Something interesting

Ten pocit, když zaspím...

Ahoj :D,

    určitě už se vám stalo, že jste zaspali a ráno nestíhali. Mně se to bohužel stává dost často. Proto bych vám chtěla v tomto článku ukázat pár situací, co já ráno nestíhám a k tomu tipy, jak lze danou činnost urychlit. Bavte se!


    P.S.: Článek se má celým názvem jmenovat: "Ten pocit, když zaspím a nemám připravené věci", ale název mi připadal moc dlouhý a možná by článek rozkliklo méně lidí, takže asi tak.






1.Záhada jménem budík


    Začnu trochu mimo téma.


    Nechápu to. Občas si zapomenu nastavit budík a je jasné, proč ráno nezvonil. Ale minulý týden jsem si večer několikrát kontrolovala budík, že je zapnutý. Těsně předtím, než jsem usnula, jsem ho znovu zkontrolovala. A co myslíte, že ráno? V sedm mě (naštěstí) budí mamka, jakto, že nevstávám? A já, hned jak se proberu, si říkám, jakto, že budík nezvonil? Napadly mě dvě varianty: buď mi ho někdo vypnul anebo jsem náměsíčná a vypnula jsem si ho nevědomky v noci. Když nad tím uvažuji, ještě je tu možnost, že má budík výpadky a občas si řekne: „Dneska zvonit nebudu!“ a tak nezvoní.


    Kdybych to nekontrolovala... Stát se může cokoli a proto je lepší mít připravené věci na další den předem.









2. Oblečení


    Mně se nikdy večer nechce a oblečení řeším až ráno. Což o to, když zaspím v úterý, tak si vezmu na sebe to samé, co v pondělí. Ale když zaspím v pondělí... najednou nevím, co na sebe...


    Ach jo, už je sedm deset a já teprve vstávám! To to určitě nestihnu! Dobře Sagko, zachovej klid. Dojdu k šuplíku s ponožkami a jako obvykle nemůžu najít žádné bez díry do páru. Proč jsem tak líná a ponožky jen tak házím do šuplíku pár nepár? A proč si nezašívám díry? Teď bych neměla takovéto problémy. Přece si do školy nemůžu vzít chlupaté ponožky! Vždyť by to k úzkým džínům vypadalo děsně! Mám já vůbec džíny? Sakra... Jo, tady jsou, ponožky bez díry. No a co, že je každá jinak černá, kdo řeší, jestli jsou na ní puntíky nebo srdíčka. Alespoň jsem našla dvě ponožky. Tak jo a teď tričko. Nejdřív vyřeším džíny, takže mám na výběr z těchto, těch a těch... Nic moc. Tyhle si vzít nemůžu, jelikož mají na sobě vzory a k tomu nemám tričko, tyhle jsou široké dole a tyto... vyzkouším si je. Ufff, nemůžu se do nich natlačit, mám moc velký zadek a boky... jaká to je velikost? 158? Děláte si! Vždyť jsou ještě dětské, ty už nenosím víc jak dva roky, tak co dělají v mé skříni! No nic, už zbývají jen tyhle, ty jsou mi také menší a navíc mají díru na koleni! To je jedno, díry v džínách jsou teď moderní, stejně jiné nemám vyprané... mami, nemůžeš prát častěji? Teď jen tričko... ještě že je mám v komínku, snadno se vybírá. Takže tohle ne, to ne, to ne... jediné, které by šlo je toto, tak si ho vezmu. Na závěr tu skvělou novou mikinu. A je to!


    Zhruba takové jsou moje myšlenky po ránu.



Tipy:

    Připravit si oblečení předem! (Kéž bych nebyla tak líná a doopravdy to dělala, to by bylo času navíc...)

    Neřešit to, prostě si vzít džíny a tričko! (A co asi dělám?)

    Prát si věci včas! (Jéje, kdybych já tak prala...)

    Rovnat si věci, pak jsou přehlednější a lépe se hledají! (Konečně něco, co mi jde.)












3. Snídaně


    Já jsem tak šťastná, že mi ráno připravuje snídani mamka, protože já jsem ráno s nožem úplně nemožná! Ne, že bych to neuměla, ukrojit rohlík, chleba, housku, namazat si to, případně udělat si müsli, to umím, zase tak hloupá nejsem. Ale je to příjemnější, když to nemusím dělat.


    Díky mami, díky za tu snídani, i když víš, že mi nechutná paštika s rozinkami! Nejím rozinky! No co se dá dělat, abych je z toho vybírala, na to nemám dneska čas!



Tipy:

    Jednoduchá snídaně, rohlík + plátkový sýr – připraveno do minuty!









4. Hygiena


    Takové štěstí, že se ráno nezdržuji malováním, protože se do školy nelíčím! Zato mě zdržuje nasazování čoček, česání, čištění zubů, pleti...


