It's a blog. Who cares.

Hollow Knight|Proč AAA hry? Stačí tohle!|Part 2

Tak vítejte u dalšího článku na hru Hollow Knight! V minulém článku jsem si všimla pár chyb. Hollownest je Hallownest a Pale Knight je Pale King. Ok, spletla jsem se, pardon. Rovnou vám ale řeknu, pište NORMÁLNÍ komentáře. Já nevím, co se to tady rozjelo, ale anglické komentáře nějak nesouvisející s článkem, NE. Mě to fakt nezajímá, štve mě to, obtěžujete mě to a kazí mi to náladu a motivaci vůbec články psát. Pokud by tohle čirou náhodou četl nějaký admin (...), tak BAN prosím.

Higher Beings, These Words Are For You Alone: Spoilery!

Tak pokračujeme...

Tady jsem si ale prozatím taky řekla Nope a šla jsem k prvnímu a lehčímu boss fightu. Mantis Lords.


Mantise taky musíte vyzvat.


Když s nimi bojujete, zůstaňte v klidu. První má 200 hp,

což není tolik a zbylé dvě 160 každá. To není moc, takže trpělivost a postřeh. A potom už je to jako tanec, takový waltz, řekněme. Na čtvrtý pokus, heck yea!

(Asi toliko ke neúspěšným pokusům...)
Jakmile je porazíte, ukloní se vám a otevřou cestu.


Cestu do Deepnest. Tady jsem opět zařadila zpátečku, protože prostě Deepnest nevěstí nic dobrého, třebaže by tam měla být Herrah.

Pokloní se vám nejen Mantis Lords, ale i všichni z jejich klanu.

Jo a taky, v jejich místnosti je jeden zničený trůn. Co se Deepnest týče, máte určitý přechod a tam jsou mrtvoly brouků z Deepnest a většina v nich má v hlavě zaraženou jehlici, jakou používají Mantis Lords.

Potom jsem se vrátila do Fungal Wastes a zachránila Brettu,

potom jsem šla na vrch Crystal Peak - Hollownest's Crown, tam u nějaké sochy získala Pale Ore a šla si vylepšit mečík do City of Tears.

No a potom jsem znovu šla do Kingdom's Edge. Tam vyšplhala do Tower of Love, ke který nemám klíč a do Queen's Garden jít nehodlám, takže ještě víš, tam jsem potkala nějakého tvora a potom ještě víš. Vítejte v Colosseum of Fools. Napoprvé jsem Trial of Warrior nedala (všichni víme díky komu, že Primal Aspids?) a tak šla znovu fightit s Hornet. Ani tentokrát se nesmilovala.

Ale tentokrát jsem se nevzdala. Zabralo mi to několik hodin, potom jsem šla spát a další den jí dala na čtvrtý pokus. A všichni: "Ignorujte ty bodáky, zaměřte se na Hornet!". Jo, to fungovala, než vám těma bodákama zadělala celou arénu.


Takže jsem změnila strategii a šla - primární věc bodáky, Hornet mlátit příležitostně.


Když už jsem jí porazila, tak řekla, že jsem doopravdy silný a že jsem schopný nést pravdu o sobě i o Hallownest. Takže nás nechá jít - vzít si značku krále.


Jenže ta mrtvola, ve které to je, se začne hroutit a zavalí nás.


Naštěstí, Hornet nás zachrání! A díky tomuhle vím, že tech několik hodin za to stálo. Ani si neumíte představit, co za pocit to bylo. Taková fangirl... Potom ale uteče. 


S King's Brand můžete jít do spodní částí Ancient Basin a objevit pravdu, která se tam skrývá.


Tahle část je velice, VELICE, hluboká. Proto se taky jmenuje The Abbys a je to nová lokace.


Když spadnete až na úplně dno, uvidíte tam těla, jako jsou vaše vlastní. Rozlámané, mrtvé. Ale občas/často, se zformuj něco, co vypadá jako váš stín. To něco jsou vaši sourozenci. Nikdo z nich nebyl perfektní a tak pro ně království nemělo využití a nechalo je tady shnít. Koneckonců, svého dokonalého Vessel získali. Tady jsem začala uvažovat, co je teda Zote a jak se Broken Shell dostal z The Abbys ven. Nepřišla jsem na to.


Šla jsem tedy nejdřív doleva a tam byl nějaký stůl. Takže rozbít s Descending Dark. Nicméně se Anko překlikla a místo toho vypustila Howling Wraiths. O to větší bylo moje překvapení, když se tady z Howling Wraits stal Abbys Shriek.


Potom tedy cesta napravo. Tam bylo jezero, které se nedala přeletět, protože vy vás vaši sourozenci drapli a stáhli. Takže musíte vyšplhat na maják a rozsvítit ho.


