It's a blog. Who cares.

Bendy and the Ink Machine 4|#EndTheAngel!

Zdravíčko

Další pátek je fuč a nebezpečně se blížíme prázdninám. Aspoň když to píši. 

Připraveni tedy prozkoumat nejnižší patro studia Joeyho Drewa? Odhalit strašlivé tajemství, které se tam skrývá? A zachránit Borise? Ne? ... Jděte o dům dál. Ano?  Tak pojďme!


Všichni jsme si představovali, že to bude nějak takhle, nebo že se k nám vrátí Sammy Lawrence. Houby. Konec, jako je tohle, nikdo, NIKDO, jakože DOOPRAVDY NIKDO, nečekal. Zvlášť když na twitteru bylo #EndTheAngel #SaveBoris

Obsahuje spoilery! 

Danger! Keep out! 
A taky nevhodný jazyk a mluvní prostředky.

Probudíme se. Ano, to je důležité poznamenat. Probudíme se po tom, co jsme spadli z několika pater, do toho nejnižšího a věříme, že nikam níž už tohle studio už vést nemůže.

Level S.


Alice rozbila výtah. Ať chceme nebo ne, tudy cesta nevede. Takže se otočíme a:


Setkáme se opět s Grantem a dozvídáme se, že pracuje v nějakém finančním oddělení. Na druhé straně je archiv. Pojďme nejdřív do archivu. Tam ale nemůžeme, protože opět chybí kolečko. Takže jdeme za Grantem.


Grant se musel zbláznit. Doslova. Čas jsou peníze, peníze jsou daně a... audio!

 

Neznámého člověka. Spousta lidí si myslí, že je to Grant, protože je to v jeho kanclu a v souborech je to nazváno jako "Grantova transformace". (Prý. Já to nehledala...) Mně je to docela jedno, ale nesedí mi tam hlas. Když slyšíte z chapteru 3, je takový hlubší. Mně tenhle připomíná Wallyho Frankse. Mladý a vysoký. A ještě, asi v osmé vteřině tam slyším ještě jeden hodně hluboký hlas. 

"What will Joey say?" Kdo ví, Grante. Nadšen asi nebyl, když se na Shawna obořil kvůli několika hračkám. Ještě můžete jít navštívit theMeatlyho.


V Grantově místnosti taky najdete kolečko a hasíte si to k archivu, protože jiná cesta není. To, co tam uvidíte je totálně mimo čáru.


Inkoustové sochy, z části připomínající lidi, prosící Bendyho, aby je osvobodil. Hudba, která začne hrát se jmenuje Long Long Forgotten.

Jsme ale v archivu a potřebujeme se dostat dál. Mezitím, co zkoumáme co a jak, nás vyděsí ambience. Jako kdyby nás někdo sledoval, plížil se za námi... A taky audio slečny Susie.


Její hlas se změnil, už to není ten příjemný hlásek. A změnila se i její osoba. S Alicí jsou za jedno = Alice = Susie. Joey jí řekl, že pro ni má nabídku - zítra. 

Budeme muset najít několik knížek a zasunout je do regálů, abychom otevřeli dveře. Henry na to kápne takhle : "So that's how it works."

Při třetí zasunuté knížce následuje zase ona "halucinace".



Creepy.

Sesbíráme zbylé dvě a utíkáme ke dveřím. To, co na nás vyjukne, jen dokazuje, čím se studio Joeyho Drewa stalo.

A nejen to. Pod námi je zatracené velká propast, končící kdo ví kde. Spadnou nemůžete. Ale můžete to hacknout. Jukněte sem. 


Jste na jedné straně a potřebujete na druhou - pomocí vozíku, zavěšeného na laně, jedoucí nad tou pekelnou jámou. Vážně, co jiného, krom pekla, tam dole může být?

Naštěstí objevíte nového pomocníka. Zabijete Searchera, dostanete z něj ink blob, ten dáte do téhle mašiny a máte ozubené kolo, které potřebujete.

Asi v polovině té propasti se zastavíme, ozve se hudba, lana se trhají...!

