Something interesting

Co nesmí chybět v kabelce?

Ahoj :D,

    přesně včera mi skončila skautská výzva, že nesmím jíst měsíc žádné sladkosti ani „dobrůtky“, zahrnuje se do toho i coca-cola, chipsy, bonbony, lízátka, čokoláda, zmrzlina... Jsem hrozně šťastná, jelikož neustále žeru něco sladkého a nikdy bych neřekla, že se mi to povede. A ještě jsem si to dala tak blbě (pardon za ten výraz) v době tepla, kdy si všichni spolužáci dávali zmrzliny a já se na ně mohla jenom dívat a moje sestra s dědou měli narozeniny a dort. Sestra měla dokonce dva, druhý, když narozeniny slavila s kamarády.



    Ale dnešní článek bude o trochu něčem jiném a to o tom, co si vzít do kabelky. Vím, že tu je mnoho malých holek, ale myslím si, že i ty nosí kabelku nebo tašku přes rameno, takže by se vám to taky mohlo hodit. A taky když čtu vaše články, ve kterých píšou dvanáctileté a mladší holky o kosmetice, tak jsem si jistá, že se na rozdíl ode mě malujete, takže je tento článek pro vás...


    Samozřejmě záleží na tom, kam jdete, podle toho uzpůsobíte výbavu své tašky, ale obecně se pokusím vypsat pár věcí, které byste s sebou měli mít (spíš mohli mít) v nejvíce případech.






1. Deštník


    Deštník jsem zařadila jako první věc, protože má dneska, zítra a z části i pozítří na většině území České republiky pršet. Právě v těchto dnech by to měla být důležitá součást vašeho zavazadla (ať už kabelky, nebo tašky do školy), protože je pravděpodobné, že vás déšť zastihne. A nikdo nechceme zmoknout tak, že nám splihnou vlasy a rozmaže se make-up!





2. Mobil


    Mobil jsem možná měla zařadit jako úplně první věc, jelikož ten s sebou nosí asi každý a dá se různě využít. Ať už na volání, na což je určen, nebo na poslouchání písniček, hraní her ve volných chvílích, focení selfie nebo pokud máte data či wifinu, na komunikaci s přáteli přes sociální sítě (a pokud nejste jako já bez sociálních sítí, i když já jsem ráda, že žádnou nemám).

    Určitě si nezapomeňte zkontrolovat baterku, případně si před cestou nabít mobil.





3. Klíče

    Pokud máte klíče od domova.

    Jak byste se jinak dostali domů, kdyby náhodou nebyli doma rodiče? Ale klíče si dejte na místo, kde vám je nebude moct nikdo snadno ukrást, nedoporučuje se dávat si klíče do nejpřednější kapsy, spíš je ukrýt někam hluboko do kabelky.






4. Peněženka


    Vždy se hodí mít po ruce nějaké peníze.

    A peněženka může samozřejmě obsahovat také různé karty (vzp, platební, nebo z obchodů např. Tesco, drogerie...) a dokumenty. Některým už bylo patnáct, takže mají povinnost nosit u sebe občanku. Až budete starší, přibyde vám ještě řidičský průkaz a „papíry od auta“.

    Jak lze vidět, já mám v peněžence ještě navíc Orofar, což je lék na bolení v krku, ten se vždy hodí, a padesátník jako památku, když jsem jimi ještě platila v obchodech. Mimo jiné u sebe nosím ještě alespoň dvě poštovní známky, co já vím, kdy je budu potřebovat.






5. Kapesníky

    Papírové kapesníky nevypadají tak hrozně jako látkové, ale za to míň vydržejí a rozhodně by neměly chybět ve vaší kabelce. A to i když nemáte rýmu, třeba omylem něco rozlijete a budete to potřebovat utřít.






6. Vše potřebné líčení

    Jak už jsem psala několikrát, já se nemaluju (jenom když jdu do tanečních, tak se trochu nalíčím). Ale i pro takové, jako jsem já, je vhodné u sebe nosit hřeben a zrcátko na zkontrolování svého vzhledu. A pokud máte popraskané rty, můžete přidat i balzám.

    A pokud se malujete, záleží na vás, co všechno se rozhodnete si s sebou vzít. Jinak na obrázku je řasenka i rtěnka od Maybelline. S obojím jsem spokojená, u rtěnky záleží na tom, jakou si vyberete barvu a řasenka je voděodolná a ani se mi po namalování moc nelepí řasy k sobě a vydrží vážně dlouho a nerozmazaná (ve vodě jsem ji ještě netestovala).





7. Jídlo a pití

    Jako jídlo bych volila cokoli, co máte rádi. Ať už sušenku, nebo něco méně zdravého. Určitě bych nezapomněla na něco, co vás nasytí (pokud budete déle pryč), nejvhodnější je pečivo, pro delší dobu pobytu mimo domov třeba toasty nebo řízek.

    Pití si rozhodně nezapomeňte. V létě bych si klidně vzala velkou 1,5 litrovou flašku vody, ona se neztratí. Pamatujte si, že je velice důležité pravidelně doplňovat tekutinu.





8. Cokoli

    Už opravdu nemám, co poradit. Teď záleží na tom, co máte rádi, co potřebujete, jestli si chcete vzít něco na zahnání nudy...

    Můžou to být sluchátka k nim případně walkman, knížka, blok a tužka...






    Důležitá informace na závěr: NEKOPÍROVAT OBRÁZKY! Jsou moje a mám na ně autorská práva. Děkuji za pochopení.



Doufám, že se vám dnešní článek líbil stejně jako ty minulé a nezapomeňte ho ohodnotit. Budu ráda za +, ale více mě potěší slovní ohodnocení, kam napíšete, co se vám na článku nelíbí a co bych mohla pro příště vylepšit :D


Sagka

Komentáře

Spectra38VIP

Opět super článek! Já se taky moc nemaluji, spíš neutrálně.. Jinak vše co tam máš u sebe nosím taky.. Pěkná kabelka!
Opravdu máš super články! smajl

Spectra38To se mi líbí 0 To se mi nelíbí

vlčková

Hezký článek. Jsem ráda, že máš stejný názor na 12tky, které se malují. Já tedy kabelku nemám, ale mám vak a tam věci uvedené v tomto článku nesmějí chybět smajl
Jinak hezká, taková prďácká taška smajl

vlčkováTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

ChilliVIP(ANIME!)

Autorská práva? Můžu se zeptat, jak jsi je získala?
Chtěla bych jich taky pár...

P.S. Jakmile něco pošleš do světa (přes net), už to není tvůj majetek, je to majetek všech.

ChilliTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Chilli: Autorská práva máš na cokoli tvého. Takže na obrázky, které vyfotíš, ale i na obrázky, které vyfotí někdo jiný, ale na kterých jsi ty. Dále také na obrazy, které namaluješ, vlastně na cokoli, co vytvoříš. Na myšlenku máš taky autorské právo, ale můžeš si na ni nechat dát patent, aby ti ji nikdo nemohl ukrást. Třeba i na recept na Becherovku má její autor autorské právo. A získávají se jednoduše tím, že něco vytvoříš nebo vymyslíš a má je každý (i ty) smajl

SagkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.