Something interesting

Smutek nebo zlost?

Ahoj :D,

tento článek se jmenuje docela netradičně: Smutek nebo zlost? Abyste si nemysleli, nebude o tom, jak rozpoznat smutek od zlosti, nebo něco takového. Dneska se mi stala taková nepříjemná věc, za kterou tak úplně nemůžu, ale mohla jsem ji ovlivnit. Byla jsem pak smutná, ale zároveň naštvaná. A dnešní článek bude o tom, jak se se smutkem vyrovnat. Bude to spíše to, co já dělám, ale myslím si, že některé ty věci děláte i vy.



Co dělat, když jsi smutná nebo naštvaná?



1. Deník

ZLOST: Já se z naštvanosti vypisuju. Prostě si vezmu deník, když jsem ještě neměla deník, brala jsem si papír, který jsem pak roztrhala a vyhodila, a na ty řádky napíšu, co se mi stalo a jak se teď cítím. Většinou si u toho taky hodně zanadávám.

SMUTEK: Když jsem smutná, obvykle si nejprve lehnu na polštář, tam se vybrečím a až potom jsem schopná napsat pár řádků. Při pláči se mi obvykle třese ruka a slzy mi kapají na sešit.






2. Jídlo

ZLOST: V tuto chvíli jím jenom ze zlosti, zlostně si vezmu sušenku, agresivně z ní sundám obal a potom jí naštvaně sežeru.

SMUTEK: Tato varianta je mnohem častější, vezmu si čokoládu, celou jí sním a u toho bulím. Potom si vezmu další a další... a buďto je večeře, takže přestanu, nebo dojde čokoláda. Nevýhodou je, že obvykle přiberu mnoho kil a kdo to pak má zase schazovat?






3. Kolo


SMUTEK: Jízda na kole je velmi dobrá na odreagování, prostě jen tak šlapu a přemýšlím o všem. Většinou se mi povede dobře se uklidnit a vymyslet nějaké reálné řešení ze situace, ve které se nacházím. Navíc poznám přírodu, provětrám se, zasportuju si a zhubnu. Po projížďce jsem často dost unavená, takže okamžitě usnu a ani před spaním nepřemýšlím o kravinách. Jízdu na kole opravdu doporučuji, kromě šlapání to nemá žádné mínus.






4. Film


SMUTEK: Pustím si do sluchátek nějaký romantický zamilovaný film, který je o ničem, tudíž se na něj nemusím moc soustředit, lehnu si do postele, žeru chipsy, sladkosti a dívám se. Nevýhodou je tloustnutí z toho jídla, bolení hlavy ze zvuku a dívání se na obrazovku a ztracená hodina a půl času (tak jsou většinou tyto dívčí filmy dlouhé).






5. Bum, prásk, nadávání

ZLOST: Jestliže jste opravdu hodně naštvaní, potom si pořádně zanadávejte. Nepomůže to, ale na malou chvíli se budete cítit lépe. Já občas kolem sebe házím věcmi, práskám dveřmi, muchlám a trhám papíry... taky se tak dá uklidnit, ale s tím házením věcmi pozor, abyste nehodili něčím cenným nebo něčím, co máte rádi a potřebujete to. Taky pozor na bouchání rukama, moje kamarádka se jednou naštvala na rodiče, praštila do skleněných dveří, které se rozbily a musela jít na šití, na ruce měla 3 stehy.






6. Hudba

ZLOST: Pustím si nějakou tvrdou, agresivní hudbu a říkám si, jak je svět nefér.

SMUTEK: To si pouštím klidné, smutné písničky a u nich brečím. Ale mnohem častěji si prostě vezmu text a akordy, sednu si ke kytaře, hraju a zpívám si. Tím se uklidňuju.






7. Čtení

SMUTEK: Já moc ráda čtu, za týden přečtu tak 2-3 knížky, když jsem doma, teď o prázdninách i více. Takže si lehnu do postele, vezmu si právě rozečtenou nebo mou oblíbenou knihu a čtu, čtu a čtu.






8. Cokoli jiného

Každý z nás je jiný, takže dělá jiné věci, když je naštvaný nebo smutný.



   




    Rada: Jestli čtete tento článek, tak jsem ráda. Ale dneska je konečně celkem teplo a hezky (alespoň u nás), tak neseďte nad internetem, vypněte počítač a jděte ven. Třeba na kolo, in-line, na procházku, nebo jenom na zahradu. Proč trávit zbytečně jeden z mála pěkných dní o prázdninách u počítače?



    Jinak jsem ráda, že jste si přečetli můj článek, budu ráda, když ho také patřičně ohodnotíte a okomentujete, ale pěkných dní bude čím dál méně, takže vyražte ven :D


Sagka

Komentáře

TwilightSparkle(ZVÍŘECÍ LÁSKA)

Moc peknesmajl když jsem smutna zase já tak hraju na klávesy (keyboard) nebo čtu. A taky jsi pri hraní zpívám. Nebo napíšu písničku o tom co cítím. Taky jdu ven a premýšlím. Nebo jsi kouknu nejaky svuj oblíbený seriál. Nebo taky píšu do denníku. Rúzne. Ale každá z tech vecí mne uklidní. A když jsem naštvaná tak delám neco podobnýho co ty. Ale dávám jsi pri tom pozor. Taky mi to nekdy pomúže.

TwilightSparkleTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.