To je poprvé, co máme štěstí. Na druhou stranu se dostaneme. Otevřeme dveře a.. chodba! Následuje další "halucinace".

Hned potom, co "halucinace" skončí uvidíte na konci chodby projíždět Ink machine - stále dolů.  A Alice Angel začne svůj proslov.

"I see you there, my little errand boy. Your angel is always watching. What is it that keeps you going? Is it the thrill of the hunt? The thirst for your freedom? or perhaps... You're just looking for a little, friendly, wolf... Better hurry errand boy. Boris is having trouble staying in one piece."

Někdy je lepší jí neposlouchat. Ne vždy. 

Budete muset vystoupat schody. Tentokrát, snad v celé historii, jdeme trochu nahoru. Jéj!



Závidím Henrymu kondičku. 

Každopádně, po vystoupání schodů narazíte na poměrně útulnou místnost.

Pokud nemáte jo výkonný počítač, nebo nehrajete na very low, začne se vám to lagovat. 

Následuje tohle:

Tohle ŽIJE! Žije a něčeho se bojí. A je hrozně smutný, ať je to kdokoliv.

" *crying* H-He's going to find me! He always finds me! Oh no! *crying* I just want to go home! *crying* When do we go home? WHEN DO WE GO HOME? *crying* "

Kdo je on? Bendy? Joey? (Ne, stále nevěřím, že Bendy je Joey.)

Co vás asi vyděsí víc, v oné místnosti je respawn socha Bendyho a kadibudka. Ano, kadibudka. Shit.

Otevřete dveře a následuje ten nejsilnější okamžik za celou historii Bendyho. Pro mě. 



Místnost plná inkoustových lidí se smutnýma očičkama za poslechu The Lost Ones. Název sountracku vypovídá za vše. Vypadají jako lidé obaleni inkoustem. Chvějící se, plačící, v kleci i za mřížemi. Neublíží vám.


Každopádně, ty nápisy.

"No Angels!" Oni se očividně s Alicí nekamarádí.

"He will set us free" Sammy Lawrence, jsi to ty? Očividně příznivci toho, kdo je osvobodí.

"It's time to believe" Tohle jsme ještě od nikoho neslyšeli... Vlastně jednou od Sammyho Lawrence v tomhle videu.

No, ať chcete nebo ne, poleze se ventilační šachtou. Zapněte všechno na maximum, protože ventilace vždy stojí za to!

Slova předvídají! Než poprvé zahnete..



Nezaútočí na vás, nezačne vás pronásledovat, nesnaží se vás zabít. Prostě se objevil, způsobil nám infarkt, něco naznačil rukou a odešel do pryč. Já znakovou řeč neovládám, neřeknu, co nám chtěl říct, ale asi něco ve smyslu, abychom se ztišili. Nebo měl prostě potřebu...


Lidi, lidi, lidi, lidi. Bendy je dost silný na to, aby ty dvířka vytrhl a začal se po nás sápat. Ale nezačal. Ani se nepokusil.

Jdeme tedy dál a dál, kam cesta vede má. Vlastně ventilace. Ztuhneme, protože uslyšíme rány. Nejdřív si možná myslíte, že nás Bendy přeci jen pronásleduje, ale ne. Je to tohle.

Ten chudáček mlátí hlavou o zeď. 

Lezete dál a dál, až vylezete.


Další kadibudka a respawn. Jdete po schodech nahoru až dorazíte do poměrně útulně vyhlížející místnost. Kdyby se nenacházela v Bendyho puse. Á, audio!

Bertrum, architekt zábavního parku! No, Joey ho očividně ztrapnil. Před všemi ho totiž nazval Bertíkem. Smějte se, ale vám by se to taky nelíbilo, zvlášť když jde o takovou věc. Bertrum samozřejmě nebyl nadšen a tak počet těch, kteří Drewa nesnáší, opět narostl.

Zmáčknete páčku a hasíte si to ke skladu 9. Vítejte v 

Co na to říct? Vaše otázky level - "Proč ta věc létá" nebo "Jak se sem ta klec dostala...?" nebudou zodpovězeny.


