Tvoření,povídky,recepty,..

Vánoční cukroví č. 1 - KOKOSKY

ČÁU LIDI !!! ♥ Vánoce se blíží (asi to slyšíte ze všech stran, ale já je zbožňuju) !! ♥

Dneska je 1. prosince (to je novinka já vím :´) a to znamená spoustu věcí! Je to jeden z mých nejoblíbenějších měsíců, nejen kvůli tomu, že budu mít narozky, můžu konečně otevřít první okénko adventního kalendáře (a držet se, abych ho nesnědla na posezení :), ale hlavně proto že už je všude vánoční atmosféra, výzdoba a začínají se kupovat dárky a  péct cukroví. A právě o něm bude dnešní článek. Jako první se s vámi podělím o recept na kokosky (omlouvám se těm, co kokos nemusí), které jsem zrovna dneska pekla.


Budete potřebovat (na cca 60 kousků):

4 bílky

200 g moučkového cukru

1 vanilkový cukr

250 g strouhaného kokosu

špetku skořice

špetku soli 

 

Postup:  Moučkový cukr smícháme s vanilkovým a dvakrát prosijeme přes sítko. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, do kterého postupně přisypáváme prosátý cukr. Potom jemně vmícháme kokos a pro dochucení přidáme špetku skořice. Na plech dáme pečicí papír a pomocí lžičky tvarujeme malé kopečky. Pečeme v troubě vyhřáté na 120°C asi 20 - 25 minut, ale to záleží na velikosti kokosek.


Tak to by bylo pro dnešek vše, recept je opravdu jednoduchý, i když ze začátku budete možná bojovat s tvarem a velikostí kopečků B)). Ale výsledek opravdu stojí za to. Pokud recept vyzkoušíte, určitě mi napište do komentářů, jestli se povedly. Vaše Pegge8 ♥♥♥.

P.S. Omlouvám se, že není obrázek, ale nešel mi vložit :( 


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.