It's a blog. Who cares.

Five Nights at Freddy's|2

Zdravíčko!

Jsem zpět i s FNaF 2, pokračování FNaF 1. 

Tak, říká vám něco slovo multitasking? Pokud ano a dokážete to, tak je tahle hra dělaná přesně pro vás! Nepředbíhejme ale. 

Teror tedy pokračuje. Ale, konečně máme odhalený kus příběhu. Začneme ale přeci jen od začátku..

Tak, máme tedy "Grand Re-Opening". Jééj. Tentokrát jste někdo, kdo tu práci potřebuje doopravdy hodně. Nemáte totiž 120 dolarů, 50 centů a vyhazov za sedm dní mezi posednutými animatroniky, nýbrž 100 dolarů a 50 centů za pět dní mezi animatroniky. Myslíte, že jste na tom dobře? Haha, ani omylem. Tohle je totiž daleko náročnější než předchozí díl.

Ty jo, kdo by řekl, že hledání obrázku Officu zabere tolik času a stejně nemáte, co jste chtěli..

Takže, tohle je váš Office. Tentokrát nemáte žádné dveře. Protože proč by hlídač potřeboval dveře, že? Co ale máte, jsou dvě ventilace po stranách a nehrajme si, kterými animatronici lezou, aby vás dostali. A ještě, máte před sebou chodbu. Jako obyčejně, máte tablet s kamerami a, překvapení, prázdnou masku Freddyho Fazbeara která vás má ochránit. 

To největší překvapení, v dalším momentě zazvoní telefon a slyšíme koho? Phone Guye! Přivádí nás k to otázce, jestli je FNaF 2 prequel nebo sequel. Já se klaněla k tomu, že sequel, ale čím víc na to koukám, tím víc jsem nerozhodná. Tak, a co nám Phone Guy poví?

-  Něco hrozného se stalo v předchozí lokaci. Fazbear Entertainment utratil hodně peněz ta tyhle animatroniky, aby rozpoznali lidi a měli kriminální databázi.

- Nebyl jim dán noční mód. Jdou za hlukem a stále jsi viděn jako endoskelet. 

- Masku máš proto, aby si animatroniky odradil. Nasaď si jí a oni si budou myslet, že jsi jeden z nich.

- Jenže to neplatí pro Foxyho a Marionette. Foxyho můžete odradit baterkou. Marionette ne.

- Marionette má svůj Music Box v Prize Corner. Pokud tam utichne hudba, Marionette z boxu odejde a to znamená tvou smrt. Když je pryč, nemůžeš jí/ho dostat zpátky.

- Nemáte energii. Ale máte baterku. Pokud dojdou její baterky, nemůžete svítit a Foxy po vás skočí.

- Staří animatronici se válí v Parts and Service Room a jsou používání pro náhradní části. Vypadají jako z 1, ale nejsou úplně stejní.

- Byla tu ještě jedna lokace jménem "Fredbear's Family Diner". O ní tady nevíme nic...


Před každou nocí máte pravděpodobně halucinace. Musíte být někdo, kdo znal starou, nebo nadcházející lokaci a Golden Freddyho.

A opět čas na naše antagonisty. Ještě pořád vzpomínáte na multitasking? Nechápete? Máte hlídat Music Box, koukat do ventilace, svítit do chodby a hlídat JEDENÁCT animatroniků.


Balloon Boy

Začneme nejvíc nenáviděným. Tenhle malý humanoidní animatronik je aktivní od 2. noci. Nemá jumpscare, ale spolupracuje s Foxym. Co dělá? Tenhle šmejd vám sebere baterie do vaší baterky. Proti Foxymu se není jak bránit. Má červenomodré pruhované tričko a čapku a modré kalhoty. V jedné ruce má balonky, ve druhé ceduli. Umí mluvit, ačkoliv jenom "Hi" a "Hello" a "Hahahahaha". Děsně vtipné.