Sestoupíte po schodech a dojdete k Domu hrůzy.

"This haunted house seems like the way to go. But it's going to need some power. Hang in there, Boris. I'm coming."

Následně budete trochu zmatení. Řešení? Zahrajte si tři hry a otevřou se vám jedny dveře. Jedny dveře = jedna páčka.



Wally! To, co vidíte je první hra. Pokud vám to nejde, dejte si rozlišení na nejnižší a jde to úplně v pohodě.


Další je tohle. To je jednoduché. Tři míčky, devět flašek. Shoďte šest a máte to. Shoďte všechny, máte achievment. Easy.

Poslední nemám vyfocenou, ale vezmete kladivo a vyvinete co největší sílu. Alice tohle nenechá bez povšimnutí a začne nás popichovat.

"Tell me, are you having fun? I'm sure Boris doesn't mind waiting for his rescue party."

Zdá se nedočkavá, co?

Nicméně, první dveře se otevřou. Leknete se, ale jinak to není nic těžkého.



Utáhneme první páčku i na řídícím obvodu a jdeme do další místnosti, kde už na nás čekají staří známí.


Butcher gang. Pomocí polévky je odlákejte a šup do jedné chodby.


Aw... ♥

Najdeme audio. Já osobně nevím, jestli je to muž nebo žena, ale bylo to dabované ženou, tak asi žena.

Five Nights at Bendys! Nebo spíše Five chapters of Bendy!

I tenhle zatracenej stroj vrhá stín, jen Henry ne!

Brr. Pokud si myslíte, že si to vesele pošupačíte k další páčce, dovolte mi vás vyvést z omylu. Dveře jsou zavřeny. Musíte ještě pro druhou páčku v druhé chodbě.

I.O.U. Mohlo by to znamenat "I owe you" -  "Dlužím ti".


Potom můžete zdrhnout. A jde se do třetí místnosti!

Audio, které není tak docela audiem...Protože Bertrum začne mluvit sám..

"The biggest park ever built, a centerfold of attractions. Each one, more grand than the one before it. It makes my eyes come to tears at the thought. But then... oh Mister Drew. For all your talk of dreams, you are the true architect behind so many nightmares. I built this park. It was to be a masterpiece! My masterpiece! And now you think you can just throw me out? Trample me to the dust and forget me? No! This is my park! My glory! You may think I've gone... But I'm still here!"

Načež se tenhle kolotoč roztočí a zničí stůl před vámi. Bertík není šťasten. To ale nevysvětluje, proč si myslel, že jsme Joey! Jediný užitek z rozbitého stolu je ten, že vypadne sekyra! Reunited! Postupně mu musíte useknou všechny ramena.

Btw. Můžete se na Bertíkovi povozit! =D



Nakonec ho zničíte, Bertrum se zavře a máte přístup ke třetí páčce.

... Tohle křeslo chci! Anebo radši ne...


Zbývá poslední čtvrtá.

Někdo tady byl velice pozitivní...


Vidíte tam Normana? I přesto, že jsem ho zabila v minulém chapteru žije! A nebo je to jen klon. It's just a nature of us projectionists to seek out the dark places." A je agresivnější, než kdy před tím. Taky ale najdete audio. Audio Joeyho Drewa.

První polovinu opět mele o snech. Ta druhá je zajímavější. Doporučuji poslech. Čtyři minuty, deset vteřin.

Teď musíte otočit páčku, aby se zvedl výtah. Jenže, Norman si toho všimne ať jste jakkoliv daleko od sebe. Musíte utéct buď nahoru a zmáčknout páčku, čímž zapříčiníte, že zmizí. Nebo se schovat do kadibudky.

Potom se asi budete chtít dostat pryč, jenže tady je jen jedna páka a dveře jsou stále zavřené. To ale není váš problém. Norman se objeví odnikud a začne vás pronásledovat. Jediná naděje je pro vás kadibudka. A přesto ví, že tam jste. 

