Totální Blbosti

Láska, krev a smrt - třetí část

Po dlouhé době jsem zase napsala příběh. Moc jsem nad tím nepřemýšlela, takže pochybuju, že někdo dá plus, ale to je jedno...Jdeme na to!

Už přichází...

Začala jsem uklízet pokoj, jelikož máma se za chvíli vrátí z práce. Letmo jsem si ještě prohlédla nůž a pak jsem ho schovala do krabice pod postel. Už jsem zaslechla první matčiny kroky, jak se derou po schodech nahoru. "Máš tu moc pěkně uklizeno...." pochválila mě a já si s úlevou oddychla. Sešla jsem dolů k obědu. Byl vynikající jako vždy. Napadlo mě se mrknout na staré školní fotky. Měli jsme je rozdělené na holčičí a klučičí fotky.  Peter na nich vypadal nejlíp. David se na fotce smál jak osel a Vanessa kočka, jako obvykle. Sebe jsem si radši ani nevšimla. Čtvrtek byl tento týden velmi unavující, ještě že už je večer. Usnula jsem brzy.

 

Ráno bylo opět slunečné. Kráčela jsem do školy, když jsem narazila na dívku, která vypadala, jako kdyby něco hledala. "Ahoj, něco hledáš?" zastavila jsem se u ní. "Ahoj, já jsem Kate a ano, hledám zde školu...." řekla a mě došlo o koho jde. Zprvu vypadala mile a i se tak chovala, ale co přijde pak, to jsem netušila. "Tak to jsi ty, ta Kate. Budeš se mnou chodit do třídy....Za mnou!" mávla jsem na ní, abych jí ukázala kudy do školy. Cupitala za mnou ve svých botaskách a rozhlížela se kolem. "Jsme tu!" zastavili jsme před obrovskou budovou. Uviděla jsem Petera, jak se opírá o lavičku, na které seděli David a Vaness. Peter se na mě díval, jakoby čekal, že je seznámím s novou žačkou. Taky že jsem tu udělala. "Ahoj lidi, tohle je Kate..." podívali se na mě a pak i na ní. "Ahoj...." otráveně řekli. "Ahoj" řekla Kate.  "Něco se děje?" zeptala jsem se. "Ne, v pohodě, jen jsme trochu vylekaní z Kate...Neber to osobně Kat." řekla za všechny Vanessa. Kluci přikývli k souhlasu. Nakonec jsme se přemístili do třídy, protože škola se právě otevřela.

Sedli jsme si do třídy. Kate se posadila vedle Elis. Akorát zazvonilo, když se naše parta vrátila z chodby před učebnou. "Zeměpis....Ach jo...." povzdychla jsem si. Profesorka vešla do třídy velmi potěšená. Nejspíš kvůli příchodu Kate. "Kate, vidím že sis našla i místo k sezení...To je dobře...Sedněte si." řekla a začalo vyučování. "Paní profesorko, Kate potřebuje na WC a neví kam, mohu jí to ukázat?" zeptala se v půlce hodiny El. "Jistě Elis..." řekla profesorka. Zpátky se vrátila Kate, celá zadýchaná. "Tam! Tam!" křičela. "Uklidni se, sedni si a pověz co se stalo..." utěšovala jí profesorka. "Elis je na chodbě a leží tam mrtvá!" zdramatizovala konec věty. "Ajéje...." zašeptal si pro sebe David. Nejspíš si v duchu řekl: A už je to tady, zabíjení na naší škole právě započalo. 

Profesorka nevěřila vlastním uším. Zašla se podívat na chodbu, kde následně objevila ležící Elis. Něco, nebo spíš někdo jí probodnul. Profesorka se nad ní naklonila s tím, že by mohla ještě žít. Ale neměla žádný tep a nedýchala. Bylo jasné, že její život je u konce. Ředitel školy nás poslal domů. Moji přátelé ke mě mají přijít na přespání až do neděle. Ale můj pokoj....Byl....Byl celý od krve....To není možné...Zpanikařila jsem, ale po uklidnění jsem začala všechno perně čistit. Do příchodu Vanessy už bylo skoro hotovo. Když pak přišli kluci, bylo uklizeno úplně a nikdo nepoznal, že jsem měla pokoj celý od krve. Přátelé si přinesli karimatky a deky i polštáře jsem jim půjčila. "Tenhle víkend bude bezva!" zahájila start Vanessa, ale to už bylo sedm večer.

 

Všichni se náramně bavili, ale na Peterovi už jsem poznávala únavu. "Je ti něco?" zeptala jsem se ho. "Ne není jen..." zívnul mezi větou "...jsem se moc nevyspal.". "Aha, tak si běž lehnout, mám ještě dva dny, to nás nezabije když si půjdeš lehnout." řekla jsem a on odešel do pokoje. "Když šel Peter spát, tak tu musíme být potichu, mohli bychom si třeba pustit film..." Navrhla jsem. David byl v nevýhodě, protože zůstal sám mezi dívkami. Mezitím, co jsme Vaness a já vybíraly film, odešel do koupelny. "Bell, musím ti něco říct..." celá červená naznačila, že je to důležité. "Co?" zeptala jsem se a moc mě zajímalo, o co jde. "Víš...Já chodím s Davidem...." řekla a já vykulila oči. "Fakt?! To je super!" blahopřála jsem jí a sama jsem se zamyslela nad Peterem. Když se David vrátil z koupelny, koukali jsme na film asi do půlnoci, Vanessa mu usnula na rameni a tak jí musel odnést do pokoje. Ještě jsem si s ním chvíli povídala, ale pak jsme šli i my spát. Bála jsem se že chrápu a že mě uslyší, naštěstí se nic nestalo a já si oddychla.

 

Ráno při snídani jsme si báječně užili. Dokonce i Peter byl celkem veselý, než udělala Vanessa přiblblý vtip. "Měl bys tu spát častěji a nebo se sem rovnou nastěhovat, dělá ti to dobře na mozek..." řekla a já trochu zrudla. "Bráško, byl to jen vtip..." řekl David a nasypal si další křupky. "Jo ale blbej..." řekl Peter a já přikývla. "A co ty Davide, ty se náhodou nechceš nastěhovat ke své holce?" vychytrale jsem narážela na to, co mi Vanessa včera řekla. "Co? O čem to mluvíš?" vyhýbal se tématu a Vaness se na mě výhružně podívala. "Hele nechme toho vtipkování..." řekl Peter. Proč nemůže být Peter tak veselý a vtipný jako byl dřív? Ale možná to že je tak nabručený se mi právě na něm líbí...Pomyslela jsem si.

Pokračování příště.... 

Otázka tohoto dílu: Co myslíš, že Petera štve na Davidovi nejvíc?  

Jsem na Vás zvědavá dámy...Pokud se nějaká vůbec odváží něco napsat k té otázce :D.

Tak zase někdy za půl roku, čau!  

 

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.