Pohyb - Game Area (10) - Left Vent (5) - The Office.

Nenechte ho jít do vaší Office. On už potom nezmizí.


The Puppet

Aka Marionette. Další humanoidní loutka. Černé pruhované tělo a smějící se a zároveň plačící maska. Je ve svém Music Boxu tak dlouho, dokud ho budete natahovat. Ta hudba, kterou vydává Music Box se jmenuje "My Grandfather's clock". Je o hodinách, které tikaly 90 let, podle toho, jak se starý muž cítil. A když zemřel, hodiny přestaly tikat.

Pohyb - Prize Corner (11) - Office Hallway - The Office

Pokud Marionette opustí Music box, není šance přežít. Phone guy jí/ho nemá rád. Říká, že ta věc vždy myslela. A že se může jít kamkoliv. (Beru, že animatronici můžou vidět. Beru, že můžou slyšet. Ale myslet? Sami? Navíc, tihle nejsou posedlí, ne? Jdou za hlukem....)


Toy Chica

Víc sexy Chica s bryndákem "Let's party!". Potom, co opustí Show stage, její oči a zobák jsou pryč. Dává je Mangle, aby mohl/a fungovat.

Pohyb - Show Stage (9) - Main Hall (7) - Party Room (1) - Left Vent (5) - The Office. 

            - Show Stage (9) - Main Hall (7) - Party Room (4) - The Office Hallway - Odtud ale neútočí


Toy Bonnie

Jako byl Freddy hlavní představitel 1, Bonnie je představitel 2. Je modrý, má červené tvářičky, zelené oči a obočí - jako jediný animatronik. Je nejvíc aktivní v první noci, potom se to snižuje.

Pohyb - Show Stage (9) - Party Room (3) - Party Room (4) - Party Room (2) - Right Vent (6) - The Office


Toy Freddy

Tlustší verze Freddyho. (Rasismus!!!). Je hnědo-oranžový, má černou mašli a klobouk a dva knoflíky na břichu. Opět mikrofon. Nikdy není moc aktivní. (Přesto se mu Anko podařilo zabít.)

Pohyb - Show Stage (9) - Game Area (10) - Office Hallway - The Office

Cestou k vám mu černají oči.


Mangle

Zaměstnanci mu/jí říkají The Mangle. Byla to náhrada Foxyho, ale dětí jí/ho rozebrali a zaměstnance jí/ho nebavilo skládat pořád dokola, tak jí/ho nechali jako lego. Proč jí/ho? Vypadá jako holka, ale když se hráči Scotta zeptali, jestli je to holka, nebo kluk, Scott odpověděl "Ano". Pokud je ve ventilaci, nasaďte si Freddyho masku. Jakmile je v Officu, už neodejde.

Pohyb - Kids Cove (12) - Prize Corner (11) - Game Area (10) - Main Hall (7) - Party Room (1 nebo 2) - Right Vent (6) - The Office. 

Může se objevit na chodbě, ale nepůjde přes ní do Officu.


Old Chica

Chica nemá ruce, má čelist daleko od sebe, je potrhaná, špinavá...Je viditelně jiná než z 1, tak co se stalo?

Pohyb - Parts and Service Room (8) - Party Room (4) - Party Room (2) - Right Vent (6) - The Office.

Všichni Oldi jsou hrozní šmejdi. Hned jak jsou v Officu nasaďte si masku Freddyho a hned jak to půjde si jí zase sundejte. Jinak jste mrtví


Old Bonnie

Bez tváře, bez celé jedné ruky, špinavý a potrhaný a nejaktivnější od třetí noci až do konce. 

Pohyb - Parts and Service Room (8) - Main Hall (7) - Party Room (1) - Left Vent (5) - The Office.


Old Foxy

Foxy není na rozdíl od předchozích dvou poškozený tolik, ale přeci jen... A podívejte na jeho čumák. Není větší než ve FNaF 1?

