Something interesting

Jak efektivně nakupovat?

Ahoj :D,

dnešní článek bude o něčem, co všichni dobře znáte a to o nakupování konkrétně oblečení. Každý si občas musí něco koupit a v dnešním článku vám poradím, jak si vybrat co nejvíce pěkných věcí a nestrávit v obchoďáku celý den.



P.S.: Obrázek je z obchodního domu v Drážďanech, ve kterém je asi 8 pater a v každém patře mají něco jiného (parkoviště, jídlo, obuv, kabelky, oblečení...). Je to tam obrovské, ale taky hodně drahé :-(





1. Pomocník

    Je velmi důležité, koho si vezmeš s sebou na nákup.

    Většina z vás asi chodí s mamkou, to chodím i já, protože mamka mi koupí téměř všechno, co chci a nemusím se ohlížet na peníze. Nevýhodou je, že mamka vidí všechno, co si kupujete a za jakou je to cenu (takže v případě mé mamky musím zapomenout na McDonalds, kam chodím s kámoškou, když už se dostaneme do většího města než je ta naše díra s 15 000 obyvateli).

    Ti z vás, kteří jsou starší, chodí na nákupy s kamarádkou. Kámoška umí dobře poradit, pokud se znáte dlouho, zná tvá kamarádka i tvůj styl. Nevýhodou jsou peníze, kterých nemáš s sebou neomezeně a to, že tě kámoška vytáhne úplně na cokoli a snadno se vám může stát, že se „přežerete“ a utratíte nekřesťanské peníze.

    Nebo si vyberte kohokoli jiného, s kým se vám bude dobře nakupovat, třeba starší sestru, tetu, babičku...
Já bych na nákupy nebrala žádného kluka, ať už vašeho kluka, bratra nebo taťku. Kluci nakupování oblečení většinou nerozumí a nebaví je to, nechceš přece prožít den s otráveným člověkem?






2. Oblíbené obchody


    Pokud chodíš nakupovat častěji, určitě už máš vyhlídnuté obchody, kde mají tvůj styl. Choď do nich, ale pokud ti zbyde čas, můžeš jít i jinam, i když víš, že ten obchod je moc drahý, nebo tam nemají nic ve tvém stylu, nebo hledáš oblečení a tam prodávají boty... Ušetří ti to čas. Třeba já mám vyhlídnutých pár obchodů (CaA, HaM, New Yorker, CCC...), kam chodím pravidelně, protože vím, že tam vždycky něco seženu.






3. Zkoušení


K tomu se vztahuje pár dalších věcí, které sem vypíšu. Zkoušení je podle mě ta nejdůležitější část.




Velikost

    Najdi si svou velikost a tu si vyzkoušej, zkoušení jiných velikostí, o kterých předem víš, že ti nebudou, jenom proto, že se ti ten kus oblečení zrovna líbí, je ztráta času.



Sedí?
    Pečlivě se na sebe podívej do zrcadla, jestli se ti to na tobě líbí. Taky ti musí ten kousek perfektně sedět, důležité je třeba u kalhot, aby tě netlačily v pase (v opačném případě se dá přišít guma) nebo aby ti nebyly na délku krátké (dlouhé se dají zkrátit) a aby tě nikde netlačily, třeba přes boky a zadek. To samé je to u triček, mikin, sukní, šatů... a hlavně u spodního prádla. To tě nesmí za žádnou cenu nikde tlačit, jinak ti bude nepohodlné a budeš mít od něj otisky na těle (vím, o čem píšu).



Na co?
    Vyzkoušeno? Sedí? Pokud ano, uvažuj, na co se ti to hodí. Pokud je to kus oblečení, ke kterému si nemáš co vzít, je zbytečné ho kupovat, protože se ti líbí a sedí ti. Nejsme biliardáři!



Nemám něco podobného?
    Máš už tričko s Elzou? Na co potřebuješ další tričko s Elzou? Nebylo by lepší koupit si něco jiného?



Nezhubnu!
    Stalo se vám, že jste si vybrali skvělé džíny a zjistili jste, že vás tlačí v pase? Nekupujte je jenom proto, že se vám líbí s tím, že do nich zhubnete, protože nezhubnete! Džíny pak budou akorát ležet netknuté ve skříni, protože se do nich prostě nevejdete! Krutá realita, co?



Líbí se mi to?

    Zkusíš si nějaké tričko a kámoška řekne: „Perfektně ti padne a hodí se k tobě, to si musíš koupit!“ Nemusíš! Pokud se ti nelíbí, nenech se přemluvit od někoho cizího. Kupuj jen to, co se ti líbí a o čem víš, že to budeš nosit.






4. Slevy

    Je fajn najít a koupit si něco ve slevě, protože dost ušetříte. Ale zase nemusíte kupovat oblečení jenom proto, že je zlevněné. Moje rada zní, je dobré podívat se do slev, jestli se ti něco nehodí, ale pokud to nepotřebuješ, nebo se ti to moc nelíbí, kup si radši něco dražšího, co budeš nosit.






5. Cena

    Cena hraje v nakupování velkou roli. Pokud nemáš moc peněz na útratu, tak utrácej jenom za to, co v budoucnosti unosíš. A pokud vidíš pěkné džíny za 2 000 a jinde mají obdobné džíny za 500 korun, je lepší řídit se cenou a koupit ty levnější, abyste zbytečně neutráceli za něco, co je jinde levnější.








Snad se článek líbil jako předešlý o tom, jak si správně mýt vlasy, který měl velký úspěch, za což vám moc děkuji a jako obvykle nezapomeňte psát připomínky a poznámky ke článku dolů do komentářů :D


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.