It's a blog. Who cares.

Hollow Knight|Thou Cringer!|Pantheons 1-3

Dámy a pánové,slečny a... . . . hoši? 

Já nevím. =D 

Vítejte po (pravděpodobně) několika týdnech zpět u Hollow Knight. Proč pravděpodobně? No...píšu to za čerstva, před několika hodinami jsem dala třetí pantheon. A jestli s tou obtížností budou pokračovat i nadále, tak to těch několik týdnů bude. Já už jsem nějaké narážky dělala v oficiálním průchodu, ale tady to rozpitvám tak,že nezůstane tkáň na tkáni. Divný, že?

V době, co tohle píšu už byl i nejspíš vydaný Silksong, pokračování Hollow Knight a pokud na to ještě článek nemám, tak brzy bude.

Higher Beings, These Words Are For You Alone: Spoilery!

Takže, Pantheony.

Jsou součástí nejmladšího DLC - Godmaster. Myslím, že se to mělo jmenovat Gods and Glory, nebo jestli je to jenom název soundtracku... Kdo ví. Já ne.


Pamatujete si na Colloseum of Fools? Tak tohle je stejné, s tím rozdílem, že nebojujete proti nějakým podřadným bojovníkům (pokud si z vás teda Koloseum neudělá pr*el a neodebere vám podlahu, dá vás do klece a pustí na vás tři ********* Primal Aspids.), ale proti bohům Hallownest. Pokud jste si řekli "Oh, shit, jsem v háji, já nechci znova dělat Radianace, o prosím ne!", tak vás vyvedu z omylu. Je to stonásobně horší. Bůh je totiž kromě Radiance třeba taky Grimm. A podle Godseekera třeba i Vengefly King. Ano, i ty nejvíc basic a nejlehčí bossové celé hry jsou zatracení bohové. Jenom my, se svojí 'crucial emptiness' bůh nejsme. (Hello Darkness, My Old Friend...)


Godmaster v Hallownest nemá žádné stopy. To, co musíte udělat, abyste k němu vůbec dostali přístup, je dojít do zadní části Kolosea, tam zabít Glu..., pardon, Pale Lurker a vzít jí jednoduchý klíč. S ním potom jděte na lavičku v Royal Waterways a tam pokračujte po levé straně dolů, objevte zničitelnou zeď, nenechte se rozmašírovat létajícím teroristou a zničte další téměř neviditelnou zeď. Dostanete přístup do Junk Pit, kde najdete zlatý sarkofág. Klíč do zámku a ze sarkofágu vypadne tělo Godseekera.


Seberte Godtuner. Dream Nail a vítejte v Godhome. Uvítá vás Godseeker, který nás nazve odporným a co si jako myslíme, že tady děláme. Společnost bohů oslepuje.


Jako první asi uvidíte tři dveře, které buď budou, nebo nebudou mít na sobě zámek. Pokud budou, tak se na to podívejte pořádně a zkuste rozluštit, koho jste neporazili. Až ho porazíte, tak se vraťte.


Potom narazíte na jedny zamčený dveře za mříží. Security level miliarda. S tím si asi nedělejte starosti, ta mříž se odemkne až vejdete a vítězně vyjdete z předchozích tří dveří.


Dole potom máte další dvoje dveře, jedny otevřené, jedny s modrým nádechem ne. K tomu se dostaneme později. V těch otevřených dveřích se nachází Hall of Gods. Můžete si všechny bosse znovu projít znovu. Až na Radiance a Hollow Knight. Asi vás udiví, že i když jste porazili všechny bosse, pořád je na listině bohů pár míst prázdných. To všechno si vyplní až dáte pantheony.


No, furt tady melu o pantheonech, ale co to tady znamená. Já upřímně nevím. Ale, jsou to vlastně výzvy s bossy , proti kterým už jste bojovali a na konci každého pantheonu jeden (nebo dva) se kterým ne. To jsou čtyři prázdná místa v té listině, ale je jich tam sedm. Já sama to vím už teď, vím všechno až na konec pantheonů. To místo pod Mantis Lords patří Sisters of Battle. Víte, jak na vás jde nejdřív jedna Mantis a potom dvě? Tak teď půjde jedna a potom všechny tři. Další místo je za Noskem, to je Winged Nosk. Má podobu Hornet (True Hollow Knight confirmed not being Hollow anymore!) a chová se jako Vengefly King s tím, že občas prostě shodí infekci.