Pohyb - Parts and Service Room (8) - Office Hallway - The Office

Jediné, co na něj působí je baterka. Blikejte, dokud nezmizí.


Old Freddy

Nejméně poškozený ze všech. A navíc, má taky dva knoflíky! To v 1 neměl. Pořád ale má ty stříbrné oči...Brr.

Pohyb - Parts and Service Room (8) - Main Hall (7) - Party Room (3) - Office Hallway - The Office


Golden Freddy

Nepoznáte, že se objevil. Prostě tam najednou je.Někdy se objeví jako hlava v Office Hallway, někdy jako celý kostým v Officu. Jako ve FNaF 1 se stačí podívat jinam, nebo na tablet.


RWQFSFASXC

Aka Shadow Bonnie. Já to jméno nevymyslela. Když se na něj budeš dívat dost dlouho, hra spadne.


Shadow Freddy

Občas se objeví v Parts and Service Room. Oba Shadow animatronici hrají roli až ve FNaF 3, takže víc o nich tam. Někteří věří, že to jsou hlídači na denní směně. Nedokázali zabránit vraždám těch dětí a nějak zemřeli, tak se jim snaží pomoci.


Endoskeleton

Někdy je vidět v Prize Corner, někdy v Left Vent. Nikdo neví, komu tenhle endoskeleton patří, ale všichni tuší, že by mohl být Golden Freddyho.


Balloon Girl

Easter Egg. Nic nedělá, jen na vás čučí zpod stolu. Nemůže tě zabít, sebrat ti baterky, nic.


Mini-hry

Samotná hra totiž není moc zajímavá. Snad krom Phone Guyových zpráv a to až od čtvrté noci. A potom tu jsou minihry. Poprvé, v celé historii FNaF se něco přímo dozvídáme. Aktivují se, když zemřete. A tady nebudu uštěpačná, ani sarkastická, ani vtipná. To by bylo neuvěřitelně hnusný.

TAKE CAKE TO THE CHILDREN

V téhle minihře jde o to, dát šesti dětem jejich koláč/dort/muffin, cokoliv to je. Pokud jsou zelené, jsou ok, jakmile zčervenají, chtějí svůj cake. K sedmému dítěti, které stojí venku přijede fialové auto, vystoupí z něj fialový muž a to díte, stojící venku, zabije. Následuje jumpscare Marionette. (Takže měl Phone Guy pravdu. Marionette je posedlá.)


SAVE THEM

Hrajete opět za Freddyho, který vypadá ale jinak, než v předchozí minihře. Následujte Puppeta. Tahle minihra není jednorázová, musíte jí hrát několikrát. Cestou, ať vás Marionette vede kamkoliv, narážíte na těla/duše mrtvých dětí. Mapa, když jí celou projdete, vypadá jako lokace FNaF 2.


V jakýkoliv okamžik se k vám může ale přiblížit Purple Guy a hru ukončit. V levém rohu budete mít modře "You Can't". Purple Guy také něco drží. Nejdřív si někteří mysleli, že je to toast. Odtud jméno Vincent a jeho toast. Mě to připomíná telefonní sluchátko. Linka mezi Purple Guyem a Phone Guyem. A navíc, Purple Guy má zlatý odznak. Je tedy i zaměstnancem?


FOXY: GO! GO! GO!

Tentokrát hrajete za Foxyho. Dvakrát vyběhnete z Pirate Cove a najdete šťastné děti. 

Potřetí, když se chystáte vyběhnout, narazíte opět na Purple Guye, stejného, jako v první minihře, ale jiného, než v druhé. Doběhnete na místo a všechny děti jsou mrtvé.

Ty duše vypadají jinak, než v předchozí minihře.


GIVE GIFTS, GIVE LIFE

Hrajete za Marionette. Má okolo sebe čtyři děti. Nejdřív jim dáte dárek. Potom jim nasadíte masky animatroniků z FNaF 1.