    To už je dvacetpět? Cože? Tak rychle na záchod... to snad není možný, dostanu to zrovna, když spěchám. Takže pro vložku a čisté kalhotky a ibalgin, protože už mě zase příšerně bolí břicho, jak já nesnáším menstruační bolesti! Přemýšlím, že si pořídím hormonální antikoncepci! Rychle do koupelny, opláchnout obličej, umýt ruce a usučit. Teď čočky... sakra, nechala jsem je v pokoji. Takže musím vyběhnout schody a pak jdu znovu do koupelny. Vyliju roztok a nechám čočku na prstu. Chvíli jí přenáším z prstu na prst, aby z ní odkapal roztok a čočka nebyla tak vlhká – lépe se dává do oka. Dám ji na ukazováček, roztáhnu oko a šup... kruci, někam mi spadla! Super, takže teď ji ještě budu hledat po umyvadle... tady je! Propláchneme roztokem, protože se mi samozřejmě zase umazala, necháme roztok odkapat a druhý pokus... do.... nejde tam! Tak znovu, znovu... jo, je tam. A teď to samé s tou druhou. Kartáček, vyčistím si zuby... ještě že se ráno nesprchuju, to bych nezvládla. Nakonec si vezmu tampónek, dám na něj trochu „vodičky“ a přetřu obličej, je to proti akné, ale moc to nefunguje, beďary pořád mám! Super a jdu! Neee, ještě nejsem učesaná! Proč proboha chodím spát neučesaná? Jasně, abych pak měla objem! Stejně ho nemám a jenom se to špatně rozčesává... trh, trh, trh... sice nemám čas, ale vytrhat si všechny vlasy taky není řešení! A je to, konečně!



Tipy:

    Žádné malování, pro jednou to bez líčení přežijete a ušetříte tím mnoho času!


    Žádná dlouhá úprava vlasů, prostě si je pouze učešte!


    Žádná sprcha nebo vana!








5. Věci do školy


    Proč jsem tak líná a věci si do tašky vždycky dávám až ráno?!? Nevím, ale vždycky mi to zabere mnoho času.


    Cože, já zase nemám připravenou tašku? Tak učivo, zítra máme biologii (zkouší), dějepis (zkouší), ZSV (zkouší), němčinu (test) a... sakra, nemůžu si vzpomenout! Kde mám rozvrh, asi tady na té kupě. No tak ne, bude mezi učivem. Také ne? Kde je tablet... u postele, tak se podíváme na net na rozvrh. Jo jasně, ještě máme zeměpis (aktuality), češtinu (referát) a fyziku (zkouší). Tak to je fajn, jenom jeden test, aktualitu najdu před hodinou, referát mám a u ostatních předmětů budu doufat, že mě nevyvolá! Sešity do tašky, učebnici fyziky a češtiny do tašky, flashku s referátem do tašky, klíče, mobil, sluchátka, peněženka, pití, svačina... a je to! Ufff!



Tipy:

    Připravujte si věci do školy den předem!


    Pamatujte si rozvrh nebo ho mějte při ruce!


    Radši si toho vezměte do školy více než aby vám něco chybělo!








6. Dilema jménem bunda


    Samotný článek už vlastně zkončil, toto jsem sem zařadila jen pro pobavení.


    Dneska mi mamka oznámila, že je venku pouze asi 5 °C. Takže si musím vzít bundu, jenom v mikině bych asi umrzla. Dobře, ale kterou? Ne, že bych měla moc na výběr, v úvahu připadala pouze softčelka, hnědá bunda na podzim a černá zimní delší bunda. Zimní jsem hned vyřadila – vždyť je podzim! V softčelce by mi byla zima, tudíž jsem si zkusila hnědou podzimní bundu. Měla jsem na sobě úzké kalhoty a tato bunda je tak široká a teplá, že jsem v ní vypadala děsně tlustě. Říkala jsem si, jak jsem si loni mohla tuto strašnou bundu koupit? Takže jsem jí zavrhla a radši jsem mrzla v softčelce, která je mi už asi dva roky malá (díky tomu působím hubeněji) a já si odmítám koupit novou, protože se bojím, že by byla horší než ta, co mám. A bylo rozhodnuto, nakonec mi v té bundě bylo tak akorát teplo, vypadala normálně a já jsem v ní také vypadala normálně.


    Ach jo, tolik trápení kvůli blbosti!








    A to je pro dnešek vše, loučí se s vámi exot jménem Sagka a uvidíme se u dalšího článku. Omlouvám se, jestli byl tento článek moc dlouhý, ale já ho prostě musela napsat :D

Sagka

Komentáře

Lisek(budeme skvělé kámošky)

Já to mám tak že, učivo předem, oblečení předem, atd. předem smajl
Jinak nemaluji se, zaspala jsem za těch sedm let co chodím do školy jen třikrát a to jen na jedné škole na kterou jsem chodila a tu jsme měli ve vesnici takže jsem tam byla rychle. Oblečení moc neřeším, protože mi všechno uklízí mamka a já se v tom v pohodě vyznám. Oblečení si sama nikdy nekupuju. Většinou ho mám po kámošce nebo po sestřenkách (všechny jsou vyšší než já). Také se nesprchuju ráno ale až většinou odpoledne. A když ne ve všední den tak si dám pořádnou koupel o víkendu a co se týče článku je krásný smajl Moc dlouhý já vím, jsem moc ukecaná XDDD

LisekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Lisek: Díky smajl Taky jsem ukecaná a divím se, že se lidem chtějí ty moje kecy v článku číst smajl

Docela ti závidím, že vůbec nezaspáváš, já to mám na týdenním pořádku. A jsem děsně líná a místo toho, abych si teď připravila věci do školy, píšu komentář a tašku si připravím zítra, času dost. Ale jestli zaspím, bude toho času málo...

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.