Psychopatíkův Blog :33

my nedokonalí

Do háje, lidi, kašlete na to. Nemusíte být za všech okolností perfektní a cítit se skvěle. Nemusíte si hrát na hrdiny, které nic nesloží. Nemusíte předstírat, že všechno zvládnete sami a nepotřebujete ničí pomoc. Jen tím ubližovujete sami sobě, nic víc.
Všichni máme právo občas se cítit mizerně. Neužitečně. Zbytečně. Zbaběle. Ošklivě. Hloupě. Bezcenně. Smutně. Ztraceně. Naštvaně. Jako páté kolo u vozu. Nepochopeně. Nešikovně. Všichni máme právo mít občas blbý den. Všichni máme právo učit se a nezvládnout vše hned napoprvé. Všichni máme právo dělat chyby a něco podělat. Všichni máme právo požádat o pomoc. A právo na pomoc. Máme právo na to, být nedokonalí.
Všichni se občas potřebujeme cítit mizerně. A občas je to v pořádku, teprve když je to pořád, nastává problém. Tak to pusťte ven a neničte sami sebe. Učte se, i když vám to ze začátku nepůjde, žádný učený přeci z nebe nespadl. A kdo ví, možná jednou budete patřit mezi ty nejlepší. A i kdyby ne, alespoň budete dělat to, co vás baví. Nesnažte se být za každou cenu dokonalí, protože to není nikdo, ani ti, co se tak tváří. Mějte se raději rádi takoví, jací jste. Bude vám pak mnohem líp.


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.