Tvoření,povídky,recepty,..

Rychlá jídla pro každý den - 2.díl

Ahojky! Konečně je tu druhý díl rychlovek, které si připravíte za chvíli a určitě si moc pochutnáte. Tentokrát to budou ňamky k večeři nebo k lehkému obědu.

První díl najdete zde.


Kuskus s cuketou a kuřecím masem

Budeme potřebovat: 100 g kuskusu, vařící vodu nebo lépe vývar, kuřecí prsa (množství je na vás), půlku malé cukety, sůl a pepř, olivový olej, sušená rajčata 

Nejdříve si připravíme kuskus. Nasypeme ho do misky, přidáme lžíci olivového oleje a promícháme vidličkou, aby se kuskus obalil v oleji. Sušená rajčata nakrájíme na kousky a dáme je ke kuskusu. Zalejeme ho vařící vodou. Nedokážu říct, kolik to má být vody, já to nějak odhaduju, ale tak třeba cenťák nad kuskus. Kdyžtak potom můžete ještě vodu dolít, kdyby byl kuskus moc tvrdý. Když použijeme vývar, kuskus chutná lépe, ale většinou si doma neschováváme vývar v zásobě a už vůbec ho kvůli tomu nebudeme vařit :´) Misku přikryjeme talířkem a necháme kuskus změknout. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a orestujeme ho na trošce oleje. Cuketu omyjeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme stejně jako maso. Cuketu a masíčko promícháme s kuskusem a máme hotovo! Určitě můžete maso vynechat a nahradit ho třeba další zeleninou nebo sýrem.


Salát Caprese

1 bochánek mozzarrelly, 3 velká rajčata, čerstvá nebo sušená bazalka, olivový olej

Zase úplně primitivní věc. Nakrájíme si rajčátka i mozzarellu a hodíme oboje do misky. Zalijeme lžící oleje a přidáme čerstvou nebo sušenou bazalku (čerstvá je lepšííí). Promícháme a podáváme s celozrnným pečivem.


Zapečené pita chleby se šunkou a sýrem

pita chleby, šunka, sýr, okurka, rajče

Tohle je úžasná obměna klasických toastů. Pita chléb si rozpůlíme a dovnitř "dutiny" (nevím, jak to nazvat) vložíme plátek šunky, sýra, kousek rajčete a okurky. Zapečeme v klasickém toastovači.


Dobrou chuť!!! Vaše Pegge8 ♥.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.