Something interesting

Můj únor aneb tipy na knížky

Ahoj :D,

únor už je skoro za námi, poslední únorový den je totiž zítra a já bych se s vámi ráda podělila o svoje únorové zážitky. Takže co se stalo v mém životě tento měsíc?



1. - 7. února



    Hmmm, první týden...

    To byla téměř půlka naší třídy nemocných, takže se nic zajímavého nedělo :D

    Kromě toho, že jsem musela psát čtenářák. Četla jsem Na západní frontě klid a byla to fajn knížka, určitě si přečtěte sami, nejen z donucení. Dost mě překvapila, myslela jsem, že bude víc odborná, ale nebyla a bylo tam krásně vidět, jak se vojáci, když přijedou domů, vůbec nedokáží začlenit do společnosti, jak už žijí jen válkou :-(

    Ale přesto, 3. 2.: Můj první sledovatel. Díky Sabča 4

    A abych nezapoměla, přečetla jsem knihu Deník bulimičky od Diany Feyové, kterou vypráví ona sama. Je to pravdivý příběh o tom, jak začala Diana ve čtrnácti letech zvracet a pak už se toho nemohla zbavit. Popisuje to vážně nádherně, třeba to, jak si začala povídat s bulimií, dala jí jméno Mia a taky se svým egem, jak poznala různá podivná individua, nebo svého budoucího manžela, který se jí snažil pomoc od bulimie. Zhruba po deseti letech zvracení se u Diany objevily problémy, zvracela krev.

    Ale knížky se vůbec nebojte, není to nechutné a všem nad třináct vřele doporučuji, pokud čteš něco ve stylu Enid Blytonová nebo Thomas C. Březina, nemá smysl knížku teď číst, počkej pár let, momentálně bys z ní nic neměla.


8. - 14. února


    Jop, tak tady je toho víc. V tento týden jsme měli prázdniny, takže jsme byli s rodinou od soboty do soboty lyžovat v Alpách ve středisku Serfaus-Fiss-Ladis. Toto středisko je sice daleko od České republiky (Rakousko u hranic se Švýcarskem), ale zato je vhodné pro všechny věkové kategorie. Tříleté děti tam mají koberce, zvířátka, slalomy, předškolní děti zase stezky se zvířaty a starší několik kilometrů různých sjezdovek. Naprosto ideální pro rodiny s dětmi. Ovšem problémové je ubytování, většina lepších hotelů je zabraná rok/půl roku předem a sehnat něco pro početnější rodiny (5+) je problém. Například my jsme měli dva pokoje a cesta k lanovce od hotelu trvala zhruba 20 minut jízdy.





Pro malé děti (na obrázcích nejsem já):


    


        



Nádherná krajina, výhledy (opravdu to tam lze vidět, není to foceno z letadla):


        



A něco kresleného:

Sketchtoy



    Pak jsem taky přečetla mimo jiné i knihu Trhni si! od české autorky Andrei Kabeláčové.Zajímavá kniha o sedmnáctileté Mie, která odešla od její věčně nalité matky a spolu s dalšími pěti kluky bydlí v domě jednoho z nich. Když k nim přijde nový kluk, s Miou se neustále hádají. Ovšem po chvíli se do sebe zamilují. To by ale nebyla knížka, kdyby tam nebyla nějaká zápletka.

