Something interesting

10 zajímavých restaurací

Ahoj :D,

v dnešním článku bych vám chtěla ukázat pár restaurací (přesněji 10+1 restaurací), které jsou něčím zvláštní. Doufám, že se vám článek bude líbit a třeba se někdy do těchto restaurací vypravíte :-)





1. Ithaa - pod vodou


Tato restaurace je zajímavá tím, že je pět metrů pod vodou. Hosté můžou pozorovat přes prosklené stěny a strop okolní ryby, řasy, prostě všechno, co se nachází v oceánu. Restaurace je na Maledivách, ale pokud se tam chcete najíst, přijeďte sem co nejdřív, jelikož budova má životnost pouhých 20 let, pak ji zalije voda :-(


    





2. Večeře v nebi - ve vzduchu


Tak se opravdu jmenuje restaurace ležící v Bruselu, nebo spíš visící v Belgii v Bruselu. Jeřáb vyzvedne hosty i obsluhu do 150metrové výšky spolu s "restaurací", kam se vejde maximálně 22 strávníků. Já mám fobii z výšek, takže pro mě by to nebylo, ale jinak si myslím, že to je fajn zpestření jídla :-)


    





3. Mars 2112 - na jiné planetě


Tato restaurace je něco jako představa restaurace za několik desítek let na Marsu. Nachází se přímo uprostřed městské džungle v New Yorku. Svou tématikou Marsu je spíše pro děti, ale i dospělí si tu užijí, najedí se a můžou si přečíst třeba časopis Mars Today.


    





4. Treehouse - uvnitř stromu


Treehouse je společnost, která staví domy v korunách stromů. Jedním z nich je třeba tato restaurace, jež leží nedaleko novozélandského města Auckland v korunách sekvojového háje. Restaurace visí na stromě deset metrů nad zemí, ale jen tak se tam nedostanete. Treehouse je k dispozici pouze formou pronájmu celého objektu, takže je vhodný na party, slavnost, svatbu..., ale jeho pronájem vás bude stát kolem 70 000 korun :-(


    





5. Berggasthaus Aescher - mezi skálami


Kromě restaurace slouží tato budova také jako horský hotel. Nachází se v Alpách ve Švýcarsku a je poměrně těžké ho najít, jelikož je zaklíněný mezi dvěma vysokými horami. Ovšem výhledy do krajiny stojí za ten výšlap.


    





6. Labassin - pod vodopádem


Zdálo se vám málo restaurace pod vodou? Radši byste se koupali, než koukali na vodu? Tak to si nenechte ujít restaurace Labassin na Filipínách. Tato restaurace je totiž přímo u vodopádu. Takže si u jídla můžete mýt nohy, nechat si na ně téci vodu...


    





7. At.mosphere - v mrakodrapu


Chcete se podívat do vysokých výšek, ale na Mount Everest se vám šlapat nechce? Pak navštivte restauraci At.mosphere, nejvýše položenou restauraci na světě! Výhledy jsou opět nádherné, na celý Dubaj, kde se restaurace nachází.


    





8. Soneva Kiri - na stromech


Tuto restauraci najdete na vzdáleném ostrově Koh Kood, nacházejícím se na jihu Thajska. A místo na požívání jídla je opravdu unikátní, přímo v čemsi pověšeném na stromě!


    





9. Grotta Palazzese - v jeskyni


Blížíme se k závěru... Tato restaurace je vhodná pro romantiky, co existuje hezčího než večeře v jeskyni? Jo, asi bude takových věcí hodně, ale tato restaurace má výhodu, že od nás není moc vzdálená. Nachází se totiž v Itálii a jeskyně je využívaná jako restaurace již od osmnáctého století.


    





10. Kemi - studený led


Každý rok se v Kemi stavý obrovský sněhový hrad, který nikdy nevypadá stejně, každý je originál. Součástí tohoto hradu je taky restaurace a bar, který byl loni otevřen 30. prosince a bude otevřený do konce března (letos už návštěvu asi nestihnete, tak příští rok :-D), kdy začne roztávat. Také zde můžete přenocovat, v pokoji je přibližně -5 stupňů Celsia, ale během spánku vás hřejí arktické spací pytle. Noc v takovémto pokoji stojí od 117 EUR (pod 5000 Kč za 1 noc).


    





BONUS:


11. Dark Restaurant


V této restauraci je tma. Prostě jen tma. Nachází se v Pekingu a jídlo tu totiž servírují číšníci s brýlemi s nočním režimem vidění v naprosté tmě a úkolem hostů je hádat, co vlastně jedí. V tomto podniku vám zakáží dokonce i používat mobilní telefony, protože světlo z displeje by rušilo ostatní strávníky.







A já opět doufám, že se vám článek líbil a že se třeba do některé z těchto restaurací podíváte (u některých si pospěšte). Pokud jste byli v jiné zajímavé restauraci, nebo jste tam zažili zajímavý zážitek, určitě napiště do komentářů, budu ráda :D


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.