Pomyslíte si "shit" a v tu ránu přiběhne nás zachránce. Někdo, koho byste nečekali.


Bendy.

Zase ten efekt "halucinace". Jenže tohle se doopravdy děje. No, chvíli se perou, Bendymu dojde trpělivost, vyzvedne Normana za hlavu do vzduchu, tam mu zlomí vaz, položí ho na zem, utrhne mu hlavu, kterou hodí na naší budku, podívá se na NÁS dovnitř, čapne tělo Normana za nohu a pá pá, Henry!

A opět se na nás nepokusí zaútočit, nepokusí se o nic! A to ví, že tam jsme. A věděl to celý chapter 3, když jsme se mu schovávali. Když jsme se schovali, tak jsme mysleli, že nás přestal vidět, ale on celou dobu věděl, že tam jsme a nechal nás!

A Henryho pohled...?

Určitě to nebylo z milosrdenství, ale spíš tím, že chtěl, abychom pokračovali v cestě a vyřídili si to s Alicí. 

Potom, co vystoupíte uvidíte na zemi Normanovu hlavu a inkoust.

Norman prostě ztratil hlavu, no...


Otočíte se a zjistíte, že ačkoliv Bendy zmizel do zdi, vyrval pro nás ty kovový dveře! A teď mi neříkejte, že neměl sílu vyrvat otvor v té ventilaci, nebo zničit všechny kadibudky v chapteru 3.


A tohle byla poslední páčka.

To the Haunting we will go.

Máme tady ale očividně přeci jen nějakého spojence...

Jenže, my jdeme zachránit Borise. Jo, občas se tam ozve takový děsivý smích...

Nasedneme a Alice opět začne svůj proslov.

"And now, the ride truly begins, Henry. Come in, and pretend it's all just a bad dream."
Proč?

"It's a funny thing. How so much can fall apart so fast. We never really had control at the studio. Either you in someone's pocket, or you were putting someone else into yours. I just wanted what was promised to me. I just wanted to be beautiful! Surely you can understand that. Henry... Why are you here?

To se snažím pochopit už od chapteru 1...

We're all dying to find out. Do you just enjoy the terror of the drop into hell? Because if that's the case... Hang on tight. I've got a surprise..."


Na celé téhle jízdě není nic moc zajímavého. Občas na vás něco vyskočí, jako jste to viděli v traileru... Až na jednu věc a to mě nehorázně zajímá.

Proč? A co je tam za tím? Teď samozřejmě nic, ale co by tam bylo, kdyby tam něco mělo být? A Bendy jakože Bendy, nebo Bendy jakože Ink Bendy?

A potom...

Tohle je nádherná místnost. Pamatujete na úplně první verzi Bendyho? Ohromný pokrok. 

Na stěnách máte čtyři obrázky.

Ten předposlední se mi líbí. Přijde mi to jako příběh Susie. Ten první mě děsí. To oko. V chapteru 2 máte kulečník. Je tam jedno oko. A zbylé dva obrázky nechápu. Možná ten poslední, že má nějakou spojitost s mrtvolami, které ožívají pomocí inkoustu a Ink Machine. To by vysvětlovala ty rakve, nebo Joeyho posedlost nesmrtelností.

A potom máte před sebou dveře a následná cesta se halí do tmy...

Boris. Henryho reakci vidíte. Alice si tímto udělala hodně velkého nepřítele. Jenže, tohle už není náš Boris. Ten už je mrtvý a tohle je jen ubohá napodobenina.

Odhodí vás i s tím vozíčkem. Pokud teď očekáváte pomoc, nedostane se vám jí. Vy sami musíte s Borisem bojovat. A to je od Alice kruté. Bojovat proti tomu, kdo s nám byl celý chapter 3, i když s námi nechodil. A Alicin proslov.

"Ha ha ha! Meet the new and improved Boris! I took what I wanted, and in return, I gave him so much more! And this time, there's no Ink Demon, no escape. Boris, tear him apart! Leave nothing!"