Na malou chvilku se tam objeví páté dítě a následuje jumpscare Golden Freddyho. V pozadí můžete slyšet "Help them". Máte skóre, ale to vás asi ani nemusí zajímat.


Pojďme se bavit o Purple Guyovi. Vypadají rozdílně, že? Lidé si mysleli i myslí, že jde o dva různé lidi - Purple Guy a Pink Guy. Ve skutečnosti je to jeden a ten samý člověk - vrah. Jak to vím? The Silver Eyes - novela od Cawthona. Byla tam postava, jménem Dave Miller. Byl vyhublý a měl prázdné oči. A byla tam vzpomínka na Williama Aftona. Plnoštíhlého, podnikavého. Skoro na konci si jedna z postav dala dohromady, že je to jedna a tatáž osoba. A já tomu nemůžu nevěřit. Ten vyhublý je Dave, ten růžovější je William.


Co se takhle podívat na možné konce?

Samozřejmě, máme pět základních nocí.


Toho týpka si nevšímejte. Ano, dostali jste svých 100 dolarů a 50 centů. Jmenujeme se Jeremy Fitzgerald. A známe rok, kdy pracujeme! 1987? Není to nějak povědomé? Co takhle Bite of '87?

Potom je tu šestá noc.


Gratulace, pizzerie se opět zavírá. Dostali jste svých 20 dolarů a 10 centů za přesčas. Animatronici selhali. 

A Custom noci. 


Jste vyhozeni! Opět. No takže hra kon-... Kdo je sakra Fritz Smith?! Kde je Fitzgerald? A je vyhozen za stejný důvody jako Mike z FNaF1...


Tak a teď Phone Guy.

V prvních dvou nocích se Phone Guy úplně v pořádku. Ve třetí začíná být neklidný. Ve čtvrté má z nervů uzlíček. Říká něco v tom smyslu, že někdo manipuloval s animatroničími rozpoznávajícími systémy. Že k dětem jsou milí, ale k dospělým ne. 

V páté noci je slyšitelně mimo. Říká, že budova je uzamčená a že zvlášť předchozím pracovníkům není povoleno jít dovnitř, nebo ven. Dál říká, že se uvolnilo místo denního hlídače, takže to budeš ty. Potom říká, že kontaktují pravého majitele.

A v šesté noci je on i ty v háji. "Hello? Hello...uh...what on earth are you doing there?!". Reakce na to, že jste přišli do práce. Říká, že budova je uzavřená, minimálně na chvíli. že ale máš dokončit šichtu, že je to bezpečnější, než se teď pokusit odejít. Říká, že někdo používal nějaký starý žlutý kostým a nikdo z animatroniků se teď nechová správně. Dále se dozvíš, že po téhle šichtě máš ještě jednu šichtu - denní. Na narozeninové párty. Prostě se máš držet blízko u animatroniků a zajistit, aby se nikomu nic nestalo. A potom, že si noční šichtu tady vezme Phone Guy sám.

O tom by se nemělo vtipkovat, ale tohle je skvělý. Tak tedy, The Bite of '87.

A teď teorie. Já mám svojí, kterou vám odhalím. Mangle. Když se k vám dostane, je slyšet rádio a můžete zachytit několik vět.


"We got a little boy. Missing his frontal lobe."

"Sir, i think, he's dead"

"Sir, we got a 10-1"

"He's not doing very well"

Věk oběti není nikde zmíněn. Přišel o čelní mozkový lalok, ale přežil. 

Kdyby vás to zajímalo, 10-1 je policejní signál, kdy policista dává najevo, že sám danou situaci nezvládne. Myslím. Bohužel, tohle jde slyšet vždy, když se k vám Mangle dostane. Ne po čtvrtém, pátém, nebo šestém dnu.

Další teorie je, že se to odehrálo čtvrtý den tomu dennímu hlídači. Proto se jeho pozice uvolnila. A další teorie je, že se to stalo na té narozeninové oslavě. A ty jsi oběť. Phone Guy ti řekl, ať se držíš blízko u animatroniků. Není to skvělá pozice pro kousnutí?


