvičit. Obecně platí, že stačí ukázat horní řadu zubů, pokud ukážete i tu dolní, bude to vypadat nepřirozeně.
    Při focení byste se podle jednoho zdroje neměli dívat přímo do objektivu, ale nad něj, nebo vedle něj, aby to nevypadalo, že šilháte. To slyším poprvé, já se dívám normálně do objektivu, ničemu to nevadí a že bych šilhala se říct nedá?!?
    Mrkněte! Mrkněte těsně před stisknutím spouště a pak trochu rozevřete oči. Na fotce budou oči vypadat přirozeně a vy budete mít jistotu, že nebudete přivírat oči.





4. Samotná fotka

    Cvak! Teď se podívejte na fotku a řekněte si: „Vypadám dobře!“ Pokud ne, zkuste napravit to, co se vám nelíbí a hurá na druhý pokus :D






A já jako obvykle doufám, že se vám článek líbil, což mi dáte vědět + nebo pozitivním komentářem. Pište samozřejmě i negativní komenty, abych věděla, co pro příště na článku vylepšit :D


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.