It's a blog. Who cares.

Bendy and the Ink Machine 5| Do pekla a zase zpět

V nekonečném proudu článků Hollow Knight jsem neměla náladu psát něco jiného. Ale dnes, 14. 4., se věci změnily. Dnes byl vydán teaser name reveal trailer na novou hru z prostředí Bendyho. Takže vážení, našel se čas a moje motivace k Bendymu byla znovu zažehnuta! Přivítejte tedy poslední část originálního Bendyho, protože The Dark Revieval nebude tak jemný. Už jenom protože to je "dark".

Dámy a pánové, je mi ctí uvítat vás zde.


Ano, za tu asi půlroční-roční pauzu se omlouvám, ale prostě ne.

 OBSAHUJE MASIVNÍ SPOILERY!

Danger. Keep Out.



Jo, takže v na konci minulého dílu zapíchla Alice Alici a tím to skončilo. Znovu jsme omdleli, a buďme upřímní, kdo by neomdlel, a probudili jsme se ve vězení, ve kterém nás drží Alice a Tom. První na řadě jsou kecy.


"I Know that song."

"Everyone knows that song. Who are you, why are you here?"

"I was invited by an old friend...and now I can't leave."

"Then you know more than we do. One minute we don't even exist...just...thoughts. And the next minute... this place." 

"Are you gonna let me out of here?"

"Down here strangers aren't good things. How can we trust you? We don't even know what you are."

"My name is Henry...I used to work here."

"I...I honestly don't know my name...so they call me Alice. But I'm no angel."

Potom odchází a tohle říká Tomovi.

"It's only for a few hours. No need to worry. I won't go far, only up to Level Six. Just stay here. Keep an eye on Henry, okay? I'll be back as soon as I can. I promise."

"Henry? Here. You must be hungry. Sorry. It's all we have."


"I know you're watching me...It's just...a little creepy."

"You're the one that writes on the walls."

"We all do. For some poor souls down here, It's the only way they can be heard. But You don't want to touch the ink for too long. It can claim you...Pull you back. That's how I met Tom. I was messing with things I shouldn't have been and he...he was there."

"Why do you call him "Tom"?"

"He just seems to respond to it."

"Well, I don't think he's very fond of me."

"Let me show you something...Awhile back, I was mapping out one of the upper levels...When I noticed something reflecting off a piece of glass. I held up the glass, looked through, and on the wall behind me was a hidden message! Right there in plain sight! So I kept looking...and found more and more messages everywhere in the studio! But you can't see them with your eyes. Only through this! Take a look!"

"I don't know who's leaving them, but I think they know how to get out of here."

"Where does it all lead to?"

"Nowhere. I followed them for a long time...just leads me in circles. I don't think I'm meant to leave this place, Henry. But maybe...You are."


"Alice...Please let me out of here."

"Tom thinks you're dangerous."

"And what do you think?"

"I...I think...You're the hope I've been waiting for. Go to sleep. Maybe tomorrow will be better."

"That was really stupid, Tom! You shouldn't have gone out there! Now that he's seen you... It's only a matter of time...before he finds us here."

"We can't just leave him! Not with the Ink Demon right outside the door!"

"What's going on?"

"I'm Sorry."


 Ve zkratce, Alice nám dala zrcátko skrz které vidíme normálně neviditelné zprávy.


Díky tomu se dostaneme ven z vězení a utečeme Bendymu. Dostaneme se k lodičce a musíme dojet až na druhou stranu tunelu.


Ale jelikož jezdíme v inkoustu, tak se tam každou chvílí zasekne pucek a musíme ho odtamtud dostat. Zní jednoduše, no ne? Ne. Nahání nás totiž přerostlá ruka, která se nás snaží potopit. Jo, haha.



Neříkej...

Když už konečně doplujete na místo, kam jste měli doplout, zjistíte, že to je přístav.


A v něm pár... celkem hezkých domečků.


