Something interesting

Jak na úspěšný blog + nej blogy dle Sagky

Ahoj :D,

dnešní článek bude takový mix, vysvětlím v zápětí, za což se moc omlouvám. Mám připravené lepší články, ale slíbila jsem, že tento článek udělám, takže je tady.


    Včera vybrala josefa můj blog a blog Akalik jako nejlepší blogy a já mám taky napsat nejlepší blogy a ty, které vyberu, jejich majitelé by měli napsat opět nejlepší blogy... taková řetězovka.

    A aby článek nebyl tak nudný, tak budou v druhé části článku tipy, jak udělat úspěšný blog.



A. Mé oblíbené blogy

    Bylo to opravdu těžké vybrat. Já nejsem zase tak vášnivá čtenářka nějakých blogů, radši sama píši a když už čtu vaše články, tak pouze ty nejnovější. Navíc mám oblíbených více lidí, ale nakonec jsem vybrala tyto dva blogy:

Elza                                                                Spectra38


♥NewShine♥                                                    ❤No smile, no life! ❤


                                                         



    Oba dva blogy moc ráda čtu, ale je mi líto, že Spectra38 už měsíc nevydala článek :-(

    Jinak mám určitě ráda i váš blog, jenom jsem ho sem nenapsala, protože jsem musela ze všech těch blogů vybrat pouze dva (nemusela, ale vypisovat sem blogy úplně všech, to by bylo na dlouho).






B. Jak na úspěšný blog

    A je tu druhá část článku, pro mě mnohem příjemnější, jelikož nebudu muset vybírat dva podle mě nejlepší blogy.

    Chtěla bych vám napsat pár tipů, co udělat, abyste měli úspěšný blog.




1. Pište to, co vás baví z lásky!


    To je jedna z nejdůležitějších věcí. Pokud vás nebaví psát, nemá to smysl a nikdy nebudete dobří blogeři a v tom případě pro vás nebude mít tento článek smysl. Ale většina z vás, kteří toto čtete, máte vlastní blog, takže vás psát nejspíše baví.


    Měli byste si vybrat téma, které vás baví, o kterém toho hodně víte. Jestli vás vůbec nezajímají auta, nemá smysl psát o nich článek, protože byste si víc informací hledali na internetu, než kolik jich budete vědět z hlavy.






2. Držte se jednoho tématu!


    Obecně platí: dobré téma = dobrý článek = hodně čtenářů.


    Není to povinnost, je to spíše takové doporučení. Je dobré, pokud máte třeba blog o módě, psát články o módě a ne o autech.


    Prostě buďte specialisty na jedno téma a toho se držte. A vyberte si takové téma, které přinese něco nového čtenáři, čtenář se něco dozví... prostě buďte užiteční.


    Ovšem jsou i výjimky, hodně blogerek píše přibližně o tom samém, ale občas má i jinačí témata, aby blog trochu obměnily. I já píši články na vícero témat než jenom na jedno, nejsem specialistka.






3. Název a jedinečnost


    Dobrý název je základem blogu, podle toho se pozná, o čem váš blog je. A totéž platí i o článcích, lidé si spíše přečtou články s chytlavým nebo ne úplně jasným názvem, protože je bude zajímat, o čem je článek. Volte krátká, jednoduchá a výstižná hesla.


    Také si vytvořte něco, díky čemu vás čtenáři okamžitě poznají. Třeba svůj pozdrav, obrázek na začátek každého článku... prostě něco, díky čemu bude váš blog originální.






4. Zkuste psát pravidelně!


    Opět to není to nejdůležitější, ale když získáte pravidelné čtenáře, kteří se každý den dívají na váš blog, měli byste vydávat články pokud možno pravidelně, aby čtenáři věděli, kdy se mají na váš blog podívat.


    Pokud třeba vydáváte články každý den a pak bez ohlášení nevydáte týden článek, vaši čtenáři by se mohli o váš blog přestat zajímat, mohli byste přijít o čtenáře.


    Dobré je, určit si interval, jak budete vydávat články, a opravdu se podle toho řídit. Vydávejte ve vašem volném dni, každý den, třikrát týdně... A pokud nebudete moci z nějakého důvodu nějakou dobu vydávat články, určitě to čtenářům napiště.






5. Nevzdávejte se!


    Píšete se hodinu s článkem a dvě hodiny potom, co ho vydáte, má pouze 1 plus a žádné komentáře? Rozhodně se nevzdávejte.


    Nejtěžší jsou vždycky začátky, takové to, když vás nikdo nezná a vy začínáte se skvělými články, které mají bohužel nízké hodnocení, protože to lidi nečtou, jelikož váš blog neznají. Mně trvalo docela dlouho, než jsem získala tolik sledovatelů a pravidelných čtenářů a než jsem se dostala na nějakou úroveň. Mnohokrát už jsem to chtěla vzdát: psala jsem se více jak hodinu s každým článkem, občas se mi skoro hotový text těsně před publikováním smazal a hodnocení téměř žádné. Do toho mi pořád docházela témata... prostě jsem si říkala, že se na to asi vybodnu. Ale moje vášeň k psaní naprosto čehokoli zvítězila a díky tomu jsem tady a píši tento článek.


    Rozhodně pokračujte dál, i když nemáte nejvyšší hodnocení.


    Kritika článku? I to se dost často stává. Kritika znamená dvě věci: buď máte opravdu na článku něco špatně, něco, co se čtenářům nelíbí a dalo by se to poupravit a v tom případě se nad kritikou opravdu zamyslete a zkuste článek upravit. Anebo lidi, kteří si přečetli váš článek, jenom žárlí, protože jste úspěšnější než oni, v tom případě neberte na kritiku ohled a pokračujte dál ve vaší tvorbě. Každopádně si vždy kritiku přečtěte a zamyslete se nad ní.






    Pomohl vám článek? Snad ano. I když těch věcí, které dělat, abyste měli úspěšný blog, je mnohem více, toto je jenom pár z nich, které mě napadly. A na vás teď je, abyste mi ohodnotili a okomentovali článek :D

Sagka

Komentáře

Butterfly340VIP(Imagination☆)

S tím tématem je to takhle... Když si někdo udělá článek např. o PokémonGo nebo youtuberech, tak automaticky bude úspěšný, i kdyby autorka psala mislet či bít doma. Naopak, když by někdo udělal perfektně zpracovaný článek třeba na téma metalové skupiny nebo chemie, tak to bude absolutní propadák. Problém je, že tady už to není o psaní, ale o lidech a jejich inteligenci.

Jinak dobrý článek. Dávám plus.

Butterfly340To se mi líbí +3 To se mi nelíbí

SagkaVIP(Girl´s Dream)

Butterfly340: Také záleží na tom, pro jakou skupinu lidí článek píšeš. Je jasné, že na HPD to budou spíše obrázky nebo něco pro mladší holky, na krasna.cz zase o módě a na idnes to budou politické a světové problémy či záležitosti. Každé skupině lidí se líbí něco jiného a pro některé čtenáře bude článek o PokémonGo skvělý a jiní o to nezavadí ani pohledem. Tím chci říci, že si správný bloger musí najít čtenáře, které zajímá to, co autora článku a naopak. smajl

SagkaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.