Something interesting

Co dělám doma?

Ahoj :D,

    dnešní článek budou opět tipy, tentokrát na téma, co já dělám doma. Budou to takové věci, které dělám nejčastěji a asi je děláte i vy. Ale s článkem jsem si dala dost práce, protože všechny fotky v článku jsou moje, já jsem je fotila, tak snad budete hodnotit co nejlépe. P.S.: Omlouvám se, že jsou některé fotky otočené, ale už takto jsem s tím měla mnoho práce... ach ta lenost :-)





Takže tady jsou tipy:




1. Blog


    Blog jsem na první místo zařadila z toho důvodu, že mu v poslední době věnuji mnoho času, často více než učení a pak jsem ve škole hloupá...


    Je to skvělá zábava, mě moc baví psát články a proto to dělám. Když je čas a chuť, tak přidávám i mnou focené obrázky, jako zrovna dneska.


    Pro vás: Blog je fajn věc, kam můžete psát cokoli. Po vydání článku se těšíte komentářům a hodnocení článku. Nejdůležitější je, aby vás to bavilo. A trocha dovedností a gramatiky by také neškodila, přece jenom ne každý je stvořený pro psaní.








2. Youtube


    Když už jsem u těch věcí na počítači, musím zmínit Youtube. Mám ho ráda, protože tam najdu většinu videí a hlavně zdarma.


    Na YT trávím až příliš času, ráda se dívám na seriály (popř. filmy), youtubery, ale hlavně poslouchám hudbu.


    Pro vás: Youtube je fajn, ale pokud ho jen tak projíždíte a z nudy hledáte video, není to nejlepší zábava.








3. Knížka


    Ovšem já radši než sledování videí čtu knížky. Většinou si je půjčuji v knihovně za minimální roční poplatek. Vždycky si najdu nějakou, která má zajímavé téma, mohla by mě bavit, nebo znám autora. A pak se začtu. Dobrá kniha je taková, od které se nemůžete odlepit, živě si představujete, co se stane, je vám líto, když zkončí a celý měsíc vymýšlíte pokračování, co se stalo s hlavními hrdiny. A toho dosáhnete při sledování filmů jen málokdy.


    Na obrázku je knížka: Hvězdy nám nepřály. Je to skvělá kniha, moc se mi líbila, ale doporučuji ji lidem tak od 13 let, mladší by z toho nic neměli. Prosím, neptejte si mě, jak se mi líbila, četla jsem jí před půl rokem, i tu fotku jsem fotila tak dávno a od té doby jsem přečetla mnoho dalších knih (ale tuhle budu mít v paměti ještě dlouho).


    Pro vás: Čtěte, zlepší se vám obzory, naučíte se něco a skvěle se knížkou zabavíte. Jednu nevýhodu to má, knížky jsou těžké a nosit je každý den do školy... je to celkem zátěž.








4. Časopis


    Já čtu ráda časopisy o módě, takové ty pro slečny. Ale v Česku je dobrých časopisů na tuto tématiku málo, vlastně žádný neznám. Takový ten Popcorn, Top dívka... to je spíš bulvár. Proto si kupuji časopisy v zahraničí, nejčastěji v Německu a Rakousku, jelikož umím docela německy. I fotka je z německého časopisu – písou tam samé zajímavé a skvělé beauty tipy.


    Má dvě nevýhody: překlad, se kterým mám občas problémy a tím, že to je psáno hovorovou němčinou, tak má s překladem občas problémy i Google překladač a cena. Časopis není levná záležitost, v Česku stojí kolem 50 Kč a německé jsem kupovala za 1,95 Euro, což je v přepočtu mírně nad padesát korun.


    Pro vás: Doporučuji časopisy, často se dozvíte skvělé věci. Bohužel pro teenagerky je v Česku velmi málo časopisů a také to není nejlevnější záležitost a články na podobá témata se dají najít i na internetu, ale časopis vám zůstane doma napořád, takže neváhejte, pořiďte si ho a čtěte.








5. Luštění


    Když už nevím, co by, vezmu si časopis nebo noviny, ve kterých je křížovka či sudoku a luštím. Moc mě to baví, i když většinou nevyluštím všechno.


    Jako zábava je to lepší spíš na kratší dobu a třeba do vlaku, kde nemáte co dělat, k snídani...