A potom taky Sammy Lawrence. A to bylo asi stejně překvapující, jako když se na konci Star Wars IX. traileru ozval Palpatin. Sammy se ale tak nějak cítí podražen, takže budete hrát na honěnou + kdo první udeří.


" BETRAYED!!! ABANDONED!!! I trusted you! I gave you everything....and you left me to rot! ...Why? WHY!? "

"He lied! HE ALWAYS LIES!!!"


"He said he'd save me. He said he'd set me free! Now I have nothing! NOTHING!"

Nakonec mu srazíte masku, on se rozeběhne pryč, my ho chceme dorazit, ale on nás čapne a napřahuje sekyru...


"No! Don't look at me. Stay away....."

"HA! You lied to me. You said I'd be free. Well, I'm going to free you now. Free your head right off your shoulders! Sheep, sheep sheep... it's time for... sleep."

a objeví se Tom a zarazí Sammymu sekyru do hlavy.


A potom nám tu sekyru dá. Je proč, protože na vás začnou útočit Lost Ones a Searcheři a je jich doopravdy, jakože fakt hodně.


No, porazíme je a Alice nám dá velení.

"I think that's all of them...but you never know where they're going to crawl out of next. Probably best if we stay together from now on. Henry? Think you could lead the way?"

Kapitán týmu dlouho nejsme, páč se pod námi podlomí prkno a spadneme do inkoustu.


Ale asi tak o tři patra níž. Kdo by řekl, že normální solidní prkno Henryho neudrží. To dělá ta Bacon Soup...


Jsme... no, v kancelářským oddělení. Samozřejmě to není tak jednoduchý, páč tam pobíhá Butcher Gang a vy je nemáte čím zmlátit, protože sekyra od Toma je kdovíkde. Tady je hodně zpráv, takže je sem dám. 


 A co musíme udělat my je to, že musíme sebrat tři Ink bloby, hodit je do mašiny a ta z nich vyrobí trubky, které dáme do jiné mašiny, která odsaje inkoust z té chodby, kam potřebujeme jít. Při dělaní první trubky se objeví Bendy - konečně. Vzhledem k tomu, že cutdown bylo tohle: Bendy Holds Close Your Way Out.

Pokud vás taky v tu chvíli pronásleduje Butcher Gang a dostanete je do Bendyho čmoudu, rozpustí se. Pomsta je sladká. Jo a Bendyho se bát nemusíte, protože je nad vámi, hezky na balkonku. Jdeme dál a prozkoumáme krabice, když tu náhle se za námi objeví Alice a Tom. 


"You want to go to his lair? Are you crazy? That's death!"

"Well, it's probably close by...probably through that door. But it won't be easy to open. I'll need three gears, a crowbar...hmm...some kind of counterbalance..."

Tom rozbije dveře a my si to jdeme vyřídit s Démonem.


Ty dveře vedou do oblasti hodně podobné chapteru 1. Jeden monolog se dokonce opakuje.


Ale potom je tu chodbička oddělená sklem a na druhé straně si to štramáduje Bendy. Alice je trochu nervózní, ale to neva. 


Potom zabočíte a nápis 'Death' a šipka tam, kam jdete. To není povzbuzující.


Aspoň při prvním průchodu ne. A tadá! Malá Ink Machine nestačí! Potřebujete totiž mašinu tak velkou, jako kostel, kam zapadne malá Ink Mašina.


A samozřejmě, musíte se přebrodit inkoustem. Alice ani Tom s námi ale nepůjdou. Jsou z inkoustu a když se jich dotkne... Co se stane s vodou, kterou vylijete do moře?

"Wow! I've never seen this before! I don't see any way around...nothing to build a raft with."

"We'll have to wade across."

"We can't...We're not like you, Henry. If we go in there, Well...a drop of water in the ocean is never seen again."

"Then I guess it's all up to me...and I don't even know what I'm doing here. I don't even know why this is all happening to me."

"You're here for a reason, Henry. There's always a reason! Even when you can't understand it. It's time...Set us free!"



Ale nedají vám ani zbraň.

