Aurugon's life style

Jak účinně a bez práce shodit pár kil? 1/2

Plavková sezona je sice za námi, ale nikdy není pozdě si trochu snížit váhu. Alespoň budete mít před létem o něco míň práce :)

Nečekejte žádná kouzla, bez pohybu a zdravějšího jídelníčku se to neobejde, ale tyto jednoduché triky se dají využívat celoročně, přispívají k zdravému životního stylu, určitě ti pomohou váhu udržet, při dlouhodeobějším dodržování snížit. Není to rychlý, ale je to bez práce.


Pít, pít a pít - jistě už jste někdy slyšeli heslo: ,,hlad je převlečená žízeň". A co je na něm pravdy... určitě to neznamená že by ste měli začít držet hladovku a jen pít, ale vodou můžete zaplnit žaludek natolik, že   si další jídlo v dohledné době žádat nebude. 


Hlad či chuť? - zkuste se zamyslet jestli jste opravdu hladoví, není třeba si tláskat žaludek když máte jen chuť na něco dobrého. Jistě, někdy něco smlsnout můžete, ale bylo by dobré to omezit a zbytečně se netláskat. Nikdo vám nezakazuje třeba čokoládu, ale zkuste se vyhnout mému oblíbenému zlozvku, sníst celou tabulku najednou


Buďte štědří - nejenom vaši přátelé ocení když jim občas nabídnete část vaší oblíbené buchty či sušenku, i vaše postava zajásá. Nesníte všechno a ani si vlastně neuvědomíte že ste mohli mít té dobroty víc.


A co jablíčka? - Už dávno nejste malé děti věřící na pohádky a víte že jablko vás neotráví. Ba naopak, je v něm spousta vitamínů a zdravých složek, pokud si deně dáte jablko,  hodně vám to pomůže při spalování tuků. 


Neomezovat, nahrazovat - Honí vás mlsna? co takhlenajít zdravější alternativu vašich oblíbených pochoutek. Chipsy můžou nahradit zeleninové chipsy neb přírodní popcorn, chutný, a pokud není přesolený a dělaný na velké vrstvě másla, ne vysloveně dietní ale určitě ne zvlášť tučný. Můžete mlsat i na oriskach a mandlích, namísto kalorické nutelly sáhněte po burákovém másle, a pokud máte chuť na čokoládu, vemte si radši hořkou 80%. Pokud jdete do fastfoodu, myslete i na svou postavu a zdraví a namísto ngetek si vyberte salát. Určitě se najde i jiné zdravé jídlo, například tortilla, máte-li poblíž kebabárnu, jistě bude lepší navštívit tu a odejít třeba s döner boxem, než si dát burger. V tomhle ohledu musím doporučit moji oblíbenou Bageterii Boulevard, nejen že bagety jsou zdravější, ale ještě máte většinou napsáno na tabuli kolik vybraná lahůdka obsahuje kalorií. Pokud máte chuť na hranolky, co si je usmažit doma na mnohem zdravějším kokosovém oleji a doplnit domácí tatarkou nebo majonézou? nebo si místo nich můžete dát rovnou pečené nebo americké brambory. Mlsat se dá i zdravě :)


Původně jsem chtěla napsat vše do jednoho článku, ale po dopsání jsem se překlikla a namísto uložení jsem šla na stránku zpět a ztratila víc než polovinu textu, to se fakt může podařit jenom mě. A abyste se toho dočkali ještě dneska, rozhodla jsem se to rozdělit na dvě části, na druhou se můžete těšit snad co nejdříve :) Doufám že tipy nekomu pomůžou a snad se článek bude líbit


Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.