Something interesting

Co o prázdninách?

Ahoj :D,

za chvíli bude třičtvrtě prázdnin za námi, ale pořád nám ještě čtvrt prázdnin zbývá. Jelikož není zrovna nejtepleji, já se doma celkem nudím. Myslím si, že nejsem sama a proto bych vám v dnešním článku chtěla dát tipy, co můžete dělat o prázdninách.





1. Kamarádka

Je fajn, vyrazit si s někým, koho dobře znáš a s kým si rozumíš, ať už jdete někam ven, nebo jste u jedné z vás doma a povídáte si. Navíc pokud nevíte kam jít, můžete se na kamarádku obrátit a ona už bude mít nějaký ten nápad.
Kam vyrazit: do kina, na koupaliště, na festival, nakupovat, na kolo, na in-line, na zmrzlinu... těch možností je opravdu mnoho.







2. Tábor

    Tábor je super věc, protože tam můžete být s kamarády, poznat tam nové lidi, máte tam program, zábavu, výlety, naučíte se tam nové věci... Táborů se pořádá spousta, ale je třeba si najít nějaký tábor, který vás baví. O táborech se dozvíte přes internet, nebo od kamarádky, známých, kteří vám můžou říct, jaký tábor je, ale jestli se vám bude líbit zjistíte, až když tam pojedete.


    Pokud jste mladší, nebo nechcete být celou dobu na táboře a spát tam, je dobrou volbou příměstský tábor. Obvykle se koná ve městě, kde bydlíte (nebo poblíž kterého bydlíte) a jste tam od 8 do 16 hodin v době, kdy rodiče pracují. Celý den tam máte program a oběd + dvě svačiny a večer můžete být doma s rodinou.
    

    Ovšem pokud nejste na žádný tábor přihlášeni, letos už na tábor asi nepojedete, protože už budou všechny plné. Na tábory se přihlašuje někdy v dubnu nebo květnu.







3. Dovolená

    V našem věku většinou jezdíme na dovolenou s rodiči, ať už k moři, nebo do hor, či do České republiky. Pokud máte víc peněz, můžete letět k moři letadlem a být ubytovaní v hotelu, ale i pod stanem je dovolená velmi pěkná. Důležité není, kam jedete, ale že jste tam všichni spolu a užíváte si.

    Pokud s rodiči nejezdíte na dovolenou, zkuste je alespoň přesvěčit, aby si na víkend udělali volno a jeli s vámi třeba alespoň na celodenní výlet.







4. Venkovní aktivity

    Koupání – koupaliště je skvělá volba pokud je teplo a vy se chcete schladit a užít si zábavu. Ale i když bude pršet, můžete se koupat ve vnitřních bazénech, ovšem tam se můžete koupat po celý rok.

    Cyklistika – při ježdění na kole si odpočinete, zapotíte se, takže můžete i zhubnout a ještě se podíváte po kraji.

    In-line – máte v okolí vašeho bydliště cyklostezku nebo alespoň rovný asfalt? Pak určitě vyražte na kolečkové brusle. A pokud je nemáte, doporučuji vám je koupit.

    Koloběžky – také dobrá aktivita, jenom pokud se odrážíte po celou dobu jízdy jednou nohou, bude vás na konci výletu dost bolet.

    Vodní sporty – jsou pro úplně všechny, nemusíte surfovat, pokud se bojíte. Stačí si půjčit loď nebo raft a sjet nějakou řeku. Zabaví vás to, vykoupete se ve vodě a ještě poznáte krajinu v okolí řeky. Bohužel v letošním letním počasí se vám asi na vodu chtít nebude.

    Příroda – určitě je kolem vašeho bydliště mnoho pěkných míst, ale během školního roku nemáte čas vyjít si do přírody. Teď ale můžete a určitě se vám bude líbit. Stačí procházka lesem, nebo návštěva hradu, zámku, zříceniny, skalního města...

    A nebo cokoli, co znáte, bobová dráha, festivaly, koncerty...







5. Vnitřní aktivity

    Ty se pro letošní léto budou hodit víc vzhledem k počasí.

    Čtení knížky – najděte si nějakou hezkou knížku, která vás baví a můžete začít. Pokud jste přes rok neměli na čtení čas, je nejlepší doba na čtení.

    Film – sice není dobré dívat se celý den, ale jednou za čas to neuškodí. Zabavíte se tím na dlouhou dobu. Nebo se můžete vypravit do kina.

    Vaření – pokud vás vaření nebaví, tak to není nic pro vás, ale pokud ano, o prázdninách máte čas vyzkoušet něco nového. Můžete třeba uvařit oběd, večeři nebo připravit svačinu, ostatní členové vaší rodiny budou určitě rádi.

    Domácnost – úklid nikoho nebaví, ale právě o prázdninách máte čas srovnat si věci, vyluxovat, utřít prach... prostě udělat to, co jste nestihli.

    Cokoli, co vás baví, zajímá, třeba motokáry, horolezecká stěna, kreslení...








    Hlavně si zbytek léta pořádně užijte, v hezkých dních vyrazte ven, v těch ošklivějších dělejte to, na co nemáte jindy čas a odpočívejte, jelikož začátek školního roku se rychle blíží...



    Ještě bych vás chtěla poprosit, jestli byste se tady vyjádřili k mému blogu. Děkuji.



    Článek nezapomeňte okomentovat jak + či-, tak i slovně do komentářů a jestli se vám moje články líbí, sledujte můj blog :D

Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.