"They could've at least given me a weapon."

My tedy vstoupíme jo, moc hezký a zjistíme, že tady se vyráběli všechny ty potvory. Lost Ones a Alice Angel.


Jak to vím? No, někdy se k tomu dostaneme. Jdete dál a vidíte velkou místnost s trůnem uprostřed a kolem něj spoustu animáků.


A audio Drewa. 

"It's simply awe-inspiring what one can accomplish with their own hands! A lump of clay can turn to meaning... if you strangle it with enough enthusiasm. Look what we've built! We created life itself, Henry! Not just on the silver screen, but in the hearts of those we've entertained with our fancy moving pictures! But... when the tickets stopped selling, when the next big thing came along, only the monsters remained. Shadows of the past. But you can save them, Henry! You can peel it all away! You see, there's only one thing Bendy has never known: He was there for his beginning, but he's never seen... The End."

Bendy nikdy neviděl svůj konec. Jeho stvořitel - my, mu ho nikdy nedal a Drew nemohl, protože ho doopravdy nestvořil.


Bendy se objeví a zmutuje do příšery. Tady už se dá jméno Ink Demon zvážit.


Prohodí nás zdí a začíná rodeo.


Musíte stlačit asi čtyři páčky a potom jít chodbou dál, donutit Bendyho aby rozbil čtyři skleněné trubky a potom se konečně dostanete do místnosti s trůnem.


Dáte přehrát kazetu The End,


Bendy se po nás napřáhne,


ale je vyrušen nově přehrávajícící se kazetou a když se zjeví nápis The End, umírá a my buď taky umíráme, nebo omdlíváme.


Další věc ale je, že se probudíme v apartmánu Joeyho Drewa.


Chvíli s ním tlacháme a potom ukáže na jedny dveře a my tam vejdeme. 

"Henry? So soon? I didn't expect you for another hour yet. Now you're just trying to impress me. But I know... I know... .. you have questions. You always do! The only important question is this: Who are we, Henry? I thought I knew who I was... ... but... the success starved me. Nothing left but lines on a page. In the end, we followed two different roads of our own making. You, a lovely family... ... me.... ... a crooked empire. And my road burned. I let our creations become my life. The truth is, you were always so good at pushing, old friend... ... pushing me to do the right thing. You should have pushed a little harder. Henry, come visit the old workshop... ... there's something I want to show you."


Jsme znovu ve Studiu Joeyho Drewa. Do pekla a zase zpět.

A konec. 

Poslední scéna je tohle za doprovodu audia malé holky. 

"Tell me another one, unce Joey."


Ty titulky by zasloužily Oscara samy o sobě. 


Teď vás chvíli nechám o samotě a udělám článek, ve kterém vyložím příběh podle sebe. Tak, jak se mohl stát. Protože sem se už rozhodně nevejde.


Já sama tenhle konec nečekala, pořád jsem tak nějak doufala, že je osvobodíme a ono nic.  Ještě vám můžu dát hint - můžeme všechny chaptery teď projít se zrcátkem. Byla tu tuna zpráv a v ostatních chapterech jich taky není nejmíň. Ta, co vás bude zajímat nejvíc je...nechala bych to na další část, ale nebudu vás napínat.


Ještě pořád si ale nemyslím, že je Bendy Joey. A po audiu Thomase si to myslet nebudu až do tý doby, kdy se ve hře řekne, že to tak bylo. A že by další hra mohla být ještě tenhle rok.


Sakra, to už je nějak moc. Chci dohrát Hollow Knight, Wolfenstein, Shadow of War, začít Portal + 2 a čekám na Nier:Automata, Silksong a teď i novýho Bendyho. Zatracená škola. =D

No nevadí, uvidíme se u dalšího článku, buď Hollow Knight nebo Bendy, omlouvám se za tu mezeru a omlouvám se za čekání na vysvětlení - podle mě.

Musíte počkat. Ale těším se, až se zase setkáme.

Do té doby,

Čauko!




Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.