Something interesting

Jak si umýt vlasy?

Ahoj :D,

a je tu další článek, tentokrát na téma starání se o vlasy. Mastí se ti vlasy? Nerostou? Nejdou ti učesat do nějakého útvaru? Třepí se ti konečky? Pokud ano, něco děláš špatně, čti dál:




Jak často si mýt vlasy?

    To záleží na každém z nás, jelikož má každý jiné vlasy. Pokud se ti dost mastí vlasy, myj si je klidně každý den nebo ob den, jsi-li ten šťastlivec jako moje sestra, jejíchž vlasy vypadají i po dvou týdnech pořád stejně, stačí ti mýt si vlasy jednou do týdne, o prázdninách můžeš i po delších intervalech. Třeba já (mně se dost mastí vlasy) si vlasy myju ob den, pokud se chystám na nějakou akci (divadlo, focení, taneční) tak i častěji.




Než vlezeš do sprchy:

      Určitě by sis měla sundat gumičku, sponky, pinetky... prostě všechno, co máš na vlasech. Vlasy si před mytím pročeš, abys z nich potom dostala všechny nečistoty a aby ti šly po umytí lépe učesat. A nezapomeň zkontrolovat, že máš ve sprše šampon a kondicionér, je velmi nepříjemné s mokrými vlasy běhat po koupelně a hledat šampon.





Ve sprše:


    Na vlasy si nanes takové množství šamponu, aby začal pěnit. Pokud máš mastné vlasy a šampon nezačne ihned pěnit, odstrňuje se ti mastnota a v takovém případě si pečlivě smyj šampon a nanes ho znovu. Po umytí šamponem použij kondicionér, který zajistí, že se ti vlasy budou méně třepit (jak u koho, u mě to moc nefunguje :-( ) Někde jsem četla, že se má kondicionér nanášet jenom na konečky, nemá se dávat k hlavě, aby se ti vlasy nemastily, ale jestli to je pravda, bůh ví. Vlasy oplachuj vlažnou vodou. Na konci nesmí na vlasech zůstat žádný šampon, ani jiný prostředek.




Po sprše:

    Po umytí vlasů si vlasy vysuš ručníkem, pouze jemně masíruj pokožku. Můžeš si udělat turban, ale ne moc utažený, aby se ti vlasy nepolámaly. Poté vlasy rozčes hřebenem, který má daleko od sebe zuby, rozhodně nepoužij kartáč. Vlasy pečlivě vysuš, nebo počkej, než samy uschnou, hlavně nechoď spát s mokrými vlasy, protože se hlava a povrch pokožky hlavy zapařují a vlasy více padají, mastí a ničí se. Vlasy fénuj vlažným, spíš studenějším vzduchem a do útvaru je učeš až, když ztratí zhruba 40% mokrosti (myslím tím, pokud si třeba děláš pěšinku..)





Snad se článek líbil a zjistili jste, jaké děláte chyby (pokud je děláte). Samozřejmě, že každé vlasy jsou jiné a na každé vlasy je potřeba trochu jiná péče a kdybyste měli další typy, jak si mýt vlasy, určitě je napište do komentářů :-D


Sagka

Komentáře

Bebetuška(Píšeme povídky a příběhy)

Super, ale ja to využiť asi nemôžem, lebo mám úplne krátke vlasy, do nich nedáš ani gumičku, ani sponku, hneď to spadne, tak isto keď povieš končeky tak to musím dať na celú hlavu lebo končeky s krátkymi vlasmi nemám. Keď som mala ešte dlhé, tak som sa týmto riadila.

BebetuškaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Cleo 5842: Kartáč, tím, že má více řad zubů, mokré vlasy ničí a trhá. Na suché vlasy je kartáč ideální, ale na mokré radši použij hřeben s jednou řadou zubů a se zuby daleko od sebe (aby se ti vlasy lépe rozčesávaly a necuchaly se). Snad jsem ti pomohla smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

abodka(ANIME!)

Moc hezké, dobrý nápad.
Mě se taky strašně mastí vlasy a roztřepují se mi konečky. smajlsmajl
Takže to taky rozhodně moc ráda vyzkouším.

abodkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

abodka(ANIME!)

Sagka: Jojo, díky za radu, určitě zkusím. smajl
A ještě bych chtěla říct, že jsem si zrovna včera, po přečtení tohoto článku umývala vlasy a zkoušela jsem to, jak je to tady napsané a vážně to pěkně zafungovalo, řekla bych že i líp, než jsem to dělala před tím.
Moc ti Sagko děkuji, jsi super !! smajl

abodkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

abodka: Děkuji za komentář. smajl
Jinak pokud se ti hodně třepí konečky jako i mně, zastříhávej si je často. Nemusíš kvůli tomu chodit ke kadeřnici, já to zvládám sama, na zadní vlasy popros třeba mamku, aby ti konečky zastřihla, stačí o 2-3 centimetry, maximálně o 5.

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.