Snail Bob 2
Hra - Snail Bob 2
Video se načítá
Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Hra - Clawdeen Wolfs Howlin Makeover
Video se načítá
Monkey Go Happy Marathon 4
Hra - Monkey Go Happy Marathon 4
Video se načítá
 

HC Sparta Praha

HC Sparta Praha VS HC Kometa Brno

Konečný stav: 4:0

Střelci: Sparta: L. Pech (2), M. Forman, L. Klimek

Počet diváků: 11 974

1. Třetina

Není divu, že Kometa prohrála téměř všechny zápasy hrané v poslední době. Ve 4. minutě si Sparta díky Tomáši Vondráčkovi (KOM) a Martinovi Eratovi (KOM) zahrála přesilovku 5 na 3 a tuto obrovskou výhodu už po pár vteřinách využil Lukáš Pech (SPA), když po přesné nahrávce jednoho ze svých společníků uklidil puk do prázdného rohu branky hostujících. 'Pecháček' si ovšem nevystřelil naposledy a ve 13. minutě navýšil skóre na 2:0. Sparta mohla ještě jednou skórovat po podražení Tomášem Malcem (KOM), Kometa ovšem bránila vcelku dobře.

2. Třetina

I když byl 19 sekund po začátku druhé části vyloučen Martin Gernát (SPA) za 'vysokou hůl', počet hráčů na ledě brzy vyrovnal Jozef Kováčik (KOM) poté, co podrazil sparťanského hráče, ani jeden tým však nezvedl počet gólů svého týmu. Gólu se fanoušci Komety nedočkali, ani když na trestnou lavici usedl Vladimír Eminger (SPA) za nedovolené bránění. A aby toho nebylo málo, o pár minut později byl opět vyloučen Martin Gernát (SPA), tentokrát za držení protihráče. Sparta ale výborně bránila, takže Kometa opět zůstala bez šance na vítězství. 

Největší skandál ovšem dorazil záhy. 

Začalo to tím, že brněnský kapitán Leoš Čermák (KOM) přepadl přes brankáře Tomáše Pöpperleho (SPA) a zůstal na něm ležet. Nejen, že se jednalo o hráče v brankovišti, ale za toto by měl být už dvouminutový trest za bránění brankáři, rozhodčí však nic neřešili. Po zhruba 6 vteřinách Čermák (KOM) přes něj přelezl a Pöpperle (SPA) se po něm ohnal hokejkou. Trefil se. Ovšem do jeho ramene, takže Čermákovo (KOM) následné 'bolestivé' svíjení se na ledě a držení si obličeje bylo naprosto zbytečné. Rozhodčí si ovšem stáli za svým a 'Pepis' dostal nejen pětiminutový trest a skončil v daném zápase, byl ovšem také předvolán před Disciplinární komisi. Sparťané dokázali přehlušit brněnský pokřik 'Pražský ku*vy!' a celé dvě minuty všichni pískali, bučeli nebo vytahovali své perličky ze slovníků.

'Pepise' vystřídal Filip Novotný (SPA) a na 5 minut šel na trestnou Miroslav Forman (SPA). Ale i přes oslabení a výměnu brankáře Kometa nedokázala dát její první gól.

3. Třetina

Kometa nevstřelila branku ani s pokračující výhodou 5 na 4, a tak Sparta ubránila pro ně nekonečnou přesilovku. O pár minut později si pražský tým mohl oddychnout, zajistili si totiž jistou výhru díky střele Miroslava Formana (SPA) mezi betony brankáře Komety. Hosté z Brna nechtěli odjet bez gólu. Ale když se konečně některý z nich dostal k šanci, kotouč se odrazil od hráčů nebo ho brankář ukryl do bezpečí. Nejnegativnější emoce se do Komety zažraly ve chvíli, kdy si Michal Řepík (SPA) položil Karla Vejmelku (KOM) a Lukáš Klimek (SPA) poslal zvedákem puk za jeho záda. Tím se Sparta Kometě vzdálila o 4 branky a bylo jasné, kdo zase odjede s prázdnou. Skóre se nezměnilo ani po vyloučení Tomáše Malce (KOM) nebo Lukáše Klimka (SPA).

Příštím soupeřem Sparty je Olomouc.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.