Blog neviditelné holky

Příběhy ze života #1 - Mentální anorexie

Hallå!


 Teď si nejsem jistá, jestli jsem v prvním článku psala o tom, že bych chtěla psát svoje příběhy a zkušenosti ze života  (většinou depresivní), ale to je jedno. Každopádně dneska tu mám první díl. A ano, budu tu psát o anorexii. Ale nečekejte klasický příběh: myslela jsem si, že jsem moc tlustá, a tak jsem nejedla, pak si toho rodiče všimli, zavedli mě k doktorovi a teď jsem zase v pořádku. Pokud chcete tohle, tak to vám budu muset doporučit jiný článek. Tady budu psát skoro o opaku.


  Na začátek, pro neznalce :-), ale srovnám tu klasickou anorexii s tou mentální. Možná je ještě víc druhů, ale já je neznám. Takže ta klasická anorexie, začíná tím, že začínáte míň a míň jíst, protože chcete, až skoro vůbec nejíte, pak si toho většinou všimnou rodiče a ty vás zavedou k doktorovi. Ten vám ale dohromady nic neřekne (no jo, ty doktoři), maximálně ať vás rodiče hlídají. Pak vám začne druhé období, kde se pravidelně přejídat. A za nějakou dobu začnete zase normálně jíst. No, a teď ta mentální anorexie. Je to skoro opak. Žijete normální život a i normálně jíte. Pak příjde nějaký zlom související s depresemi. Pomalu přestáváte mít chuť k jídlu, no, prostě jíte míň než dříve. Tohle se těžko popisuje, prostě před vás postaví jídlo, ale vy ho nesmíte, protože na něj nemáte chuť a něco vám říká ať to nejíte, i když máte strašný hlad.

 No, co vám k tomu mám napsat, prostě se mi začal bořil život před očima (a ještě pořád boří) a já upadla do depresí, začala se řezat atd. Jenže jednoho dne, u babičky, jsem nedojedla svůj oblíbený oběd a odmítla jsem svačinu a večeři. Přišlo mi to dost divné, ale nestarala jsem se o to. Asi za týden jsem se ve škole nenasvačila. Důvod uvádět nebudu, hrozí, že by si to pár lidí přečetlo. Mě to ani nějak nevadilo. Ten den jsem akorát obědvala ve škole, takže jsem toho klasicky většinu odnesla. Na svačinu jsem čas neměla, protože jsem měla dva tréninky a na večeři jsem neměla chuť, a pak se to stalo. Poprvé jsem zkolabovala z důvodu nepřijímání potravy. To už mi přišlo trochu divné, tak jsem začala různě googlit a hledat v knížkách. No, a dočetla se o téhle mentální anorexii. Tak nějak jsem se s tím naučila žít, jenže to časem na mě začalo být vidět. A jednou ve škole o svačině jsem vůbec neměla chuť, a tak jsem si řekla nahlas, že dneska nebudu svačit, protože nemůžu. Jenže to slyšela Nela za mnou a hned se mi začala říkat: ,,Tohle si říkají jen ty holky, co mají anorexii!" Samozřejmě, že to slyšela Linda, která seděla blízko, tak se mě zeptala: ,,Co ty máš anorexii?!?" A nezapomněla to říct Naty, Ádě a Aničce. Brzy se to rozkřiklo po celé třídě, po všech sedmičkách, no možná i po celé škole. Když jsme měly jednou tělocvik a převlékaly jsme se, tak se na mě všichni dívaly. Po chvílí říkala Andrea: ,,No jo, Bártová má určitě anorexii." Když jsme pak šly že šaten, tak Brzy rozkřiklovala: ,,Bártová má anorexii, Bártová má anorexii!" Učitelka jí sice okřikla, ale dlouho si mě divně prohlížela.


 Tak, to je asi tak všechno. No... dneska to je nějak dlouhý článek. A že by nějaké ponaučení? Pokuste se nebýt v depresích (to se mi to ale řekne). Pokud chcete nějaký takovýto další podobný článek, tak pod článkem jsou komentáře, stáčí napsat. Budu ráda za každé plus KO a za každý komentář.


Čau!






Komentáře

Stephanien(Milujeme MORČÁTKA!!!)

Já měla anorxii(mentální anorexie není!).
Hlavně kvůli tomu že jsem byla vegetariánka,taky máme pořád trvající a narůstající problémy v rodině.
Moje mamka má přes 150zvířat....a pořád nás odkládá k babičkám,protože nás nechce.Pořád domů tahá nové chlapy..má dluhy...pořád samý soudy a sociálky,s chlapama furt nový a nový děti,jen aby si je udržela kvůli penězům...náš dům patří údajně pedofilovi...zachvíli budu mít 3nevlastní sourozence a je to ješte dost zamotanější...
No nedivte se!Já se z toho zblázním.
Tomohle také odovídá můj prospěch ve škole....kdyby toto jen učitelky věděli...
Byla jsem také do 5let jen v dětské postýlce celé dny jako ve vězení a zase to není vše!
Máma tad má mít nové dítě(nevlastní bratr)...až se narodí mámu již nespatříme nikdy ani toho brašku.
Jdu se zabít....smajl
Už dlouho nad tímsmajl přemýšlím...

StephanienTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Stephanien(Milujeme MORČÁTKA!!!)

Andy44: :( Pořád je co zjištovat o mé rodině....ale samé negativní věci.Máma prohlásila,že se o nás nechce starat a sestru Vanesu chce ukrást její nevlastní táta...
mamka a táta se rozešli před mým porodem....už se neměli rádi když mě máma čekala...
atd...
ano mí rodiče se také hádali....ted už naštěstí ne...
ale stejně je to horší.
Holt každej nemá krásnej život no...co s tím,nic...smajl

StephanienTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Andy44VIP(Poradna pro holky)

Stephanien: Tohle všechno mi je líto. Já mám nevlastní sestru (je jí půl roku), no není to nejlepší, rozvedené rodiče, pořád se kolem mě všichni hádají a já mám pak pocit, že za to můžu. Už jsem se dvakrát pokusila o sebevraždu.

Andy44To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

konemyVIP(Girl´s Dream)

Andy44: Nemáš za co se omlouvat, já to nemyslela jako kritiku k tvojí osobě. Nikoho nekazíš, jen jsi se spletla, to je v pohodě, nic se přeci neděje.

konemyTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Andy44VIP(Poradna pro holky)

konemy: Promiň, jestli jsem nějak... prostě promiň, já jsem blbá, promiň, já se jdu zabít nebo... Jsem blbá, všechny jenom kazim, promiň, vážně promiň.

Andy44To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.