Something interesting

Diskotéka, ano nebo ne?

Ahoj :D,

    většině z vás asi ještě nebylo 15 let a nemůžete chodit na diskotéky, ale určitě jste si už někdy udělali nějakou domácí diskotéku. Pustili jste si písničky, tancovali... víte, co to znamená. Ale i přes to bych chtěla dneska psát o diskotéce.


    Jak mě toto téma napadlo? Jednoduše. Za necelý týden, v pátek, má být kousek od mého bydliště diskotéka. Půjde tam většina lidí od nás ze třídy, ale i kamarádi ze základky (teď už vlastně ze střední) a já přemýšlím, jestli tam mám jít nebo ne.






Proč tam jít?


    Na diskotéce už jsem samozřejmě byla a bylo to super. Asi neznáte tu atmosféru, hlasitá hudba, tancování, trsající kamarádi, šatny v malé místnosti, kterou občas ani nezamykají, bar, kouř cigaret...


    Jedna z nejlepších věcí jsou přátelé. Když tam jste s kamarády a užíváte si. To je věc, kvůli které na diskotéky chodím, ale podle mě je ještě něco důležitějšího.


    Relax, uvolnění... to je to, proč tam chodím. Nikdy jsem neměla ráda tanec, nevěděla jsem, jak se mám pohybovat a vypadala jsem jako šašek. Když jsem netancovala, byla jsem divná a když ano, tak taky. Ale najednou jsem zjistila, že diskotéka není o tom, jak vypadáme, ale jak si to užíváme. Při tancování, kroucení se v rytmu hudby, se dokážu skvěle uvolnit, zapomenout na všechny moje starosti... prostě jsem tam jenom tančící já a hlasitá hudba. Je to chvíle, kdy dokážu vypnout, nevnímat okolí a to se mi na tom líbí.






Omezuje vás věk?


    Oficiálně můžete na diskotéky od 15 let, na některé až od 18 let. Ale v mnoha případech nezkoumají váš věk, nechtějí vidět občanku, jsou rádi, že tam jdete.


    Já jsem byla na diskotéce poprvé ve čtrnácti. Hrozně jsem se bála, že mě tam nepustí, připravovala jsem se na to, že mě vyhodí a já budu muset jít domů. Když jsem přišla na řadu, určitě jsem se hrozně klepala a tvářila se tak na dvanáct. Ale jim to bylo jedno, prostě mi dali náramek a pustili dovnitř. Pohoda.





Diskotéka znamená cigarety a alkohol!


    Není to tak!!!


    Je pravda, že na každé diskotéce se najdou lidi, kteří kouří a pijí. Já mám odpor k obojímu, ale když přijdu domů, pokaždé smrdím kouřem, i když jsem byla od kuřáků daleko. Kouř je taková věc, která k diskotékám patří a asi se jí nevyhnete. Ovšem to neznamená, že musíte kouřit vy.


    Dost lidí se chodí na diskotéku „ožrat“ a až v druhé řadě bavit se a tancovat. To ale není můj případ, mně alkohol vůbec nechutná a navíc chápu, že to ničí organismus a nepiju!


    Ale znáte některé nedospělé teenagery, kteří si asi chtějí něco dokázat tím, že se opijou (dokáží tím jedině svou hloupost). V dnešním světě není novinkou, že barmani často nalévají nezletilým, kteří neví, kdy mají dost. A hlavně že jim alkohol škodí.


    Já chodím na diskotéky tancovat, ne chlastat!






Stojí to peníze!

   

    Ano, za vstup na diskotéku často platíte.


    Pokud je nějaká akce, je to zdarma, takže doporučuji dívat se na akce a chodit tam, když jsou, zadarmo.






Hlasitá hudba


    Jestliže nesnášíte hlasitou hudbu, diskotéka nebude nic pro vás.


    Nechápu, proč ji pouští tak hlasitě, ale to už k diskotékám patří, musíme si na to zvyknout.že Ne že by mi to extra vadilo, ale trochu ztlumit by to mohli, občas mám pocit, že mi prasknou ušní bubínky a nejhorší je, když z toho kraválu vyjdu ven do ticha, to mi pak děsně třeští hlava.


    Diskotéka bývá v noci, takže docela lituji občany, kteří bydlí kousek odtamtud.





Pozdě v noci


    Další věc je, že diskotéky jsou v noci. Většinou začínají v půl desáté nebo v deset a pokračují až do rána.


    Já tam nejsem po celou dobu, mám spánek ráda, takže chodím hned, jak otevřou, jsem tam 2, 3 hodiny a pak odejdu. Zaprvé mě nebaví víc jak 3 hodiny v kuse tancovat a zadruhé jsem už kolem půlnoci dost unavená.








A jaké si vzít na diskotéku oblečení?


    Trup: Tričko, tílko, odhalená ramena, průramky jsou ideální, protože nebude vidět, když se zpotíte v podpaží. Barvu volte takovou, aby pot nebyl moc vidět.


