Aurugon's life style

Book tag 1

Book Tag


„Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj.“

Oscar Wilde


1. Vždy tě bavily knížky, nebo tě knížky chytly nedávno?

Snad vždycky, naplno mě chytly sagou Harry Potter, ale bavily mě už dřív, je pravda že byly tak dva roky kdy jsem od nich téměř ustoupila, za boha jsem nemohla najít knížku která mě bude bavit a skoro jsem nečetla, ale pak jsem se dotoho zase dostala a teď čtu zas furt a čtení miluju


2. Jaká je tvoje nejoblíbenější knížka?

Fúú, no, určitě Harry Potter saga (za mě je nejlepší asi fénixův řád), Hledání Aljašky od Johna Greena, Chata v Jezerní kotliě a teď jsem si zamilovala Příběhy ze zeměplochy od Terryho Prachetta, zvláště samostatnou pětidílnou sagu o čarodějce Toničce. A samozřejmě nemůžu vynechat klasického romantického  autora fantasy a detektivních povídek, Edgara Allana Poea, od něj miluji snad vše. A abych nezapomněla, lehce lechtivá literatura pro starší, Lady Fuckingham od Oscara Wildea. A to ani není vše, opravdu nemám jednu nejoblíbenější.


3. A jaká naopak nejhorší knížka kterou si přečetla?

tak to už vůbec nevím... není jich moc, protože většinou knížku prostě odložím pokud mě nebaví, a ty co jsem dočetla jsem nakonec rychle vymazala z paměti. Strašně mě zklamalo třeba Děvčátko Momo a ukradený čas, ale je pravda že jsem měla opravdu velká očekávání, a navíc jsem byla malá když jsem to četla, a nedokázala jsem to tolik ocenit, neříkám o tom že je to špatný... A absolutně jsem upřímě nepobrala knížku Luisa a Lotka, to to rodiče nepoznaly? A proč se vůbec sakra prohazovaly? To rodiče dovolily rozdělení dvojčat? To jsem taky moc nepobrala, přestože mi to většina lidí doporučovala...Ale alespoň styl psaní nebyl špatný. No, a kdyby se počítal wattpad, tam, toho je tolik, klišoidní romance, špatně napsané a nepromyšlené fanfikce...


4. Kolik už jsi tak za život odhadně přečetla knížek?

500? 1000? 2000? ne, to nedám, fakt netuším, čtu fakt hodně a opravdu to nepočítám, bylo jich prostě moc

5. Jaký typ knížek máš nejraději? Třeba Fantasy atd...

Asi fantasy,  romány, detektivky... nevím, záleží


6. Jaké je tvoje nejoblíbenější místo na čtení?

Dokážu číst všude, ale nejradši asi v posteli, na táboře na dece za stany a v knhovně, úplně vzadu za regály v koutě kde bývá klid, je tam takový obrovský vak kam si vždycky sednu,čtu si snad až do zavýračky a házím vražedné pohledy na všechny kdo se nebezpečně přiblíží, aby věděli že ten vak je můj, na prázdné pohovce pro ně není místo, měli by co nejdřív vypadnout a rušení se trestá smrtí... většinou to kupodivu vyjde a ten kllid tam fakt je :d a ještě samozřejmě zahrada na chalupě, v příjemným stínu za domem.


7. Jak vypadá tvoje záložka?

Nepoužívám záložku, stránky si vždycky pamatuju, ale doma jich mám spoustu, moje nejoblíbenější je ségřina vlastní výroba, zalaminovaný erb Zmijozelu, a nahoře má stříbrnozelené třásně z bavlnek.


8. Považuješ se za knihomola?

Čtu ráda a hodně, beru to jako jeden ze svých koníčků, takže proč ne, považuji, ale nepřikládám tomu nějaký zvláštní význam.


9. Jak dlouho ti trvá přečíst jednu knížku? Třeba když má okolo 300 stránek.

Záleží spíš na čtivosti, na tom jak je psaná, o čem je a jak moc mě chytne, než na počtu stránek, takže se to různí, ale obvykle tak tři dny, nebo okolo tří hodin čistýho času, ale jsou i knížky co čtu dva měsíce, prostě proto že jsem se do nich nezačetla.


10. Chtěla by jsi někdy napsat svojí vlastí knížku? Kdyžtak o čem by byla a jak by se jmenovala?

Napsat ano, ale vydat a vytisknout opravdu ne. psaní mě sice baví, ale většinou ani nechci aby to někdo četl. Navíc, píšu pro radost a kdyby byla knížka vydána, nemělo by to ten správný efekt, jenom bych se stresovala že to četlo málo lidí, že spousta výtisků zbyde, bála bych se kritiky a litovala bych toho, a ve finále bych přestala psát nadobro. Ale kdo ví, pokud jednou napíšu něco, s čím budu opravdu sama spokojená a budu na to hrdá, možná se budu sama snažit aby to vyšlo.



Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.