Flight
Hra - Flight
Video se načítá
Bratz Makeover
Hra - Bratz Makeover
Video se načítá
 

HC Sparta Praha

HC Sparta Praha VS Mountfield HK

Konečný stav: 2:5

Střelci: Sparta: P. Vrána, L. Klimek

            Mountfield: L. Nedvídek, T. Knotek, M. Pláněk (2), R. Jarůšek

Počet diváků: 7990

1. Třetina

Vypadalo to na normální zápas bez zbytečných faulů. Tuto domněnku však vyvrátili hned v úvodu Jake Newton (MHK), který si vysloužil 2 minuty za podražení a Petr Vrána(SPA), ten navštívil trestnou lavici kvůli hákování. Mountfield měl k dobru 58 vteřin přesilovky, jejich jedinou šanci však zastavil Vrána hned po odpykání trestu.

Stejně jako v předchozím zápase těchto dvou týmů se z prvního gólu radoval Hradec po střele Lukáše Nedvídka. Neradovali se však dlouho. Už za necelou půlminutu šel na trestnou lavici René Vydarený (MHK) a přesilovku proměnil Petr Vrána (SPA) na svůj 21. gól.

Mezi další klíčové body patřilo vyloučení Jana Švrčka (SPA) za podražení. Branku však nevstřelil Hradec, ale Sparta, která díky přesné ráně Lukáše Klimka ve vlastním oslabením zvýšila skóre na 2:1. V závěru 1. třetiny byl ještě vyloučen Lukáš Pech (SPA), Mountfield však šanci nevyužil.

2. třetina

O druhé třetine se toho moc říct nedá. Snad jen zmínit faul Dominika Uhera (SPA),  Alexandrea Picarda (MHK) a Petra Kumstáta (SPA). Sparťanští fanoušci ožili poté, co rozhodčí neprávem poslali na trestnou lavici Briana Ihnačáka (SPA) za podražení. Po ukázání záznamu bylo jasné, že Ihnačák byl nejprve sražen hradeckým hráčem a při zvedání o jeho hokejku zakopl 'faulovaný'. Mountfield přesilovku využil a vyrovnal na 2:2. Rozhodčí si ovšem vyžádali opakovaný záznam. Toto rozhodování trvalo určitě přes 6 minut a vrcholem bylo, když si k tomu rozhodčí musel sednout. Gól byl následně uznán.

3. třetina

Hned po vypískání a vybučení rozhodčích následovalo navýšení skóre na 2:3 díky střele Martina Pláňka (MHK) do odkryté klece domácích. Sparta nedokázala snížit rozdíl ani v oslabení Mountfieldu po hákování Stanislava Dietze. Hradec ovšem naopak využil své šance po vyloučení Lukáše Pecha (SPA) a vzdálila se tak o 2 góly. Sparťané si vyžádali oddechový čas a jeho výsledkem bylo odvolání brankáře a hraní v šesti. To ovšem nebyl dobrý tah a do prázdné brány zakončil Richard Jarůšek a hradečtí fanoušci okamžitě sputili Dostali jste bůra. 

Dalším sparťanským soupeřem je Zlín.

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.