Pony Care
Hra - Pony Care
Video se načítá
Candy Crush
Hra - Candy Crush
Video se načítá
Doggy Day Care
Hra - Doggy Day Care
Video se načítá
 

HC Sparta Praha

BK Mladá Boleslav VS HC Sparta Praha

Konečné skóre: 2:4

Střelci: Sparta: M. Řepík (2), J. Buchtele (2)

            Ml. Boleslav: J. Orsava, P. Vampola

Počet diváků: 3669

1. Třetina

I když rozdíl mezi těmito kluby byl v extraligové tabulce 5 míst, 1. třetina o tom moc nevypovídala. Místo branek padaly dvouminutové tresty a to hlavně na sparťanské straně. První trest padl až po odehrání devíti minut hrací doby, za úmyslné zlomení hole a držení na hrazení opustil na dvě minuty hřiště konkrétně Michal Řepík (SPA). Boleslavskou přesilovku měla šanci proměnit pouze trojice Dominika Pacovského (MLB), Pavla Musila (MBL) a Radana Lence (MBL), všechny jejich útoky však vychytal Filip Novotný (SPA). Druhý trest v zápase inkasoval 20 sekund po nastoupení Řepíka na led František Hrdinka (MBL), protože bílozelení hráli v šesti. Pražané se ovšem nemohli prosadit díky dobře bránícím domácím a excelentnímu brankáři Brandonu Maxwellovi (MBL). Do série nevyužitých přesilovek se připsala i ta, která vznikla ve prospěch Bruslařů po zákroku Vladimíra Emingera (SPA). A aby toho nebylo málo, červení se dostali do třetího oslabení v jedné třetine, když Richard Nedomlel (SPA) krosčekoval svého protihráče. I když v těchto dvou minutách zvonila pouze tyčka, fanoušci v rudobílých dresech byli jako na trní, protože na domácích byla vidět lačnost po třech bodech a střílela jednu ránu za druhou.

Po dvaceti minutách, ve kterých své týmy drželi nad vodou hlavně brankáři, končí skóre prozatím 0:0.

*Perlička z přestávky*

Než na led vyjede rolba, jsou dveře k hřišti otevřené. A samozřejmě, co nenapadlo jednoho ze sparťanských fanoušků... Trochu nalitý se vydal přes led směrem k mladoboleslavským střídačkám, kam si šel trochu poklábosit s trenéry. Všechny očividně překvapilo, že se za ním nehnala ochranka.

2. Třetina

V této části se konečně rozpohybovaly oba týmy, ale jenom jeden se mohl radovat z prvního gólu. S tím se rozloučili hráči Mladé Boleslavi, když ani ne minutu po zahájení druhé třetiny Tomáš Hyka (MBL) podrazil svého protihráče. Tím však zajistil Spartě výhodu a tu proměnil Michal Řepík (SPA), který střelil puk těsně do horního rohu branky domácích. O chvilku později zajistil Jakub Orsava (MBL) svému týmu další oslabení, ve kterém Sparta opět bodovala, tentokrát po střele Jana Buchteleho (SPA) od modré čáry přesně do mezery mezi Maxwellem a tyčí. Pražané se ale neradovali dlouho a zelené šály vlály už o dvě minuty později, kdy Jakub Orsava smazal svou chybu za vyloučení a prohodil puk přes beton Filipa Novotného (SPA). Novotný se ale rychle vzpamatoval a zlikvidoval dvě nebezpečné situace od Radana Lence (MBL) a Jiřího Kurky (MBL).

Na konci této části se ovšem strhla bitka.

Petr Vrána (SPA) se marně pokoušel prostřelit Maxwella, po odpískání do něj ale najeli Jiří Kučný (MBL) a Petr Vampola (MBL). Juraji Mikušovi se sice povedlo Kučného od Vrány odtrhnout, Vampola se i po přijetí rozhodčího odmítal vzdát a pevně držel sparťanského útočníka za dres. Vrána si něco takového nenechal líbit a po pár ranách do helmy o téměř 10 cm většího Vampolu doslova položil na lopatky. Zde už rozhodčí zasáhli a oba dostali 2 + 2 minuty za hrubost (jednalo se o osobní trest, takže se hrálo v pěti). I když domácí publikum mlčelo, hostující fanoušci nadšeně vyvolávali jméno svého malého vítěze přes celou halu.

3. Třetina

Oba rváči si odseděli svůj trest a v 43. minutě jeli opět podpořit své mužstvo. Těchto dvou nebylo v tu chvíli moc potřeba, protože o druhou (sice menší) bitku se postarali Miroslav Forman (SPA) a Matěj Stříteský (MBL). Lukáš Pech (SPA) se snažil marně zakončit do brány, po písknutí ho však Stříteský strčením do zad poslal k zemi. A protože Forman je známý svým oplácením, jel hráči v zeleném ukázat, co to je poslání k zemi. Do bitky se ještě na chvíli zapojili Pech s Petrem Kumstátem (SPA) proti Radanu Lencovi (MBL), rozhodčí je ale odehnali a vše se obešlo bez trestu.

O chvíli později padla čtvrtá branka tohoto utkání a střelcem byl opět Honza Buchtele (SPA), kterému se zalíbilo skórování od modré čáry. I když to vypadalo na jasný výsledek 1:3, velký zvrat přišel po menší ráně Petra Vampoly (MBL), tu ovšem Novotný nedokázal betonem přitlačit a Bruslaři upravili na 2:3. Ještě větší zvrat nastal tehdy, když Vladimír Eminger (SPA) udeřil svou hokejkou Tomáše Hyku (MBL) do obličeje a díky krvi na ledě dostal 2 + 2 minuty, neboli do konce hrací doby.

Mladoboleslavští ale udělali obrovskou chybu. Vampola chtěl nahrát svému spoluhráči za jeho zády, tam byl ale jen Michal Řepík (SPA), který prudce vyhodil. V tu chvíli ale z brány vyjel Maxwell, a i když byl ještě na ledě, puk doklouzal do prázdné klece. Zatímco domácí diváci jen nevěřícně koukali, ve sparťanském kotli se točilo šálami a provolávalo jméno posledního střelce.

Příštím soupeřem Sparty je Litvínov.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.