Blog neviditelné holky

Základka VS Gympl

Hallå!
Tak jsem se po sta letech dostala k napsání článku. Upřímně, nebylo to tolik mojí vinou, ale notebook odmítá fungovat, tak musím psát jen na tabletu, čímž se předem omlouvám za chyby (automatické úpravy). Teď už ale k článku. Možná někdo ví, že když jsem si zakládala tenhle blog, tak jsem ještě chodila na základku. A jelikož si myslím, že jsem se od té doby dost změnila, tak jsem se rozhodla sepsat takové srovnání svých pocitů z obou škol. Myslím, že to většinu zajímat nebude, ale mně je to nějak jedno.




Základka
Jako jediné pozitivum na základce bylo to, že jsem měla celých sedm let na vysvědčení jenom jedničky, i když jsem se vůbec neučila. Co se týče výuky, tak nás toho moc nenaučili a na hodinách jsme si mohli dělat téměř, co jsme chtěli. Ale samozřejmě to bylo i hodně o kolektivu a ten zrovna moc dobrý nebyl. Ale krásně jsem z toho zjistila, že lidé nemají rádi, když je někdo nějakým způsobem jiný. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem měla oproti ostatní dobré známky, tím, že jsem totální introvert nebo tím, že mám jiné koníčky. Na tu poslední možnost sázím asi nejvíce. Chápu, že ne každý třeba natáčí na YouTube, ale ty hlášky mi začaly lézt na nervy. Poprvý jsem se tomu i třeba zasmála, ale když jsem to pak slyšela každý den, tak mi pomalu začalo docházet, že to myslí hodně provokativně. Pak začala fyzická šikana, na které mě nejvíce štvalo to, že mi vždycky pokopaly kalhoty, a pak jsem to musela doma dlouho druhout. Ale to už jsem se moc přesunula k tématu, co tu popisovat nechci... Pak mi byl nabídnut přechod na gympl a já to okamžitě přijmula.




Přechod mezi školami
Je pravda, že jsem musela dřít každý den, ale hlavní je, že jsem se dostala. Pár důvodu, proč jsem si gympl vybrala:
1. Chtěla jsem se konečně něco naučit
2. Chtěla jsem mít dobrou přípravu na maturitu (A pak samozřejmě odmaturovat)
3. Potřebovala jsem nový kolektiv (to znamená, že třeba i kamarády =D)
4. Nenáviděla jsem svou bývalou třídu
...a milion dalších ale míň důležitější.




Gympl
Změnilo se snad úplně všechno. Sice jsem na vysvědčení měla dvě dvojky, ale alespoň nás něco naučí. Myslím, že máme dobrý kolektiv, dokážeme se dohodnout a pořád je poměrně sranda. A pozor.... S holkou se kterou sedím si i poměrně rozumíme, i když já k ní nejsem úplně upřímná. Ale musím se přiznat, že toho o sobě moc neříkám, protože se bojím, že by jim všechno vadilo a já skončila stejně jak na základce. Ale já doufám, že mám ten kolektiv výdrží nejlépe tak do maturity.



Ehm... Takhle nějak bych to zakončila. Jak vím, strašně , a se alespoň zeptám: Co vaše zkušenosti se základkou a střední?
Ahoj!

Komentáře

králíčci jsou nejVIP(Svěřování se,rady a zábav...)

Mně hlavně přijde, že ze mě gympl udělal magora smajl Jsem v sekundě, ale na základku bych se nevrátila. Učit se zatím moc nemusím, i když... Biologie, zeměpis a občas jazyky mi přijdou, oproti matematice, fyzice a češtině, několikrát těžší.

Jinak držím palce všem, co letos budou dělat přímačky smajl

králíčci jsou nejTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Naty a KájaVIP(Fazole)

Já jsem teď v primě a ty důvody, proč jsem přestoupila byly dosti podobné. Nějakým způsobem mě tvůj článek opravdu bavil a soucítila s tebou ohledně kolektivu. I já prošla ohromnou změnou k lepšímu.

Naty a KájaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Directionerka26VIP(♡ Twilight Games ♡)

Já jsem na gymplu od 5. třídy - tedy už 8 let. Musím uznat, že je to boj a kolikrát už fakt nevím, co dál, ale stojí mi to za to. Mám tam lidi, který bych jinde nepotkala. Jsou intelektuálně na super úrovni a nechci teď nikoho urážet, ale pochybuju, ze bych si třeba na učňáku s někým tak dobře popovídala o politice.
Je pravda, že ze mě Gympl udělal celkem jiného člověka, ale jsem za to ráda.
Přeju hodně štěstí, bude to masakr, ale fakt to stojí za to 'D
A když už jsme u těch přijímaček, 29.3. dělám zkoušky já, tak taky klidně držte palce, pokud si někdo vzpomene smajl

Directionerka26To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.