Something interesting

Pozdní vstávání aneb hoď se rychle do parády :D

Ahoj :D,

znáte to, ráno vám nezazvoní budíka a když se probudíte, zjistíte, že máte čtvrt hodiny na to, abyste opustili dům. Ale jak stihnout za čtvrt hodiny tolik věcí, které vám jinak zaberou třičtvrtě hodiny? V dnešním článku vám poradím, jaké činnosti se dají urychlit, co vynechat a jak si poradit s tak málo časem.





1. Nepanikařit!


    Je sedm patnáct a vy s hrůzou zjistíte, že nejpozději v půl osmé musíte odejít z domu, abyste byli v osm ve škole. Hlavně žádná panika. V klidu rychle vstaňte z postele a vůbec se nestresujte a nepobíhejte zbytečně tam a zpět.





2. Postel počká


    Stelete si každé ráno postel? (Já úplně každé ráno ne). Toto je činnost, která se dá naprosto s klidem vynechat. Prostě jenom vyskočte z postele a jděte se obléknout, stlaní postele můžete pro jednou vynechat.





3. Výběr oblečení


    Jste takový typ jako já, který si vybírá oblečení až ráno? Pokud ano, dneska nemáte moc času, takže zvolte klasiku: džíny, tričko, mikinu – nic složitého, ale hlavně něco rychlého.





4. Než odejdete z pokoje


    Já nevím, jak vy, ale já si obličej připravuju v koupelně, takže nejdřív opustím pokoj, poté se nasnídám a pak jdu do koupelny. Pokud se malujete v pokoji, budete mít pořadí trochu prohozené, ale já nechám pořadí tak, jak to mám já.

    Popadněte tašku do školy a odejděte.

    Problém nastane pro ty, kteří nemají připravené věci do školy předem (líní lidé jako jsem já). Pak si vemte k ruce rozvrh a co nejrychleji poskládejte věci do tašky (možná na něco zapomenete, jednou se nic nestane). Zkontrolujte si, že máte důležité věci jako je případný referát nebo peníze na exkurzi, mobil, klíče od šatní skříňky (popř. i od domu), peníze na svačinu, kterou si s největší pravděpodobností nestihnete doma připravit, pokud vám ji nepřipravuje mamka.





5. Snídaně

    Co nejrychlejší. Klidně si vezměte rohlík do ruky a žvýkejte ho cestou do školy, v nejhorším případě ve škole. Pozor, v žádném případě nevynechávejte snídani, nejen že to je nezdravé, ale ještě se po tom tlousne (opravdu tloustnete, když nesnídáte)!





6. Hygiena

    Vynechat! Svět se nezblázní, když si jednou ráno nevyčistíte zuby a nenamalujete se. A na záchod si můžete dojít ve škole (záleží na tom, za jak dlouho do školy dorazíte, jak dlouho vydržíte nejít na toaletu).

    Určitě si umyjte oči od ospalků a pokud máte větší problém s beďary, pár minut na rychlé zamaskování vás nezabije. Ale rozhodně pokud nemáte čas, nedělejte si stíny, linky, rtěnku a pokud jste mladší (což asi jste) tak ani řasenku, tím nemyslím, že starší lidi musí používat řasenku, třeba já ji dotěď do školy nepoužívám.





7. Poslední drobnosti

    Rychle si pročešte vlasy, pokud stíháte, můžete si udělat třeba rychlý culík.

    Popadněte doma pití a nezapomeňte si peníze na svačinu.

    Vezměte si boty, pokud je třeba tak i bundu (dneska u nás sněžilo a to jsme jen 300 m. n. m., byly 4 °C a je druhá polovina dubna!).

    Zkontrolujte, že máte klíče od domu a vše potřebné.





8. Odchod

    Vyjděte ven a já vám budu držet palce, že to do školy stihnete včas :D






    Já doufám, že jsem vám pomohla. Důležité je, abyste si ujasnili priority, co musíte udělat a co může chvíli počkat a nepanikařili! Hodně věcí byly příklady, nebo jak to dělám já doma, protože jak už jsem psala, každý se do školy vypravuje trochu jinak. Ale i přes to jsem se snažila psát hodně obecné rady, aby byly pro každého a snad moc snahu oceníte :D


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.