Something interesting

Nesnášíte ranní vstávání?

Ahoj :D,

dnešní úvod bude velice stručný. Taky tak nesnášíte ranní vstávání? V dnešním článku se dočtete, jak si vstávání zpříjemnit.






1. Probuďte se


    Abyste mohli mít rádi vstávání, je třeba kvalitní spánek. Takže jděte včas spát, ne jako já, abyste spali alespoň 8 hodin vcelku (lepší by bylo 9-10 hodin). Kvalitu spánku můžete narušit kofeinem (nebo jiným stimulantem) kdykoliv po poledni, hlasitou hudbou – žádná hudba „na dobrou noc“, televizí, počítačovými hrami před spaním – takže žádné HPD před spaním! Dále také příliš těžkým jídlem před spaním, lepší je nejméně hodinu předtím, než jdete spát nejíst vůbec a světlo v pozdních hodinách (nebo ještě hůře rozsvíceno při spánku).

    Dopřejte si ráno dost času na probuzení. Třeba já mám budík nastavený o čtvrt hodiny dříve, než bych měla vstávat, abych se mohla v klidu rozkoukat a ne honem vystřelit z postele.

    Tip: Dejte si budík na druhý konec pokoje. Já se vstáváním nemám až takové problémy, ale pokud by vám nešlo vstávat, je toto velice šikovné, protože vy musíte dojít na druhý konec pokoje, abyste budík zaklapli a usnout nemůžete, protože budík bude stále dokola zvonit, dokud ho nevypnete.






2. Ranní hygiena

    Jste stále rozespalí? Opláchněte si obličej studenou vodou, to vás zaručeně probere a osvěží. Můžete si také rovnou vyčistit zuby, protože v noci se vám v ústech vytvoří nejvíce bakterií, já to tedy dělám až po snídani.

    P.S.: Věděli jste, že nejrozšířenější nemocí na světě je zubní kaz? (Já se to dozvěděla teprve nedávno.)






3. Hydratace

    Někomu to pomáhá, já to třeba nepotřebuji, ale... měli byste ráno vypít sklenici teplé vody a můžete přidat pár kapek citronu, který odkyselí organismus.

    Rozhodně vypijte sklenici vody, klidně studenější, protože váš organismus je po noci dehydratovaný a potřebuje vodu. Nejenom, že se pak budete cítit lépe, ale kdyby jste to neudělali, mohli byste se celý den cítit unavení.






4. Studená sprcha


    Voda nepomohla? Stále se cítíte unavení? V tom případě vlezte pod studenější vodu a osprchujte se. Před sprchou se protáhněte, což můžete udělat i po sprše, stačí základní protahovací cviky.






5. Snídaně


    Pěkné ráno zakončete dobrou zdravou snídaní. Záleží jenom na vás, na co máte chuť, ale obecně platí, že snídaně by měla obsahovat co nejvíce zdravých potravin (zejména zelenina, ovoce, jogurt nebo vařená vajíčka). Těžká a tučná snídaně vás „uzemní“ a veškerá vaše předchozí snaha by byla k ničemu!





A co dělat, když vstanete pozdě, se dozvíte zde.


A já doufám, že můj článek nebyl k ničemu, že jste se dozvěděli alespoň něco nového a třeba to vyzkoušíte, až se vám ráno nebude chtít z teple vyhřáte postýlky :D


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.