Pojďme ale zpátky k Purple Guyovi. Co tedy o něm víme?
- Je propojen s fialovou barvou, ale asi není fialový. Třeba uniforma, nebo tak něco?

- Možná je to hlídač. Denní hlídač.

- Pravděpodobně ví, jak pracovat s animatroniky. Všechno ukazuje na něj, že rozbil rozpoznávací systém a kriminální databázi. Kdybych někoho chtěla já zabít, určitě bych o kriminální databázi a rozpoznávací systém nestála...

- Byl to zaměstnanec u Freddy's. Pamatuje, jak Phone Guy říkal, že bývalým pracovníkům není umožněno jít dovnitř, nebo ven? Neukazuje to zase na Purple Guye? "No one is allowed in or out, y'know, especially concerning any...previous employees."

- On používal ten žlutý kostým. Pamatuje na FNaF 1 - ty novinové články. Někdo v nějakém kostýmu vlákal děti do Backstage a zabil je. 

- Někteří myslí, že to ty hraješ ve FNaF 1 za Purple Guye. A kvůli tomu máš halucinace. A ve FNaF 2 tu noční můru.


A z toho nám zbývá poslední věc. Je tedy FNaF 2 prequel, nebo sequel?

- Phone Guy ve FNaF 1 zemřel, ale ve FNaF 2 je naživu.

- Phone Guy řekne, že animatronici stále volně chodí po pizzerii. Po Bite of '87 mají už jen night free-roaming mode. (A Phone Guy v FNaF 1 říká, že tihle nemají day free-roaming mode.)

- Po 6. noci ty noviny říkají, že Toy animatronici budou rozebráni/zničeni a Old animatronici budou ponecháni, že se snad opraví.

- A taky říká, že majitel shání menší verzi restaurace. Všimněte si, jak menší je restaurace FNaF 1 proti FNaF 2.

- V 1. noci Phone Guy říká, že se něco strašného stalo v předchozí lokaci.  Tohle říká ve 2. noci. "The idea at first was to repair them...uh, they even started retrofitting them with some of the newer technology, but they were just so ugly, you know? The smell...uh, so the company decided to go in a whole new direction and make them super kid-friendly."

- V 5. noci říká, že se pokusí kontaktovat pravého majitele pizzerie, a že už měl nějakou pizzerii jménem "Fredbear's Family Diner", ve které se asi taky něco stalo, jinak by nebyly další pizzerie, ne?

Názor si udělejte vlastní.

Jenom nezapomeňte, že čtení takovýhle článků není zážitek. Hraní je zážitek. Třeba objevíte něco, co já, nebo kdokoliv jiný nepostřehl. :) 

Jumpscare Foxyho na konci.

Taky se vám z toho líbí ten soundtrack? ♥

Opět existuje spousta Let's playů, spousta fan-animací, fanartů a spousta teorií. Opět nejznámější asi Markplier. (Kdo viděl jeho let's play, taky jste nemohli z toho, jak nevěděl co s Marionette? :D) Hra je na Steamu za asi za 8 euro, na Game Joltu se nevyznám, takže to si budete muset najít sami. (Steam je stejně lepší. :D)

Příště možná Bendy, ještě stále ho ale nemám, takže spíš FNaF 3. PWI asi dělat nebudu, leda by o tom byl zájem. Pokud chcete další hru, napište.

Vyjadřujte se do komentářů, veškerá chvála (egoista!) nebo kritika vítána. Za chyby v tomto článku se předem omlouvám, mám zlomený palec a nemůžu psát jak jsem zvyklá. ( To je tak, když Anko hraje přehazovanou a pro vítězství je schopná si zlomit prst. Ale vyhrály jsme (holky)!)


Prozatím se tedy rozloučím. 

Čauko!



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.