Blog neviditelné holky

Názorovka #1 - Škola

Hallå!

 

 Dneska tu máme 1. názorovku, a to konkrétně o škole. Než začnete psát do komentářů, že jsem něco takového psát, tak si to alespoň přečtěte. Chci napsat svůj názor na školu (proto se to asi jmenuje názorovka :-)), ale nechci na školu nadávat a psát, že tam nechci chodit, ale názor na to, co se tam učíme.


 První, ale něco z mého života, neboli, já a škola. Momentálně chodím teprve do sedmé třídy, ale už se těším, jak příští rok vypadnu na gympl. V 1. a 2. třídě jsem chodila na normální ZŠ. Ve 3. třídě jsem na ZŠ s RVJ, která se naštěstí nachází na stejné škole, takže třída se mi tolik nezměnila. V 6. třídě jsme už přibrali němčinu (jak jsem zjistila, tak na většině škol až od 7. třídy). Abych pravdu řekla, tak v 7. třídě se mi škola strašně zhnusila. Nebylo to učením, ale třídou do které chodím. Od té doby mám pocit, že se na ZŠ nic nenaučíme, takže jsem podala přihlášku na gympl a se tam dostala.

 Věc, která mi na škole nejvíc vadí je to, že nás neučí rozhodovat se. Umět se rozhodnout je v životě důležité a nás to ve škole neučí. Všechno za nás rozhodnou učitelé nebo ředitel/ka, kdy pojedeme na výlet, kdy budeme psát test, s kým budeme sedět v lavici, co bude k obědu a jak velkou dostaneme porci. Já se sama občas neumím rozhodnout, např.: když se mě rodiče zeptají, jestli chci na kolo nebo na brusle, tak nevím, neumím se rozhodnout.

 Tahle věc mě hodně štve, a to je práce s počítačem. Vím, že všechny počítače nemusí zajímat, mě samotnou tedy zajímají hodně, ale vezměte si to, obejdeme se teď bez počítačů. Ne! Počítače už řídí skoro všechno, až na nás, i když... Na naší škole máme počítače třetím rokem. Za tu dobu jsme se nic nenaučili, jeden rok jsme dělali v programu malování a ty další dva pracujeme s Powerpointem. Neřikám, že všechny školy jsem na počítače blbý, protože moje sestřenice se učila v páté třídě programovat.

 Tak tohle bude hodně těžké napsat......ok...... zamyšlení o budoucnosti. Já sama jsem dlouho nevěděla, co doopravdy chci mít jednou za povolání. Rozhodla jsem se nedavno, ale stejně si pořád nejsem jistá. Ve škole nám nedovolí rozvíjet náš talent. učíme se podle osnov, které někdy někdo sestavil, a konec. Jak si z tohohle máme vybrat, co nás nejvíce baví? Ok, možná si řekneme, že nás baví biologie, ale na to abychom jsem si v ní víc rozvíjeli znalosti nám už škola nedá prostor.


 To je pro dnešek asi tak všechno. Pokud se vám bude tenhle článek líbit, udělám další, ale teď už jsem vážně na půl mrtvá. A to musím ještě dneska sestříhat video, udělat k němu minimalizaci, napsat dlouhý mail a vydat novou kapitolu na Wattpad. Budu ráda za každé plusko (čím víc plusek, tím větší šance, že bude druhý díl) a za každý komentář.


Čau!



Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.