Teprve potom to můžete překročit.


Na pravé straně najdete vylepšení dash schopnosti. To je prozatím k The Abbys.


Nahoře na vás čeká Hornet a naléhá na nás, abychom zvolili těžší cestu a zbavili království infekce. A když už jsem takhle daleko, tak říct ne by byla zbabělost. Ta těžší cesta znamená dokončit hru na aspoň 100%. Taky vám řekne, že jste vlastně jako bratr a sestra, ale že ona nesdílí tu "crucial emptiness".


Samozřejmě že ne. Taky řekne, že je zvláštní, že právě taková tma jí dává naději.

S shade cloak - dash schopností konečně můžete jít přes ty černé bariéry a to znamená získání mapy Fog Canyon. Až se přes tu bariéru dostanete, tak ani neuvěříte, ak lehké se tam bylo dostat přímo z Crossroads (když máte Isma's tear) anebo z Fungal Wastes. Taky se dostanete to Teacher Archives, kde odpočívá Monomon the Teacher. Tyhle tři si nechám až na závěr.


Tak a potom jsem se vydala do Deepnest. Ano, do Deepnest. A třebaže jí nemám moc ráda, rozhodně si jí užívám. Rozhodně je to nejvíc intense oblast v celém Hallownest. Zaprvé, jsem arachnofobik. Vidím pavouka a utíkám. Doslova. Deepnest je pavouků plné. Z nějakého důvodu mi tam tolik nevadí. Deepnest je taky hodně tmavé, bez lampy to tam ani nezkoušejte. Jediná oblast, kde lampu nepotřebujete je Distant Village, kde je Beast Den a tam sídlí Herrah.


Tak, Herrah je/byla královnou Deepnest. A  král se snažil Deepnest kolonizovat.


Nevypadá to, ale Deepnest má broučí metro,


zaostalé broučí metro


a dokonce má i vlaky. Jednu failed Tramway a druhou, která funguje. Abyste ale Tram mohli používat, musíte najít kartičku v failed Tramway.


Nicméně, tak nějak se nepovedlo. Deepnest je vlastně obří bludiště s pastmi. Několikrát se pod vámi propadne podlaha a tadá, bodláky.  Co se enemáků týče, nejsou tak složití. Deepnest je docela farma na Geo. Vejdete tam 118 a vyjdete s 1168. Má bosse - Nosk, kterého musíte porazit, protože střeží Pale Ore, což je rozhodně něco, co chci.


A je tam vlastně ještě jeden enemák, se kterým ale potíže jsou. Následnící a služebníci Herrah. To jsou fakt kre*éni. Ubírají dvě masky a navíc mají nepříjemný zvyk zjevovat se u bodlin. A mají sto životů, btw.

Jo, ještě bych zapomněla, v Deepnst jsem našla charm - sharp shadow. Pokud máte Shade Cloak, tak jak dashnete, tak zároveň i uberete životy enemákům bez toho, aby vás to nějak poškodilo.

Z Deepnest vede cesta do Fungal Wastes, Mantis Village, Queen's Gardens a přes Tram do Ancient Basin. Tam jsem se vydala a potom přes Tram ještě do Kingdom's Edge a přes to to The Hive. The Hive je, nečekaně, úl.


Nechala jsem si většinu na potom a šla do City of Tears do Soul Sanctum, tam porazila Soul Warrior a našla schopnost Shade Soul. Uprgrade Vengeful Spirit.

Tak a teď pokec a těch nezajímavých věcech.

Šla jsem do Crystal Peak získat Deep Focus a pár Grubs,


potom jsem šla prozkoumat spodní patro Resting Grounds a našla jsme Grey Mourner. Jeho milovaná/ý je pohřben/á v Queen's Gardens jako dítě zrádce. Ten zrádce je Traitor Lord, bratr Mantis Lords. A chce, abychom mu/jí doručili květinu. A teď si to představte. Já ani neměla mapu Queen's Gardens. Z nejzápadnější části Resting Grounds do nejvýchodnější části Queen's Gardens bez jediného hitů a bez použití Stag Stations.


Protože to by tak kytka prostě nepřežila. Čtyři pokusy a donesla jsem jí Elderbug. To si fakt nechám až někdy na závěr, protože to bude rage jak prase.


Potom jsem šla prozkoumat Watcher's Spire v City of Tears, zasekla se s bossem, teda spíš bossy - Watcher Knights a odešla... Ale taky tam našla lázně, zpěvačku a jídelnu.


Následně jsem sesbírala plameny pro Grimm Child a šla bojovat s Grimmem samotným. Byla jsem thrashed a pro teď to nechala být...