V každém pantehonu máte kolem osmi bossů a jednoho nového bosse.

Začneme prvním patheonem.


Pantheon of the Master

První boss je jeden Vengefly King, následován Gruz Mother. Zauvažovali jste někdy nad tím, jaký jsme monstra? My jsme zabili těhotnou broučici. Potom si k nám cestu prorazí False Knight, následován Massive Moss Charger. Co musíte pro výhru udělat je stát a máchat mečíkem. Doporučuji Quick Slash a Mark of Pride. Ani jedno jsem z toho na svoje vítězství nepoužila. Potom seskočí Hornet z Greenpath a máte lavičku, která ale neslouží jako checkpoint, což mě v pozdějších pantheonech se*e.


Potom je Gorb, ano, ten Gorb... Vy si nepamatujete Gorba, skvělého myslitele? Tss. Potom budete mít easy time s Dung Defendrem a potom se probudíte, když vám na vaší hlavě přistane Soul Warrior. Tahlencta ***** mi dělala na celém patheonu nejvíc potíží. Potom si znovu dávejte pozor na hlavu, protože jsem skočí Brooding Mawlek. Prosím, ne Mawlurk. Mawlek. Potom s vámi bude kecat Godseeker a zase řekne, co se to opovažujeme, obtežovat je svou přítomností, nebo něco v tom smyslu.


A potom už true boss prvního pantheonu. Pamatujete teď na Nailmastery? Na Ora? Máte ho tu.


Když už ho porazíte a myslíte si: "sakra, to nebylo tak těžký", tak na vás spadne jeho brácha Mato a začínáte nanovo s oběma. Až budete ležet před dveřma pantheonu, slibte si, že už nikdy nebudete říkat, že jsou pantheony lehké. Pokud nevíte, jak je dát, tak prostě jděte do Hall of Gods a tam si je nacvičte. Ušetřím vám to trápení, já sama to totiž až do třetího pantehonu nevěděla a byla jsem extrémně frustrovaná z bosse druhého pantheonu, protože jsem mu nemohla přijít na kloub.


Můj charm setup si nepamatuji, ale určitě tam byly Unbreakable Strenght a Heart, Grubsong, Grimmchild a Sharp Shadow. Tak nějak.

Dala jsem to asi na třetí pokud, jednou mě totiž převálcoval Soul Warrior, jednou to byl šok s konečných bossů.

Je to nejlehčí z pantheonů, rozhodně si v každém ale najdete něco, co vás bude štvát.


Pantheon of the Artist

Přitvrdíme. Začíná duch Xero, potom bude mít čas se vyhealovat s Crystal Guardianem, potom si řeknete, že Soul Master je nějaký lehký. Já osobně si pamatuju, jaký problém mi kdysi dělal, když jsem chtěla Desolate Dive, abych se mohla dostat dál. Díky, Monarch Wings. A potom přecházejí dva totální shitposty jménem Oblobble. Ano, bossové Trial of the Conqueror. Já sama jsem proti nim umřela hodněkrát, potom jsem si vzala Grimmchild a sr*t na to.


Potom sestry ozkouší váš postřeh. Následujte lavička. Já si tady charmy měnila, Grimmchild jsem potřebovala jen na Oblobble.


Potom budete mít easy time s Marmu. Strategie? Prostě se postavte do rohu a časujte. I kdyby jste z tohohle boje odcházeli poškozeni, tak nebojte, další je Nosk a neodebrali nám safe spot, takže easy shit.

(Tohle je, když jsem trénovala Ascended. To proto taková ztráta životů.)

Následujete fu*kin' Flukemarm, se kterou taky byla potíž. Nakonec to vyřešil Shaman Stone a čtyři Abbys Shriek. A potom budete litovat, že jste s nevzali Defenders Crest. Godseeker totiž nemá smilování a vy znovu budete muset zničit Broken Vessel.


Potom vám znovu bude Godseeker spílat za to, jak jsme se opovážili porazit tyto bohy, že jsme nejubožejší z ubohých a blablabla...


