Something interesting

Co nekupovat přes internet?

Ahoj :D,


občas si každý z nás koupí něco přes internet. Má to hned několik výhod, většinou je daná věc levnější (i s dopravou), máte obrovský výběr typů a barev produktu, nemusíte nikam daleko jezdit a platí se z pohodlí domova (nemusíte se bát, že vám ukradnou peněženku). Je to lepší spíš pro dražší věci, jelikož nemusíte nosit tolik peněz „v ruce“, ale to se dá i v normálním obchodě vyřešit kreditkou, a hlavně ve vyšší ceně za produkt, nehraje tak velkou roli cena za dopravu.



    Ovšem existují i věci, které byste si přes internet kupovat neměli. Kterých věcí se vyvarovat se dozvíte v dnešním článku:






1. Kosmetika

    Jakékoli líčení bych rozhodně přes internet nekupovala. Třeba vůni voňavky si nemůžete vyzkoušet a to samé platí i o ostatních produktech. Jinak to vypadá na obrázku a jinak ve skutečnosti, třeba barva laku na obrázku, která se vám zdá krásná, je na nehtech ošklivá a naopak.

    Pokud kupujete nějakou kosmetiku jako dárek pro někoho, klidně to objednejte přes internet, protože ani v obyčejném obchodě, kde si tu věc můžete prohlédnout, nepoznáte, jestli se to bude vaší kamarádce líbit.





2. Oblečení

    U toho je to tak jako... já dávám přednost vyzkoušení si kusu oblečení, ale taky už jsem kupovala oblečení přes internet a většinou mi sedělo (velikosti jsou víceméně stejné a pokud vám to nebude sedět, dá se to vyměnit), ale občas to na obrázku vypadalo lépe, nebo se to muselo trochu doupravit (v ramenou, bocích...).


    Pozor, abyste pak nevypadaly jako ta slečna na obrázku, na které ty příliš dlouhé šaty doslova visí.



    Co bych určitě nekupovala přes internet, je spodní prádlo, zejména podprsenky. Existuje mnoho druhů podprsenek, každá je malinko jiná a je potřeba si ji opravdu důkladně vyzkoušet, než si nějakou koupíte. A podle obrázku na internetu rozhodně nepoznáte, jestli vám bude podprsenka sedět.




3. Brýle

    Brýle nenosí úplně každý, ale myslím si, že se tady najdou lidi, kteří ano. U brýlí je velmi důležité, aby vám seděly úplně všude – netlačily vás na nose, za ušima, nebyly vám malé nebo naopak velké... a pak hodně záleží na tom, jak se vám líbí a jak na vás vypadají. Každý máme jiný tvar, barvu a rysy obličeje, takže každému sluší něco jiného a je velmi důležité, abyste si brýle zkusily. Mám takovou zkušenost že brýle, které se mi moc nelíbí, na mně nakonec vypadají nejlépe.




4. Boty

    Boty jsou další věc, která se musí pečlivě vyzkoušet a koupit si ji teprve když jste si jisti, že vám perfektně sedí. Uvědomte si, že v tom pak budete několik hodin chodit, možná i běhat. A je velice nepříjemné chodit v něčem, z čeho vás po půl hodině bolí nohy (vyjímkou jsou lodičky a taneční boty – to se prostě musí vytrpět).







5. Podezřele levné věci

    Na začátku jsem psala, že přes internet seženete většinu věcí levně. Ale jsou určité hranice, levněji už to koupit nejde, protože by to za tu cenu nikdo nevyrobil. Takže jestli je cena výrobku o dost nižší než bývá obvykle, je to divné a asi výrobek není v pořádku a jedná se o fake anebo vám prodejce vůbec nechce věc doručit a čeká jenom na to, až schrábne vámi poslané peníze a vypaří se.

    V každém případě se před nákupem položky ujistěte, že kupujete to, co chcete a za normální cenu.







    Těch věcí, které byste neměli kupovat přes internet, je samozřejmě mnohem více, ale v tomto článku jsem vypsala ty základní. Určitě si před nákupem dobře promysli, jestli se ti ta věc opravdu líbí, jestli ji potřebuješ a jestli je za rozumnou cenu.     Lepší je (tak to dělám já) se na produkt podívat nejprve do obyčejného obchodu a tam si vybrat ten pro vás nejlepší a poté najít ten samý na internetu. Pak už víte, o co se jedná a jak to doopravdy vypadá, ale přes internet je produkt většinou za lepší cenu, než jak byste ho koupili v obchodě.





A já opět doufám, že se článek líbil a určitě pište komentáře :D



Sagka

Komentáře

Luuuuucka(Brasil)

Já jsem na E-bay viděla sluchátka, který normálně koupím za 300 a víc Kč a tam je měly za 20kč. Dokonce jsem tam vyděla nějaký věci k nim za 0,50 Kč a to je fakt hodně moc divnýsmajl

LuuuuuckaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Bebetuška(Píšeme povídky a příběhy)

Super smajl

To je úžasné, aké píšeš neuveriteľne dobré články! Ja to dobre poznám z vlastných skúseností, keď sme nakupovali cez net. Oblečenie kupujeme väčšinou cez bonprix na nete a sedí mi to, ale spodné prádlo radšej kúpim osobne.

Okuliare nosím. Boli sme ich kúpiť v optike, kde inde, internet ti nepovie číslo dioptrií tak presne ako ľudia v optike, a ešte pred okuliarmi samozrejme musíš navštíviť očného doktora. Ešte raz super a dávam ti plusíka. smajl

BebetuškaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.