Something interesting

Proč jsem tak hnusná?

Ahoj :D,

    řekněme si to upřímně, málokterá dospívající dívka neřeší svůj vzhled.



    „Ježiš já jsem tlustá!“ „Vidíš ty špeky?“ „Takhle nemůžu nikam jít!“ „Zase další beďar?“ „Nemám jedno oko větší než druhé?“ „Já mám tak malá prsa!“ „Proč mám tak velká stehna?“ „Panebože, já jsem zase přibrala!“


    A stále dokola. Řešíme na sobě každičký detail, abychom vypadaly skvěle, bez chyby. Ale proč? A kdo je ten náš vzor? A jak udělat to, abychom se samy sobě líbily?







Špatný vzor


    Celý tento problém spočívá v tom, že vzorem většiny dnešních dívek jsou modelky s krásnými dlouhými hustými vlasy, obličeje bez jediné skvrny či puntíku, velkými prsy a úzkým pasem.


    Takto si podvědomě myslíme, že vypadá dokonalá dívka. Ale doopravdy to tak není. Všechny fotky modelek se musí dlouho retušovat, než je pustí do světa.


    A navíc, co to jsou modelky? Holky vyhublé na kost, které si hlídají každou kalorii, oblečení a make-up, aby vypadaly vždy skvěle, kdyby je někdo fotil a vůbec si neužívají života.


    To chceme? Řešit jenom vzhled a neužívat si života?


    Ach, ta podoba: (P.S.: Toto je reálná slečna z Ukrajiny)


        


        








Dokonalost neexistuje


    Když se nás někdo zeptá, proč se malujeme, řešíme oblečení, hubneme, odepíráme si kalorická jídla (ne všichni), odpovíme: „Protože chceme být krásné, dokonalé, vypadat skvěle!“


    Ale dokonalost neexituje. Pro každého je dokonalost něco jiného. Je to abstraktní pojem stejně jako krása, tzn. každý vnímá dokonalost jinak. A věřte mi, i vy jste pro někoho dokonalé, jenom jste třeba toho někoho ještě nepoznaly.







Nejme samy sebou


    Chodíte věčně v džínách, tričku, bez šperků a nenamalované? Ale na party si vezmete šaty, kulaté náušnice, řetízek, podpatky a nalíčíte se? Proč? Abyste se líbily tomu klukovi? Možná se mu bude líbit ta holka, co je na party v šatech, ale vy se mu líbit nebudete. Protože v těch šatech nebudete samy sebou, nebudete se cítit jako vy a budete se jinak chovat. A to je špatně.


    Nemá cenu se přetvařovat, stejně nakonec ostatní poznají, kdo jste doopravdy. A slečinek na podpatcích a šatech je mnoho, nemá cenu být jednou z nich, buďte vyjímečné, originální, jako jste dosud.







Nejste hnusné


    Doopravdy, jak už jsem psala, každý vnímá krásu jinak. Pro někoho jste nádherné a pro jiného jste děsný snob, šereda...


    Rozhodně si neříkejte, že jste hnusné, protože nejste!







Pár tipů, jak být krásná:




1. Pouze chvála


    Jak se říká, všeho moc škodí, ale pro tentokrát udělejme výjimku.


    Nemluvte o sobě ošklivě, neshazujte se před sebou. Vychvalujte se, říkejte si, co se vám na vás líbí. V žádném případě se nekritizujte.


    Prostě myslete pozitivně, nestěžujte si na sebe.







2. Noste to, co se vám líbí


    No a co, že v těch šatech máte velké břicho. No a co, že vám to tričko dělá malá prsa.


    Líbí se vám tento kousek? Tak si ho vezměte. Neřešte, jak v tom vypadáte, důležité je, abyste se cítily pohodlně. Samozřejmě že se pokuste sladit kousky dohromady, abyste nevypadaly jako vánoční stromeček, ale nebojte se outfitů, které v dnešní době už nikdo nenosí. Jen když vám to je příjemné.







3. Omezte vážení


    Chodíte se každý den vážit, abyste zjistily, kolik jste zhubly nebo naopak přibraly?


    Chyba! Nechoďte na váhu každý den, zbytečně se stresujete jakýmsi údajem. Každé tělo je jiné, vyšší lidi budou vážit víc než nižší. Na začátku puberty je také úplně normální, když holka váží víc než kluk, holky se vyvíjejí rychleji, klukům narostou svaly až později. Některé dívky mají těžké kosti, proto váží víc. A jiné to mají geneticky dáno, že nebudou mít v dospělosti 55 kg.


    Váha je pouze orientační údaj, nemá to vliv na tloušťku! No jasně, pokud vážíte v 13letech 100 kg, jste tlusté, ale pokud vážíte 50 kg, je to úplně normální a nemá cenu se tím zabývat.







4. Nechci být hubená


    Nesnáším ty řeči: „Potřebuju zhubnout, jsem moc tlustá!“ Hlavně když to říkají hubené holky, které váží pod 50 kg (tím neříkám, že nejsem jednou z nich). Ovšem když já řeknu, že jsem přibrala, štve mě, že mi kámošky říkají, ať toho nechám. Čeho mám nechat? Je to pravda! Opravdu jsem na dovolené přibrala asi 3 kg a je to na mně celkem znát. Ale neznamená to, že jsem tlustá, to si opravdu nemyslím a nepotřebuju hubnout, stačí mi normální pohyb a ty 3 kg do týdne shodím.


