Žvásty jedné knihomolky

Kuchařka, kterou jsem psala jako malá

Čau!

Protože se vám hrozně moc líbil příběh Krásy podsvětí, který jsem napsala ve druhé třídě, mám tu pro vás další várku mé dětské tvorby. Ale abych se neopakovala, tak to dnes bude něco trochu jiného...


Má sladká kuchařka

ZMRZLINOVÝ POHÁR
INGREDIENCE:
zmrzlina, bonbóny, šlehačka, mandle
POSTUP:
pohár vysypeme mandlemi a poté tam dáme všechny druhy zmrzliny které, zavalíme šlehačkou a posypeme bonbóny


NEJLEPŠÍ DŽUS
INGREDIENCE:
pomerančová mattoni, jablečný džus, trochu citrónové šťávy, gumoví medvídci
POSTUP:
do skleničky nalijeme 50% mattoni a 50% džus, zakápneme citrónovou šťávou a medvídka tam necháme vylouhovat 1 den


ŽELÉ ZÁKUSEK
INGREDIENCE:
želé bonbóny, šlehačka, pendrek, jahody
POSTUP:
misku vyložíme bonbóny a zavalíme šlehačkou potom pokryjeme bonbóny a znovu zavalíme šlehačkou, do prostřed píchnem pendrek, dozdobíme jahodami


ČOKO MŇAMKA

INGREDIENCE:
tabulka čokolády na vaření, šlehačka, moučkový cukr, jahody, 50g másla
POSTUP:
do hrnce nalámeme čokoládu a dáme máslo, vaříme, až se obě ingredience rozpustí, sundáme z plotny, vzniklou polevou polejeme jahody se šlehačkou, nakonec posypeme cukrem


MLÉČNÉ NANUKY

INGREDIENCE:
moučkový cukr, mléko, lentilky, 2 tabulky čokolády na vaření, 100g másla
POSTUP:
cukr, mléko a lentilky smícháme (cukru dle libosti) a nalejeme do formy na nanuky, dáme do mrazáku a necháme 48 hodin mrznot, potom uděláme z čokolády a másla polevu jako v předchozím receptu, hotové nanuky namočíme do horké polevy a necháme stuhnout



UPOZORNĚNÍ: Žádný z těchto receptů jsem nezkoušela. Vymýšlela jsem si je při psaní. Nevím jak by vypadal výsledek. Pokud budete chtít nějaký z receptů zkusit, pak tedy na vlastní nebezbečí.

Vaše Angela...

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.