Something interesting

Výběr šatů?

Ahoj :D,

nejprve bych se chtěla omluvit za neaktivitu ohledně článků. Jsem expert na ničení počítačů, ale tentokrát to nebyla moje chyba, prostě jenom něco se zdrojem (mám dojem, že mi nějak praskly a vytekly kondenzátory). Většinu věcí jsem tedy řešila přes tablet, ale psát článek přes tablet je dost obtížné, už jenom napsat správná písmena trvá dobu, na počítači totiž píšu „všema deseti“ a vkládání obrázků... to by byl boj. Takže jsem se rozhodla, že radši nenapíšu po nějakou dobu žádný článek, než abych napsala pět vět s chybami o ničem a považovala to za článek.

V jednom článku (autorovi se omlouvám) jsem viděla šaty, mnoho šatů, ale většina byla naprosto nevhodných pro tancování. Jelikož já chodím teď do tanečních a mnoho z vás to teprve čeká, tak bych dnešní článek věnovala výběru šatů.

Jak si správně vybrat šaty? Na co si dát pozor? Čeho se vyvarovat?





1. Délka sukně

    Velice důležitý parametr. Pokud si vybíráte šaty na běžnou lekci, sukni určitě ne až na zem. Za prvé to už dávno vyšlo z módy a takovým trendem jsou šaty kousek nad kolena, ale hlavně se v tom nesmírně špatně tancuje. Ve většině tanců totiž musíte snížit těžiště a pokud máte šaty těsně nad zemí, při snížení se, si na ně budete šlapat, nebo vám na ně někdo šlápne. Například ty šaty na obrázku jsou naprosto nevhodné.

    Také nevolte příliš krátké sukně, u tanců by se vám mohlo stát, že se vám vyhrne a může vám být „něco“ vidět, ale hlavně byste si je neustále stahovali dolů.

    Při prodloužené a věnečku je to něco jiného. Ale u nás na první prodloužené neměli všichni dlouhé šaty (ani na druhé ne, ale tam už je mělo víc lidí, včetně mě), někdo měl normální jako na lekce. Já jsem to vyřešila tím, že jsem měla šaty, které jsou vepředu krátké a vzadu skoro až na zem a vyhovovalo mi to. Na druhé prodloužené jsem měla šaty na zem, sice jsme je doma ještě zkracovali (tak, že jsem je měla asi 5 cm nad zemí), ale stejně jsem si na ně občas šlápla, takže být vámi, klidně je zkrátím o víc. A ohledně Věnečku... no, tam musíte mít šaty až na zem a délka je podle toho, jaké si půjčíte v půjčovně (samozřejmě, že si bílé svatební šaty můžete koupit).

    Nejlepší je, když šaty končí těsně nad kolenami.





2. Úzké šaty?


    To záleží na vás.

    Upřímně, já mám jedny úzké černo-tyrkysové šaty a moc se mi líbí. Jsou dobré, že si je můžu vzít i do divadla, protože to nejsou typické šaty do tanečních. Ale neustále si sukni popotahuju dolů a to je jejich obrovská nevýhoda. A nevypadá nejlépe, když si po každém tanci stahuji sukni. Druhou nevýhodou je, že někomu můžou dělat velký zadek a to nevypadá nejlépe, ale záleží to na postavě člověka.

    Tudíš můj názor? V úzkých šatech to přežiju, ale mám oblíbenější šaty se širokou sukní.





3. Výstřih?

    Když jdou dívky do tanečních zhruba v patnácti letech, tak už nějaká ta prsa mají. Jsou mezi nimi výjimky jako jsem já, takže já opravdu nemůžu nosit velké výstřihy.

    Ovšem pokud patříte k těm druhým, k těm s prsama, pak bych se výstřihů nebála. Vždyť máte co ukázat. Samozřejmě pokud to chcete ukazovat. Kamarádka si vzala šaty s výstřihem, ale pak se za sebe tak styděla, že se celou dobu otáčela a pozorovala jenom svůj výstřih, že si lekci vůbec neužila.

    Vyvarovala bych se těm příliš velkým výstřihům, protože to může způsobit rozruch a na patnáctiletých dívkách to nevypadá nejlépe, ale hlavně vám to bude nepříjemné (buď tak jako mé kámošce, nebo že se vám kluci dívají do výstřihu. Hlavně si nepořizute o tři čísla menší šaty, abyste nedopadli jako ta na obrázku.





4. Ramínka?

    A to opět souvisí s tím, jestli máte prsa a jaké máte šaty.

    Šaty, které mají látku až ke krku, nebo už obsahují ramínka, řešit nemusíte.