    Knížka je fajn, líbila se mi a doporučuji všem cca od třinácti let. Jednoduchý děj, jednoduché na čtení :D


    Málokterá dívka ve věku kolem patnácti let, která čte ráda dívčí romány, nezná Lenku Lanczovou. Tentokrát jsem od ní četla román Vůně deště. Ohodnotila bych jako průměr. Osmnáctiletá Pavla žila do teď pouze se svou matkou. Bohužel se musí přestěhovat, přestěhují se k matčinýmu příteli, jeho švagrové, která neustále zpochybňuje způsoby výchovy dětí pavlininy matky a jeho čtyřem dětem: osmiletému Vítkovi, třináctiletým dvojčatům Elišce, s níž se Pavla neustále hádá, a Jakubovi a k jednadvacetiletému Marianovi, který je doma jen zřídka. Pavla má trable s láskou a téměř ihned se zamiluje do Mariána. Ten má však holku, se kterou je už přes rok. A kdo je vlastně neznámý David ze seznamky, kterému poslala Pavla své nahé fotky? A proč se fotky Pavly vyskytují ve městě? Kdo jí pomůže z průšvihu?

    Dobrá kniha, ovšem už jsem četla lepší třeba Hříšná touha.


    A 14. února byl Valentýn, podívejte se, můj výtvor :D



15. - 21. února


    Jujps, vůbec nic mě nenapadá...


    Snad jenom knížka Angel od Katie Price. Vypráví o sedmnáctileté Angel, která je adoptovaná, což jí dost štve. Angel má nejlepší kamarádku Gemmu a staršího bratra, do jehož kamaráda Cala je už několik let tajně zamilovaná. Jednoho dne si jí všimne modelingová agentura a hned s Angel nafotí pár fotek v plavkách i nahoře bez. Fotky se ujmou a Angel se stěhuje do Londýna, aby mohla fotit. Velmi rychle si zvykne na život celebrity, dokonce potká i Mickeyho, známého děvkaře, se kterým začne chodit. Asi po roce začínají první neshody a zklamání, Angel začne šňupat stejně jako Mickey koks a nemůže se závislosti zbavit. Také musí Gemma kvůli Angel odložit svou svatbu s Angeliným starším bratrem. Díky dalším zklamání, kvůli nimž je Angel stále častěji v bulváru,  Angel dojde, jak rychle může jako hvězda spadnout a že Mickey, který, jak se Angel dozví, ji podvádí, není nejlepší možnost. A pak je tu stále Cal a jeho nesnesitelná přítelkyně...

    Knížka je vhodná pro dívky patnáct+, pro mladší nemá smysl a navíc některé okamžiky pro ně nejsou ani vhodné.



22. - 28. února


    Týden nic moc, pár pěkných známek, poslední bruslení se školou...


    Jinak, proč jsem včera a předevčírem nenapsala žádný článek?


    V pátek jsem totiž byla v Praze na výstavišti v GOJA Music Hall na představení Fantom Opery. Byl to muzikál a vážně super. Neuvěřitelné herecké ale hlavně pěvecké výkony hlavních postav, herečka, která hrála Christine měla neuvěřitelný rozsah hlasu a nádherný hlas, neuvěřitelná výdrž... Ovšem snad ještě lepší výdrž měl Marian Vojtko jakožto Fantom opery. Velice doporučuji, skvělé efekty, jak světelné, tak hlavně přemisťování kulis, perfektně propracované. Jediná chyba bylo, že jsme na to šli se školou a dostali jsme nejlevnější vstupenky na kraji za 299 Kč, takže jsme skoro nic neviděli. Ale naproti jevišti nahoře stojí vstupenka třeba 500 Kč a vážně to za to stojí! A malinko mi vadily české písničky, jelikož je znám v originále, ale to je detail.




Obrázky z představení:


        



Měli jsme takovýhle výhled, akorát z druhé strany:


                                        A můj obrázek :D



    Včera jsme byli kolem Bedřichova na běžkách, ještě dneska mě bolí nohy :-( Ale stálo to za to, fajn vyvětrání a sníh :-D


    A taky jsem objevila novou písničku od Demi Lovato:




    A nakonec dnešek, právě sedím u počítače, píši tento článek a vím, že mě čeká ještě mnoho učení a úkolů do školy. A poslední únorový den opět škola :-(




Doufám, že se vám článek líbil, pokud ano, budu ráda za +, případně pište komentáře :D


Sagka

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.