    Pro vás: Určitě se skvěle zabavíte, ale radši dělejte něco smysluplnějšího.








6. Učení


    Je to nepříjemné, ale je to potřeba.


    Mnohdy ležím na posteli, před sebou sešit, ale já si vezmu sluchátka a sleduji Youtube. Prostě se nedokážu donutit, abych se učila. Ale také se zvládám učit, třeba včera jsem psala referát na knihu Ílias asi tři hodiny + jsem se učila chemii.


    Můj rekord je cca 10 hodin celkově, kdy jsem se dva dny učila zeměpis (kraje, firmy ČR) na zkoušení na konci roku, potřebovala jsem dostat na vysvědčení jedničku. Také jsem jí dostala, ale byly to nervy a tolik ztraceného času... teď už si z toho nepamatuji skoro nic.


    Pro vás: Učte se a až budete látku umět, můžete si hrát, mít zábavu. Učení je potřeba a nemůžete dělat nějakou práci, aniž byste neznali teorii.








7. Referát


    Na prvním stupni základky jsme měli málokdy referát a když už, tak jen vytištěný papír z wikipedie. Teď už to vypadá trochu jinak, v informatice jsme se i učili, jak dělat správně prezentace a na většinu témat máme prezentace – na počítači. Já vždycky hledám informace z více zdrojů a pak z toho dělám smysluplný text, což mi trvá nejdéle, tak 2,3 hodiny. Nastrkat to do prezentace je jednodušší, komplikovanější jsou zdroje obrázků. Což o to, když mám dva, tři obrázky, tak to je v pohodě, ale jedna moje prezentace se skládala ze samých obrázků, bylo jich tam víc jak 20 a to už byl celkem masakr.


    Pro vás: Pokud máte mít referát do školy, udělejte si ho radši dřív, ať ho máte hotový.








8. Kytara


    Jelikož jsem hudebně založená, zpívám a hraju na nástroje, není snad jedinný den, kdy bych nehrála na kytaru. Myslím akordy a k tomu zpívám. Baví mě to, prostě si sednu ke kytaře, vytáhnu noty a hraju.


    Pro vás: Jestli hrajete na nástroj, k němuž se dá zpívat, je to také skvělá zábava, využijte toho.








9. Vlasy


    Docela často si zkouším dělat různé účesy. Vezmu si gumičku a hraju si před zrcadlem. Většinou usoudím, že to vypadá příšerně a udělám si culík, který vypadá ještě hůř.


    Pro vás: Nemá to smysl, je to jen taková moje (a nejen moje) úchylka. Stejně se tím nenaučíte dělat si hezké účesy.









10. Nehty


    Hrozně ráda si lakuji nehty, prostě mě to baví. Bohužel si musím nehty nejprve opilovat do nějakého tvaru a to už se mi moc nehce a lak také moc nevydrží.


    Tipy na laky:


Gabriella
Kiko Milano
Miss Sporty


    Tyto tři značky dost používám a jsem s nimi spokojená, jelikož lak vydrží tak týden a dobře se nanáší na nehty, protože lak není moc vodový.


    Pro vás: Je hezké udržovat si nehty pěkné a lakovat si je. Ale trvá to dlouho a pokud používáte odlakovač, ničí vám to nehty.








11. Jídlo


    Já tak ráda jím.


    Ale všeho moc škodí. Měla bych jíst zdravě 5x denně, což nedělám, sežeru na co příjdu a pak podle toho vypadám.


    Pro vás: Jezte rozumně a zdravě.









12. Houpačka


    A teď jsem se přesunula na zahradu.


    Zbožňuju houpání, vydržím tam klidně půl hodiny. S tím souvisí i odpočinkové sporty jako badminton. Bohužel se stmívá dost brzo, takže mám na to stále méně času.


    Pro vás: Pokud vlastníte houpačku, určitě ji využívejte.








13. Jahody


    Já tak ráda jím ovoce.


    Bohužel už je po sezóně, teď jsou jenom jablka a hrušky.


    My máme měsíční jahody, které stále rostou, dokonce teď skoro v říjnu mají ještě květy, ze kterých jahody teprve budou. Pak mám ráda borůvky, maliny, ostružiny, „normální“ jahody... ovšem na ty si budu muset počkat do jara.


    Pro vás: Jezte ovoce, hlavně jestli máte čerstvé ze zahrady.