Moje nenávist k Alici dorostla rozměrů Mt. Everestu. Btw. No Ink Demon? Tím myslíš, že by mě mohl přijít zachránit a zabít tě?

A Boris po nás jde. Nejdříve s s ním zahrajete rodeo. Musíte pomocí té skvělé věci, se kterou jsme vyrobili kolo, vyrobit trubku a uhodit Borise. Potom na vás bude skákat. Znovu ho musíte uhodit. Potom začnou jezdit vozíčky a on je po vás začne házet.

Není to trochu divné, když byl jeden vozíček převrácený...?


Znovu a naposledy ho musíte uhodit. 



Rozpustí se. Zmizí.

"No!!! No! No! No!... Why can't you ever just die?!"

Tady máte důkaz, že Susie/Alice je skutečný démon. Chtěla nás zabít už od začátku, od chapteru tři, o Borise jí až tolik nešlo. A pravděpodobně nás chtěla zabít už předtím, než se stala Alicí.

A potom se sama Alice/Susie Angel na nás vyřítí, ale její hrudník je proklát mečem a ona se zhroutí na zem.




Stydím se to přiznat, ale v tenhle moment mi jí bylo líto. Otočíme se a zříme naše zachránce!

... Eh, WTF?!!!


Přivítejte, alespoň podle většiny lidí, Allison Angel a Toma. Blbé je, že moje hra je buď rozbitá, nebo se takhle názvy těch souborů nejmenují. Lidi by to mohli vymyslet.



Závěrečná scéna. Divný je, že na rozdíl od Borise Alice nezmizela. A není to povědomé? Nezmizelo ani tělo Normana  i v chapteru 3, když jsme ho zabili, nebo i v chapteru 4, kdy ho zabil Bendy a jeho tělo odtáhl s sebou. K téhle scéně se váže docela hezká fikce a to moc na povídky z oblasti her nejsem, ale tahle se mi líbila. Ťuk!


Mám takový pocit, že s touhle Alicí ještě není konec.Ani s Normanem a Sammym.

Tenhle chapter byl mega! Já jsem ráda, že to skončilo takhle. Od konce chapteru 3 mi bylo jasný, že to Boris nepřežije. Rozhodně jsem ale nepředpokládala, že ho Alice poštve proti nám. A přece, "smrt" bylo to nejlepší, co ho mohlo potkat.

Za druhé, Bendy. To bylo více než nepředpokládané...

Za třetí, The Lost Ones. Buď to jsou návštěvníci (což je blbost, protože proč by byli takhle hluboko. Když už jsme u toho, proč stavěli ten strašidelný dům v podzemí...?) nebo pracovníci. K tomu se přikláním víc. Někdo to musel vybudovat. A nebo ne, alias, jak řekl Markiplier, všechno by to mohl být sketch převedený v realitu. Krom tedy chapteru 1,2 a minimálně levelu K.


Tak to je konec! Teď se bude čekat na chapter 5,poslední. (Minimálně do té doby, než vyjde Bendy and the Ink Machine 2, haha.) Jsem zvědavá, jak příběh rozuzlí, když je takhle zamotán. Teď už je známé i jméno - The Last Reel, achievmenty jsou venku, známe datum vydání, takže už jen čekáme.



Cutoutů tu zase bylo milion.


Jedna malá přátelská rada na závěr. Pokud se to rozhodnete hacknout jako Anko, i když je to součást hry, buďte opatrní a nespadněte do té jámy, jinak musíte začít znovu.

Všechny screenshoty patří mně. Kopírování nebo zneužití je zakázáno. Obrázky jsou z twitteru, DA a Pinterestu. Trailer je od theMeatlyho.

Tak to je všechno, loučím se s vámi a 

Čauko!


Komentáře

AnkoVIP(✎ Svet kreslenia a maľova...)

Renush: I'm sorry, I don't understand you very well, so let me see, if I'll be able to answer. I already have Windows 10, along with it's updates. For an internet browser I'm currently using Google Chrome.
I'm sorry, but I won't click on that link, you've posted.
And please, no more of these comments on my blog. Thank you very much.

AnkoTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.