Konečný boss je paint/nailmaster Sheo. A u toho jsem vyloženě trpělo. To byl úplně první bod v celé hře, kde mě napadlo, že to vzdám, že na tohle prostě nemám. No, nevzdala jsem to, ještě ne, a po asi deseti průchodech znovu a znovu celého pantheonu jsem to dala. Blažený to pocit.


Charm setup? Eh, pro první část určitě Unbreakable Strenght a Heart, Grimmchild, Sharp Shadow, Grubsong a asi Thorns of Agony. pro druhou část Unbreakable Strengh a Heart, Sharp Shadow, Grubsong a Shaman Stone.

Tady mě kromě Shea štvali Oblobble a to, protože jsem si musela vzít Grimmchild, já bych asi jinak nebyla schopná. Díky bohu za to, že jsem nezvolila Banish the Grimm Troupe. Carefree Melody by asi nefungovala.

Flukemarm mi trval nějakou dobu, už jenom kvůli tomu, že jsem nevěděla jak. Nejdřív jsem totiž myslela, že Abbys Shriek nepůjde, že tam to to není platforma. Ale na kraji jedné to šlo.



Pantheon of the Sage

A vítejte ve třetím, posledním, co tady zatím mám. Děkuji moc Perpetual Noob za to, že mi ukázal jak na bosse a že si ho můžu natrénovat v Hall of Gods. Pantheon of the Sage vás o*ebe. Protože předchozí dva byly lehký, tenhle vás zaskočí.

Na začátku je Hive Knight, který mi z nějakého důvodu dělá větší potíže než Grimm.


Následuje Elder Hu, který byl kdysi těžký, ale teď. Ladies, please. Potom se na scéně objeví The Collector i s jejím pokroceným soundtrackem. Ne, pořád si myslím, že Collector je holka. Zní tak. (A to nejsem fanda holek ve hrách a filmech. Že, Rey?) Následujte God Tamer. A moje první smrt. Já jsem Trial of the Fools ještě nedodělala, zaseknu se vždycky u 15. vlny, ale to tady není problém. 


Nejúčinnější strategie je vylézt na stěnu, počkat, až se ta bestie k vám rozjede a hop dolů. Větší problém mi dělala to jeho trenérka a to tím, že se pletla do cesty. Následní si s Grimmem dáte jeden taneček a za odměnu vás usadí na lavičku.


Následuje Galien, u kterého se můžu snažit jak chci, stejně vyjdu s pěti a méně životy. To ale nevadí, protože další je Uumuu. Ano, Uumuu. Tentokrát je tu zádrhel. Není tu Quirell. Takže Uumuu přivolá takové ty jellyfish z Fog Canyonu a vy se do nich budete strefovat a snažit se, aby jejich explozivní jádro zasáhlo Uumuu a ne vás. Protože pokud zasáhne vás, tak dvě masky dolů. Na tohle není strategie. Mějte štěstí a držte se dole. Ještě jsem zapomněla, po Galienovi by měl být Grey Princ Zote, ale já ho tak nějak nechala zemřít v Greenpath, takže skip. Následuje polka se sestrou. Přivítejte Hornet z Kingdom's Edge. Z nějakého důvodu je teď jednodušší. 


Potom se znovu setkáte s Godseeker, která už se chová přijatelněji a řekne, že ladí svoje hlasy k hlasům bohů a že je to pozvedá výš a výš a výš.


Vzhledem k tomu, že jste před chvílí bojovali proti třem Nailmasterům, je docela jasné, kdo bude teď. Přivítejte reinkarnovaného mistra Yodu, jedie jménem Sly.