Místo toho jsem se konečně odhodlala jít do Queen's Gardens. Víte, já mám pocit, že královská rodina je sadistická. Je to královnina zahrada, ne? Tak proč tam má všude trny a platformy, co se stejně zřítí? A co se krále týče, všichni víme o White Palace a Path of Pain. Umíte si prostě představit žít v paláci, kde abyste se vůbec dostali k trůnu, musíte strávit tak osm hodin parkourem?


No nevadí. Tam jsem dostala poslední mapu a odemkla poslední stanici a jedeme do Stag Nest!


V Queen's Gardens jsem taky získala Love Key a tak šla do Tower of Love a fightila s The Collector. Když jsem jí porazila, vzala jsem jí mapu a mám na ní všechny Grubs.


Následně jsem si řekla, že to půjdu zkusit znovu do Kolosea a tadá, tentokrát to šlo.


Potom jsem znovu zašla do Deepnest a tam odhalila utajenou lokaci jménem Weaver's Den a tam získala Weaversong který byl asi kdysi určený pro princeznu. Promiň Hornet.


Jedna věc mě pořád štvala. A to v Greenpath ta úplně spodní cesta, kde musíte prokázat extrémní parkour schopnosti srovnatelné asi tak s první částí White Palace. A našla jsem posledního Nailmastera.


Potom musíte zajít ke Sly do Dirtmouth a on vám dá charm jménem Nailmaster's Glory. 

Někdy v té době jsem experimentovala s charms. Take najednou jsem měla 17 životů. Vítejte v The Abyss. Znovu. Pokud máte 15 a více životů najednou, otevřou se tam jedny dveře a získáte charm Lifeblood core. (Nenamáhejte se ty životy počítat. Je jich méně než 15, protože jsem jich tam pár ztratila)


Aby toho v The Abbys nebylo málo, objevila jsem něco, co vypadá jako dveře. Zapečetěné dveře.


Mezitím vším samozřejmě sbírám esenci a Grubs.

Už jsem zmínila postavu jménem Traitor Lord. Utkala jsem s s ním a vydržela neuvěřitelných 15 vteřin. Jo, ale taky jsem měla tři životy. Abyste s k němu dostali, musíte prokázat své extrémní parkour zkušenosti a to s Sharp Shadow nejde zrovna dobře. Cloth vám pomůže, když jí v Ancient Basin zachráníte. Ale to bylo pro mě velké nope a šla jinou cestou, která propojuje Queen's Gardens s Greenpath. 


A zaměřila jsem se na oblast, kterou jsem neprozkoumala celou. Ne, nemyslím Deepnest a oblast s Noskem, ale The Hive. Takže si vykračuju po The Hive a teď najednou boss. Víte, Sharp Shadow je můj oblíbený charm. Dala jsem s ním The Hive Knight na první pokus a za odměnu získala charm Hiveblood.


To se bude hodit. Když totiž ztratíte život, ale dost dlouho vás nikdo znovu nehitne, ten život se vám zregeneruje. Když půjdete zpátky, uvidíte královnu The Hive jménem Vespa, která se ale již mrtvá. Ale taky velmi moudrá. Řekne, že třebaže je The Hive součástí Hallownest, nehraje v něm žádnou větší roli. A taky, že není královna, kterou hledáme (my nějakou hledáme...?) a že Bílé Stvoření nese vinu za naší povahu.


Tak a teď se zaměřím na získávání Pale Ore. Jeden už mám, jeden střeží Nosk a jeden jde získat v Colloseum of Fools za poražení Trial of the Conqueror. Ironicky, tenhle Trial mi zabral méně pokusů, než ten předchozí. Nicméně zemřít u finální bosse je rage jak prase.

 A nemění to nic na tom, že ta hra si z vás doslova dělá srandu.

Na Trial of the Fools bych si ale bez Pure Nail netroufla. Takže chybí poslední, která je u Noska.


Víte, spoustu lidí říkalo, jaký jim Nosk dělal problémy a že to byl špatnej boss, že by bylo daleko hustější, kdybychom si ním bojovali v naší podobě. Aby vypadal jako my. Mně naopak velmi vyhovovalo tohle. V tom bludišti, kam vás láká, je spoustu těl, ze kterých je patrné, že je tam Nosk taky lákal tak, že viděli někoho milého ze svých vzpomínek. Například bratra.


No a teď se představte, že byste tam prostě přišli, těšili se na bráchu, až ho zase uvidíte a teď už tam stojí...


No a když se přiblížíte, tak se změní na hnusnou černou faceless kreaturu a vy jste v haj*lu.


Každopádně, Nosk na první pokus, ale ke konci s pár životama jsem chystala nerva. 