14. Kytky


    Na podzim je potřeba ostříhat kytky, ustříhnout jim odkvetlé květy... prostě je připravit na zimu. Takže hodně pracujeme na zahradě, tento keř jsem stříhala minulý víkend, ale je tak velký, že jsem to nestihla a tento víkend budu pokračovat. Ať máme na jaře pěknou rozkvetlou zahradu.


    Pro vás: Pokud máte zahradu, určitě se o ní starejte, jak nejlépe umíte. Uvidíte, jaká bude pěkná.








15. Jdu ven


    Proč bych byla doma, když je venku hezky? (Tedy tento víkend nemá být zrovna nejlépe.)


    Vezmu si boty, mobil a peněženku a jdu kamkoli ven. Ať už na kolo, in-line, do cukrárny, do kina, do parku, lesa... prostě mimo domov.


    Pro vás: Čerstvý vzduch je mnohem lepší než sezení doma.







16. Nic nedělání



A na závěr fotka našeho dnešního nebe, protože ráda ležím a nic nedělám :-)








    Jelikož jsem fotek nafotila mnoho a zůstalo z nich použitelných pouze 17, rozhodla jsem se udělat jakési „NEPOVEDENÉ ZÁBĚRY“ takže nepovedené fotky:


Chyby:


Rozmazaná


    Mám foťák (ne mobil), tak to nerozmažu. Blbost, toto je důkaz, jak jsem nešikovná. Potlesk pro Sagku a její „super ostré“ fotky.








Pásek od foťáku


    Jak já to nenávidím, fotka je pěkná, nerozmazaná, je na ní vše, co jsem chtěla, ale co se nestane? Saginka byla chytrá a neschovala pásek od foťáku na držení, takže je vidět na fotce. A fotit se může znovu.


    




Pouze vlasy, kde není nic vidět



    Když se fotím ze zadu, nevidím na to, co fotím. Takže se mi občas stane, že celá fotka jsou jenom nějaké vlasy a není tam nic vidět. Na vyhození.








Tma jako v noci


    Ach jo, pokud je v místnosti příliš velká tma, fotka občas vypadá, jako kdyby byla pořízena o půlnoci. Opět nepoužitelné.







Vše, jenom ne to důležité


    Zase to vzniklo při focení ze zadu, vyfotila jsem krásnou krajinu, fotka je ostrá, ale vlasy, kvůli kterým jsem to fotila, jsou ve stínu v malém rohu fotky. To zrovna nepotřebuji.


    Na další fotce je zase vidět zeď a v rohu je kus vlasů, které jsem chtěla mít přes celou fotku, protože ty tam jsou důležité.


    








    Doufám, že se vám článek líbil, práce na tom byla spousta. Napsat mi to trvalo asi půl hodiny, vymyslet věci, které jsem dala do jednotlivých bodů asi taky tak, ale vyfotit fotky, upravit a dát na internet... takové 2 hodiny? Takže celkově minimálně 3 hodiny na jeden článek. Z toho vyplývá, že na další článek s mými fotkami si budete muset hodně počkat, protože se mi už nechce jednomu článku věnovat tolik času.




    Tak zase příště, užijte si víkend :D

Sagka

Komentáře

princezna126(♥♥FASHION♥♥)

a ještě telkasmajl
já se prostě ráda dívám na telkusmajl
hlavně na Soy Luna,H2O stačí přidat vodu,violettasmajl
PS:ale nedívám se často,jen ráno u snídaně,odpoledne na jeden díl taneční akademie a pak večer na soy luna nebo violetta
někdy ani to ne

princezna126To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

princezna126: Já vím, že se mnoho lidí dívá ve volném čase na televizi, ale tohle byl článek, co dělám JÁ a já se na telku moc nedívám a proto jsem ji neuvedla. A když už, tak nějaké filmy jako Dannyho parťáci, Letecké katastrofy, Harry Potter, Dívka ve vlaku, Marťan... při mém věku už by přece jenom bylo trochu divné, kdybych se dívala na Violettu nebo Soy Luna smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Any Ludvíková: Díky smajl A z fotek si opravdu nic nedělám, nejsem blbá, vím jak se otáčí a retušuje... ale moc práce, už takto jsem článek dělala dost dlouho a úpravy se všemi fotkami... to by bylo minimálně na další hodinu :-(

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.