Blog neviditelné holky

Recept na mátovou zmrzlinu - Andy, ty vaříš?!?

Hallå!

  Ano, jak jste se mohli dočíst v nadpisu, já nepřítel všeho možného vaření a pečení jsem se rozhodla dobrovolně (toto jest důležité slovo) vařit. Ale na začátek chci ještě upozornit, že moje popisovací scopnsti (a to hlavně u vaření) jsou na nule, takže jsem vám dolů dala videonávod. Nenapadá mě, co jiného bych k tomu mohla napsat, tak jdeme na to.



Budete potřebovat:
⦁ menší hrst máty
⦁ 80 g krupicového cukru
⦁ 300 ml mléka
⦁ 300 ml smetany ke šlehání
⦁ čokoládu (jen pokud chcete)
⦁ zelené potravinářské barvivo (jen pokud chcete)
⦁ formy na zmrzlinu nebo nějakou nádobu



Postup:
Mléko, mátu a krupicový cukr rozmícháte na mírném plamenu, dokud se cukr nerozpustí, ale směs nesmí přijít do varu. Poté přelijete do misky a necháte vychladnout v ledničce (to by mělo trvat přibližně půl hodiny). Až směs vychladne, přecedíte ji tak aby v ní už nebyla máta, přidáte smetanu ke šlehání a pokud chcete, tak i nadrobno nařezenou čokoládu. Poté to vše smícháte a můžete rovnou lít do forem na zmrzlinu nebo nějaké uzavíratelné nádoby a dáte to do mrazáku.



Vím, že je to špatný popis, ale přesto doufám, že třeba vyzkoušíte
Ahoj!




A zde ještě ten videonávod:


Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.