Something interesting

Létání k moři nebo jinam...

Ahoj :D,

někdo z vás už určitě letěl letadlem, třeba k moři nebo kamkoli jinam. Vy, kteří jste neletěli si ale taky můžete přečíst můj dnešní článek. Bude to o budoucnosti letadel.



Nedávno jsem měla dělat do školy referát na informatiku na libovolné téma, ale já dlouho nemohla přijít na to správné téma. Referáty o zvířatech, hudebních nástrojích, sportech nebo známých osobnostech má každý, já chtěla něco originálního a taky něco, co mě bude bavit. Nakonec jsem úplně náhodou narazila na internetu na stránku o budoucnosti letadlech, o tom, jak budou vypadat. Můj referát sice obsahoval ještě minulost a současnost interiéru letadel, ale tento bude jenom o budoucnosti. Ať se líbí...



Toto je vcelku blízká budoucnost. Do dneška se do letadla nastupuje většinou předem, nebo i zadem. Ovšem když se někdo zastaví v uličce s tím, že si dává věci do zavazadlového prostoru (nad sedadly), celá řada lidí za ním se zastaví, nikdo neprojde a nastupování se zdrží. Proto přišla letecká společnost Airbus nápadem udělat dveře uprostřed (teď jsou uprostřed pouze únikové), tím pádem se lidé rozprostřou do obou směrů (dopředu i dozadu).




Samozřejmě platí čím více lidí v letadle - tím více peněz - nebo tím nižší cena letenky. Proto přišel Airbus s nápadem, že je prostor nad prostřední uličkou zbytečný a že tam udělají další řadu sedadel, takže lidé budou sedět ve více výškových úrovních, což si já osobně neumím představit. Jakože bych čuchala smrad toho nade mnou?!?



A tady je další nápad designerských studií: zrušení tříd a sedět se bude "jako v úle". K tomu nemám co dodat, navíc je to dost vzdálená budoucnost...



Nudíte se v letadle? Za pár desítek let se už možná nudit nebudete. Společnost Windspeed Technologies přišla totiž s nápadem výtahu v letadle. Výtah povede nahoru, odkud bude z kopule vidět nad letadlo a okolí letadla. Dle mého názoru to je super nápad, ale určitě to bude v první třídě a za příplatek a já si to nebudu moct dovolit :-(



Umíte rychle unout v letadle? Po zabudování této novinky do letadla (pár desítek let to potrvá) usnete téměř okamžitě. Americký výrobce dopravních letadel Boeing totiž přišel s tím, že se na stropě letadla bude promítat nebe. Za dne bude modré nebe s plujícími mráčky a v noci se bude promítat hvězdná tmavá obloha - ideální na usnutí. Geniální nápad.



A takové vylepšení předchozího nápadu, ovšem z Francie: letadlo bude mít dokonce průhledný strop i boční stěny. Perfektní výhled :-)



A to je vše, snad se vám článek líbil, třeba se nějaké vize letadel dočká ještě naše generace... V případě dotazů jsou vám komentáře k dispozici.


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.