Potom konečně upgrade a Nailmastera jsem, dle jeho přání, sekla.


A když už jsme v City of Tears, šla jsem znovu do Royal Waterways a objevila Junk Pit. Tam je nějaká svázaná socha, která pravděpodobně bude klíčem ke Godmaster. 


No a teď tak nějak nic, dlouho žádnej pořádnej fight. Grimm. Po pár pokusech jsem zjistila, že mě hrozně baví. Přijít na všechny útoky sám a bez rage, když umřete, je něco skvělého.


Ten boss fight mě bavil stejně jak Hornet a Mantis Lords. Takže clap, clap, Master, well done. Po pár pokusech jsem ho dala, třebaže to nebyl kdovíjak ladný tanec...


Jdeme sbírat další plamínky!

Potom jsem šla k Traitor Lordovi a fuck you! Po pár pokusech jsem to vzdala. Víte, já mám 10 životů. To znamená pět hitů a jste done. A má 800 životů. 

Takže jsem si rozhodla napravit chuť a šla do Deepnnest. Tam v Distant Village je jeden kokon a v něm lavička. No, co od Deepnest čekat.


Uvězní vás v Beast's Den.


Našla jsem tam posledního Gruba a našla jsem Herrah.


První ze tří Dreamerů. Ono je to tak smutný... Další pokec. Lurien souhlasil pro krále, Monomon pro království a Herrah pro dceru. To jediné, co Herrah chtěla, byla dcera, následnice trůnu Deepnest. A král jí vyhověl. Dal jí Hornet. A dal jim trochu času, aby mohly být spolu.


Asi nikoho tedy nepřekvapí, že poté, co jí zničíte, se u jejího lože objeví Hornet. 


V rámci dalšího napravování ega jsem zničila Watcher Knights v City of Tears a našla Lurien the Watcher.


Lurien nesouhlasil s prolomením pečetě, aby království přetrvalo. Too bad, Lurien.


Tak a potom ke Grubs a... tahle hra je něco. Nemyslím, že je snědl, když se achievment nazývá Metamorfózy. Třeba se z nich vyklubou motýli.


A potom Essence. Xero byl s Abbys Shriek lehký a potom je tu Marmu v Queen's Gardens. Mně někoho tak hrozně připomíná... Nebrečela jsem. Ale skoro jo.


Seer nám potom něco řekne a pošle pro další Essence.


To pro mě zahrnovalo zničení Failed Championa. Chytala jsem neuvěřitelný rage, ale asi po 8 pokusech to šlo. A pro je všechno v týhle hře tak najednou dojemný... Škoda, žes chvůli síle chránit musel někoho zabít.

.

A jde se za Seer a můžeme používat Dream gate. Chi chi chi, těšíš se, Zrádče?


Už jsem se taky zmínila a Weawer's Den? Asi jo... Koukejte, co jsem našla. Ukrytá místnost v ukrytém místě v ukryté lokaci. Tady si dal někdo hodně záležet, aby to nenašli.


Dál jsem šla na další Dream bossy, v pořadí byl Broken Vessel, alias jeho dream verze, Lost Kin.


Tenhle fight je mezi top 5. (Mantis Lords, Hornet, Dung Defender, Grimm a Lost Kin. Prozatím. Těším se final bosse, pokud nějaký bude). Mě to nějak neštvalo...Umřít, zkusit znovu a dobrat se k vítězství, které stojí za to. Jeden den to zkoušíte několik hodin, další den to dáte na druhý pokus. 


Mě vždycky dostane ta hudba, jako kdybyste bojovali proti souro...zenci... Tahle hra je hluboká.... A potom na konci, jak k vám vztáhne ruku.


A tady ještě něco. Jeho duch nemůže mluvit a proto můžete jen přijmout jeho díky. (Pravděpodobně). Lost Kin je taky jediný, kdo dává 400 Essence.

Vessels asi umí růst, vzhledem k tomu, že je vyšší jak my a určitě to není jen tím, že se vznáší.

Potom jsem našla kupujícího před sochou Hollow Knight v City of Tears.

Tady to znovu ukončím, protože hpd s počtem znaků asi nic udělat nehodlá.

Asi, nevím, budou ještě dvě nebo tři části a jedna nebo dvě budou ze hry a jedna jako konečný review a vysvětlení třeba toho, co se sem nevejde. Třeba proč No Eyes nemá oči. Proč je Seer poslední ze svého klanu. Teď to nevím, ale to jak všichni mluví o světle mě mírně znepokojuje...

No nic, prozatím se mějte pěkně, hodně štěstí v novém pololetí, nepovolte, ať jsou výsledky ještě lepší!

Takže, Čauko!

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.