Já si nedělám srandu, umřela jsem a trénovala jsem ho v Hall of Gods. Tenhle malej Yoda je rychlej a na první pohled není, kdy ho udeřit. A to je jenom fáze jedna. Nakonec jsem si zjistila metodu. Začíná na druhé straně, trvá dlouho, začíná ve vzduchu vprostřed arény, začíná ve vzduchu a jde dolů - utíkej co nejdál a nejvýš! Začíná na zemi, jede pila do vzduchu, počkej, až se dotočí, hit, nebo dva a zdrhej. Díky tomuhle fightu jsem dospěla k závěru, že jsem šílenec a začala jsem všechny pily ve White Palace považovat za Slye. To by bylo k první fázi. Ta druhá je hektičtější, pokud je to vůbec možný. Sly lítá se svým mečem po celé aréně, zaměří vás a u vás se roztočí jako pila. Nejste dost rychlý, smůla. Tady se mi vyplatil Sharp Shadow a taky to, že jsem byla asi šestkrát hitnutá. Já nevím, jak udělat tu druhou fázi. Mně po první zbývaly plné, nebo skoro plné životy, takže pokud možno Sharp Shadow skrz Slye, nebo jsi hitnutej, ale otočíš se a hitneš ho. Dvakrát to stihneš i bez Quick Slash. Takže tak.


Charmy jsem měnila. Na první jsem měla Unbreakable Strenght, Grubsong, Sharp Shadow, Quick Slash a Long Nail. Na druhou jsem Long Nail a Quick Slash vyměnila za Unbreakable Heart a Mark of Pride. Mark of Pride byla doopravdy spása pro boj se Slyem. Bez toho, kdo ví.

Tady jsem to dělala pětkrát. Poprvé jsem se dostala ke God Tamer a potom s ní cvičila v Hall of Gods. Potom jsem se dostala ke Slyovi a s ním chytala nerva v Hall of Gods. Potom mě jednou zabil Galien a jednou Uumuu, kvůli prostě mojí neopatrnosti a kvůli tomu, že to, jak ty jellyfish přivolával, mi vůbec nehrálo do karet. A potom jednou, naposledy u Slye, kde měl prost blbý pohyby. Nikdy jsem ho neviděla jít dozadu, nikdy při pohybu udělat Nail Art. Takže jsem prohrála, ale podruhé už to byla sázka na jistotu.

Tady taky odemknete nový mód, kde máte nové dialogy Godseekera a téměř všechny bosse. I jejich upgrade verzi.


No a změna plánu, zase, HPD má jenom 16 000, takže čtvrtý a pátý pantheon sfouknu příště. Čtvrtý už je napsaný, více méně, k pátému jsem se zatím nedostala, protože jsem čtvrtý ještě nedala. Makes sense.

Takže, ještě se zmíním o nové hře, od Team Cherry ze světa Hollow Knight, kde budeme hrát za Hornet a budeme v novém království! Přivítejte Silksong!

Vypadá to skvěle! Hype! A jinak, samozřejmě, bez pily by to nebyl Team Cherry.

Díky za přečtení, doufám v normální komentáře, uvidíme se zase někdy, nevím kdy, protože zbývá teď ten těžkej stuff to do a potřebuju to i na normální ending, takže tak. Taky jsem koukala, že do konečného review bych dala i cut-content a pokud ne, tak možná ještě článek zvlášť, ale pochybuji, protože do 16 000 znaků by se to snad mělo vejít. Doufám.


Komentáře

julie kirová(Girl´s Dream)

Já jsem se teda ztratila už v druhém odstavci smajl To je tak, když člověk vůbec neví, o čem že se to ostatní baví smajl ale jinak pěkný článek, podrobně jsi se o tom rozepsala, máš tam i obrázky...smajl

julie kirováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

AnkoVIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

julie kirová: Počítám s tím, že když to rozklikneš, tak jsi četla předchozí dva články z Hollow Knight, kde máš většinu popsanou. =D Jo, sekla jsem se tam s Radiance, ta ještě v žádném článku nebyla, protože jsem předpokládala, že tu budou i pantheony 4 a 5, ale nevešlo se to sem. (Ani čtvrtý, který je jedna ani ne čtvrtina z pátého) 4. a 5. pantheon jsou daleko těžší než předchozí, takže jsem myslela, že to vyjde až potom, co dopíšu a vydám basic hru.
Jo...rozepsaný to je, ale polovině z toho lidi, co to nehráli, nebudou rozumět. Proto to je spíš jen taková guide Godmasterem, kdyby to chtěl někdy někdo vyzkoušet. Jako kdyby někdo byl takovej masochista jako já... =D
A obrázky.... moc jich tu není. =D Je těžký soustředit se na boj a ještě mačkat f12. =D Tím spíš u těžších bossů. Možná bych to měla změnit.
Díky za komentář. =D =)

AnkoTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.