            



    Nohy: V teplém počasí kraťasy, ve studeném džíny. Sukně i šaty jsou sice pěkné, ale nepraktické, v úzkých kusech oblečení se špatně tancuje a široká sukně se vám může nadzvihnout. Je to ale vaše věc, pro co se rozhodnete.


        



    Boty: Určitě si neberte boty na podpatku, je to sice pěkné, prodlouží vám to nohy, pokud jste tak malí jako já, tak vás to i zvýší, ale není to zrovna nejlepší nápad. Při tancování vám budou podpatky, zejména jehly, nepříjemné a bude se vám špatně tancovat. Radši si vezměte baleríny nebo botasky.


    




    Doplňky: Nebojte se vzít si výraznější doplňky, velké kulaté náušnice, náhrdelník, náramek, kabelku... oživí to váš outfit, ale ne moc drahé a značkové věci, to by vám mohl někdo zničit nebo ukradnout.




    Určitě si neberte nové oblečení, většinou tam bývá hlava na hlavě a oblečení by se vám mohlo snadno zničit nebo roztrhnout.


    Oblečení musí být pohodlné, to je hlavní.






Účes


    Rozpuštěné vlasy: Nejjednodušší varianta, vyžehlete si vlasy a nechte je rozpuštěné. Je to sice jako z filmu, vlasí létající okolo vás, ale bude vás celou dobu bavit rovnat si prameny vlasů?


    



    Lokny: Pak tu je taky možnost nakulmovat si vlasy a přestříkat lakem. Opět to nevypadá špatně a díky laku vám vlasy nějakou dobu vydrží v jednom tvaru. Také to není napořád, po pár hodinách se vám stejně rozcuchají a místo sexy loken budete mít vrabčí hnízdo.


        



    Drdol/culík: Často nosí holky, kterým vadí vlasy v obličeji, vlasy svázané do zadu buď v culíku nebo mají drdol. Drdol si dobře připevněte pinetkami a přestříkejte lakem, aby se vám nerozpadl. Je to fajn možnost, ale ne každý vypadá se svázanými vlasy dobře (viz. já).





    Jiný účes: Těch možností je mnoho, tady je pár obrázků pěkných účesů, ovšem už to dá nějakou práci. Rozhodně nechoďte ke kadeřnici, platit tolik peněz za jeden účes na jeden obyčejný večer se nevyplatí.


        





Shrnutí


    Pokud nevíte, jestli chcete nebo nechcete jít na diskotéku, určitě tam běžte, zkuste to a až tam zjistíte, jestli to je pro vás a půjdete příště zase, nebo není.


    Já mám diskotéky ráda, ale jen v malém množství a ve večerních hodinách, ale někdy také nemám náladu.





A co já?


    Ještě jsem se úplně nerozhodla, jestli v pátek půjdu nebo nepůjdu na diskotéku, ale asi spíš ne. Poslední měsíc nějak nemám na tento typ zábavy náladu, mnohem radši zůstávám doma, hraju na kytaru, zpívám a čtu si. Ale když už jsem na diskotéce, úplně propadnu jejímu kouzlu a pak chci jenom tancovat a tancovat. No uvidíme, ještě mám šest dní na rozmyšlenou...





    A co vy, chodíte na diskotéky? Myslím si, že vzhledem k vašemu věku, spíš ne. Ale stejně, pokud se vám článek líbil, budu ráda za plusy i komentáře :D

Sagka

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

Patnáct mi ještě nebylo. Takže jediná diskotéka, kterou jsem kdy zažila byla na táboře. Z té jsem ale musela s kámoškou odejít. Bylo tam dusno a z ,,disco mlhy" se mi začalo dělat blbě. Mám problémy s nízkým tlakem a v takových podmínkách omdlívám. A rozhodla jsem se, že na nic podobného chodit nebudu. Pár známých tam chodí a většinou se zlijou. Což mě udivuje, protože jsou stejně staří jako já.

Fajn článek, dávám plus.

Butterfly340To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

TwilightSparkle(ZVÍŘECÍ LÁSKA)

Dobrý článek. U nás diskotéky nejsou. Ale mne je 15. A kdyby nejaká byla, tak bych i tak nešla. Protože by mne máma i tak nepustila. Ale vždy jsem jsi diskotéku udelala doma. Vždy to byl nápad sestrenici když byla u nás a vždy to byla zábava. smajl a dávam plus.

TwilightSparkleTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Pink LadyVIP

Mě je teprve 12, a na diskotéky nemůžu, ale na škole v přírodě máme vždycky diskotéku a někdy i 2 a letos to bylo super, protoiže jsem tančila ploužák se Šimonem smajlsmajlsmajl

Pink LadyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Máš vážně úžasně propracované články. Vždycky se ráda kouknu (y) smajl
Btw: Já byla na jedné "helouvínské", když jsem byla malá a připadala jsem si z toho jak opilá. Buď bylo něco v punči, nebo to bylo atmosférou (asi to druhé) o.O

Directionerka26To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Directionerka26: Děkuji smajl Já si na diskotékách také připadám opilá, ale hudbou, jsem na ní úplně závislá, že zapomenu na všechno kolem smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.