    Ale šaty, které jsou bez ramínek s přidanými ramínky... Pokud máte prsa, není co řešit, šaty vám budou držet. Pokud nemáte prsa a šaty vám samotné nedrží, určitě si vezměte ramínka. A pokud jste něco mezi, rozmyslete se, jak chcete. Rozhodně byste si neměli celou lekci pouze popotahovat šaty nahoru a hlídat, aby vám nespadly. Ale jestli vám jsou ramínka nepříjemná a vy cítíte, že si nebudete muset vytahovat šaty, pak bych je nechala bez ramínek. Co si budeme povídat, bez ramínek vypadají šaty lépe.





5. Spodnička?

    Na normální lekce určitě ne. Tam ani nebudete mít dlouhé šaty.

    Na prodlouženou lekci možná, záleží to na vás. Rozhodně bych si nebrala obruč pod šaty, protože se v tom špatně chodí, ale hlavně tancuje, jelikož se k vám partner nemůže přes sukni přiblížit nohama.

    Na Věneček ano. Tady spodnička rozhodně není od věci, šaty pak vypadají honosněji. Nebála bych se ani jít do obruče, protože většina holek ji mívá, ale já ji na Věnečku mít nebudu, protože jak jsem psala, špatně by se mi tancovalo (to na obrázku si v žádném případě neberte!).





6. Barva?


    Jakákoli.

    Obecně platí, že kromě šatů na Věneček byste neměli mít bílé šaty.

    Ale jinak opravdu cokoli, klidně i černou, dnes už to není barva smrti a vypadá moc pěkně a naopak by neměly chybět ve vašem šatníku. Barvu si vyberte takovou, která se vám na vás líbí, těžko vám budu radit, když nevidím vás ani ty šaty. Dejte na svůj instinkt.

    Hlavně to nepřehánějte! (viz. obrázek)




7. Střih šatů?

    Žádná rada. Vyzkoušejte několikery šaty a z nich si vyberte ty, které vám nejlépe sluší, je blbost vybírat šaty podle střihu, který se hodí k vaší postavě.





8. Šaty nebo sukně a halenka (korzet)?

    Lepší jsou šaty, tam nemusíte neustále sledovat, jestli vám náhodou nekouká kus břicha. A podle mě se v šatech i lépe tancuje a více se hodí do tanečních.

    Ale jinak je to úplně jedno.





9. Koupit nebo půjčit?


    Na běžné lekce se vyplatí kupovat šaty. Ty šaty vám pak zůstanou a můžete si je vzít třeba na ples. Ale vím, že jedna holka od nás ze třídy má všechny šaty půjčené, ale mně to přijde jako vyhozené peníze za půjčování, když ty šaty můžu mít za rozumnou cenu doma.

    Na prodlouženou bych uvažovala. Já mám dvoje šaty, oboje svoje a má to tu výhodu, že jak jsem psala, zůstanou mi. Mám moc pěkné šaty zdobené kamínky a cena nebyla vysoká, jedny jsme sehnali za necelých 700 Kč a druhé asi za 1300 Kč.

    Na Věneček půjčované. Samozřejmě, můžete si šaty koupit, ale kvůli jednomu dni mi to připadá zbytečné. Navíc cena za půjčení není vysoká je to asi od 1500 Kč. A nové šaty šité na míru můžou stát až 7000 Kč. Navíc ta paní v půjčovně vám šaty upraví na míru, vypere a vyžehlí.




10. Kde kupovat?


    Nekupovala bych šaty přes internet. Je důležité, aby vám šaty seděly a aby jste se v nich cítili dobře a to podle obrázku nepoznáte.

    Ve velkých obchoďácích, kde je spousta obchodů typu HAM, CAA, New Yorker... tam vhodné šaty nenajdete a pokud ano, tak maximálně jedny.

    Proto si najděte nějaký obchod zaměřený přímo na plesové šaty a tam vám pomůžou, poradí, vy si je v klidu vyzkoušíte... Tyto obchody jsou velice malé, většinou jsou v centru města a velice špatně se hledají.





    Snad vám můj článek pomohl a budu velice ráda za ohodnocení jak v podobě + nebo -, tak i slovního do komentářů. A pokud nevíte, jak to v tanečních probíhá a měli byste zájem o článek na toto téma, tak samozřejmě taky pište do komentů :D

Sagka

Komentáře

The Anett(☺☻Hudba,Sranda,Zvířátka☻☺)

Moje sestra už na venecku byla takže vím o co jde.My máme babičku švadlenu takže onq šíje tak si nic segra nemusela kupovat.A když přišel věneček tak ji ušila úzké dlouhé světle fialové šaty jak pro Popelku ale byli úžasné a dokonce moderní moc se jí povedlo. pš píšu na mobilu

The AnettTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Agnesicka(MAGOŘI)

jeste neco jsem se chtela zeptat kdyz hledam na googlu treba nejaky saty tak jakej je ten html kod

Edit 20:23: nee sorry uz jsem to pochopila a diky ze jsi mela takovou trpelivost

AgnesickaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.