    Když zhubnete moc, můžete mít vážné zdravotní problémy. Nejenom, že vyhublá na kost vypadáte divně, budete unavené, budete mít křehčí kosti, sníženou imunitu, špatné hojení ran, žádné tukové zásoby, takže vám bude často zima, ubyde vám svalová hmota, také můžete být neplodné a s hubnutím souvisí i velikost prsou, čím budete hubenější, tím se vám prsa zmenší.







5. Mít ráda samu sebe


    Měj se ráda, nenadávej si, nenič si tělo.


    Nehubni příliš, nechtěj po sobě nemožné.


    Také dobrá nálada ti pomůže.


    Buď v pohodě, věř si.


    Jéj, už nevím, co víc k tomu napsat, myslím si, že to všichni chápete.








    Tak co, stále si připadáte ošklivé? Já doufám, že ne a že vám tento článek k něčemu byl a líbil se vám. Tak zase příště :D

Sagka

Komentáře

TwilightSparkle(ZVÍŘECÍ LÁSKA)

Dobrý článek. Moje spolužačky se na modelky moc nehrají. Ale za to jsem jediná ze trídy která se nemaluje. Sestrenice mi na narozeniny darovala make-up. Byla jsem jí vďečná ale malovaní to nejsem já. Síce mi záleží na tom abych byla pekne oblečená. Ale nijak to nepreháním. Též je na mne pár chyb. Ale jsem to já. A držím se tým že jsem sama sebou. Tak to proste je. A jsem za to ráda. Nekterý mi síce nadávají za tech mých pár chyb. Ale kašlat na ne. Nechci být jako oni. A dávám plus. smajl

TwilightSparkleTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

TwilightSparkle: Já se taky nemaluju, připadá mi to zbytečné, líčím se jenom na akce, diskotéku, do tanečních (když jsem chodila). Oblečení řeším trochu více. A moje spolužačky jsou v pohodě, ale holky z prváku, druháku, třeťáku... ty už to řeši až moc a protože je takových lidí více, napsala jsem tento článek. Vadí mi, když potkávám namalované 10, 11leté holky, ty na to opravdu ještě nemají věk. Nosit stíny a linky na základce a počitat, kolik má které jídlo kalorií, mi v tomto věku připadá hodně ujeté. Když bylo mé kamarádce 12 let, takto počítala kalorie, jedla syrové vwjcw, aby po něm zvracela, místo normálního jídla doplněk stravy a pořád říkala, jak je tlustá, i když na155 cm vážila 40 kg. Byla to strašná doba, hlavně nikdo z nás nevěděl, jak jí pomoct. Až jí jedna spolužačka řekla, že s hubnutím se zmenšují prsa a tak s tím přestala a od té doby jí normálně. Ani nwm, proc to píšu, asi abys pochopila, proč jsem psala článek na toto téma a že znám mnoho lidí, kteří nejsou spokojeni se svým vzhledem. Jsem ráda, že k nim lidi na HPD nepatří. smajl

SagkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Otakarka El. Petřinská(Svěřování se,rady a zábav...)

Já sama sebe nijak neřeším... Beďary na obličeji mám, ale to neznamená, že je musím zakrývat tunama make-upu. Akorát používám nějaké mastičky od doktorky, ale jinak asi nic, ono to stejně časem zmizí... Svou postavu neřeším už vůbec, upřímně nesnáším ty, které váží 30 kg i s postelí a nadávají, jak jsou tlusté... Já se tak nějak řídím tímhle mottem: ,,Lepší tuk a tlusté půlky, než si o kost lámat kulky..." To už radši budu trochu pevnější, než extrémně vyhublá. Nedokonalostí mám na sobě hodně, např. křivé a krátké nohy, křivé prsty, beďary atd., ale prostě takové kraviny neřeším... Prsa vůbec neřeším, myslím, že v mém věku tak nějak není potřeba... smajl

A teď jsem si vzpomněla na jeden díl prostřena, ve kterém jeden vegetarián říkal, že není vepřové, protože jak jí to prase něco tučné a my pak sníme to prase, tak ten tuk, který byl v tom praseti přibude nám, nebo něco takového. Což je naprostá kravina, já jím vepřové skoro furt a nemyslím si, že bych byla nějak extrémně "tučná". smajl

A k tomu zalíbení klukům... Je naprosto zbytečné si brát nějaké boty na 10 cm podpatku, vonět se předraženýma voňavkama, malovat se apod., pokud vás ten kluk má taky rád a není úplný zvrhlý magor, tak ho bude zajímat vaše osobnost a charakter, né váš vzhled...

Nějak víc se k tomu asi vyjadřovat nebudu, takže tak... smajl

Edit 21:13: *nejí

Otakarka El. PetřinskáTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Otakarka El. Petřinská: OMG! Kdyby holky, které jsou na HPD, zhubly 26 kg, vážily by polovinu toho, co předtím smajl

To, co se na nás valí, je hnus! Proč reklamy upozorňují na tloušťku? Vždyť těch hubených lidí, co si kvůli tomu myslí, jak jsou tlustí, je mnohem více než tlustých, kteří chtějí hubnout!

SagkaTo se mi líbí +1 To se mi nelíbí

ela(Zvířata,Youtube,Seriály)

Heh upřímně.Já svůj vzhled neřeším a také jsem ráda za svého idola ,kterého mám.Neumím si představit ,že bych ´měla oblíbenou modelku.

Edit 20:22: Jinak super článek.Dala bych plus ale došly :(.

elaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.