Tvoření,povídky,recepty,..

Rychlá jídla pro každý den - 1. díl (snídaně)

Ahojky! Už zase jsem strašně dlouho nic nenapsala. Ale nevadí, jdeme k hlavnímu tématu článku.

Nemám ráda, když jím pořád to samé jídlo dokola, ale často už mi dochází inspirace. Proto jsem se rozhodla podělit se s vámi o jednoduché "recepty" nebo spíš tipy na rychlá a chutná jídla. První díl se bude věnovat snídaním.


Ovesná kaše s jablky a skořicí

Na 1 porci budeme potřebovat: 3 lžíce ovesných vloček, 250 ml mléka, sušená jablka, slunečnicová semínka, mandle, med nebo javorový sirup

Do kastrůlku nasypeme vločky, zalijeme je mlékem a přidáme na kostičky nakrájená sušená jablíčka (množství podle chuti). Směs přivedeme k varu a nezapomeneme pořád míchat, aby se nám to nepřipálilo. Kaši vaříme dokud nezhoustne do námi požadované konzistence. Odstavíme ji z plotny, přidáme lžíci slunečnicových semínek a asi 6-10 nasekaných mandlí. Ochutíme špetkou skořice a osladíme medem nebo javorovým sirupem. Jablka můžete nahradit jakýmkoliv jiným sušeným nebo čerstvým ovocem. Já si ještě dávám sušené brusinky nebo banán a kakao. Pokud ráno opravdu nestíháte můžete si udělat instantní kaši natural, kterou jen zalijete vařící vodou a přidáte si do ní co budete chtít. Je sice trochu míň dobrá, ale opravdu rychlá.



Jogurt s müsli a sušeným ovocem

1 bílý jogurt, müsli nebo ovesné vločky, sušené ovoce (já používám Velké křupavé ovoce od Mix.it), med

Tohle vlastně každý zná. Do misky nasypeme oblíbené müsli, ovoce a zalijeme jogurtem. Můžeme ještě osladit medem.



Jahodovo-banánové smoothie

1 banán, 6 jahod, bílý jogurt nebo mléko, lžíce medu

Osvěžující nápoj hlavně v letních dnech. Všechny ingredience dáme do mixéru a rozmixujeme do hladka.



Vanilkové muffiny s kousky čokolády

Na 12 ks: 250 g špaldové mouky, 100 g cukru, 70 g čokolády na vaření (cca 6 řádků), 10 lžic mléka, lžička prášku do pečiva, 125 g másla, 2 vejce

Muffiny si sice musíte připravit předem, ale ráno si zaručeně pochutnáte.

Změklé máslo, cukr a žloutky ušleháme, aby se cukr rozpustil. Přidáme mouku s práškem do pečiva a promícháme. Vmícháme mléko, z bílků a špetky soli vyšleháme sníh a jemně ho zapracujeme do těsta. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu. Směs rozdělíme do papírových košíčků, umístěných ve formě na muffiny. Pečeme v troubě na 180°C asi 20-25 minut, ale raději je neustále kontrolujte ;)




Tak to je pro dnešek všechno, doufám, že vám článek byl aspoň trochu užitečný a pokud máte nějaké další tipy na snídaně, určitě mi je napište. Vaše Pegge8 ♥.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.