Something interesting

Celebrity a jejich jména

Ahoj :D,

dnešní článek bude o celebritách, konkrétně o jejich pravých jménech. Nejedna známá osobnost se jmenuje jinak nebo úplně jinak než doopravdy. Takže tady bude 10 osobností, které jsem pro dnešek vybrala, jelikož kdybych měla vypsat všechny, článek by byl téměř nekonečný.




Začneme od českých:




1. Lucie Bílá = Hana Zaňáková


Tuto českou zpěvačku zná asi každý a proto jsem ji taky vybrala. Dokonce mnoho lidí zná i její pravé jméno. Česká zpěvačka Lucie Bílá si své jméno změnila kvůli Haně Zagorové, aby se iniciály H.Z. zpěvaček ve světě showbyznysu nepletly.






2. Michal David = Vladimír Štancl


Popový zpěvák, který si také změnil jméno. Proč? Na to odpověděl v jednom rozhovoru: "Moje rodné jméno je Vladimír Štancl a změnil jsem si ho proto, protože jsme často jezdili s klukama do zahraničí a Vladimír Štancl bylo velmi špatně vyslovovatelné jméno, když jsem začal zpívat, tak jsme si vymysleli jméno Michal David, protože mám sestru Michaelu a David, protože byl David a Goliáš a já jsem jednoznačně ten menší,"






3. Petra Janů = Jana Petrů


Proč záměna jména a přijmení u této české zpěvačky? "Když jsem začala hrát v divadle, tak jsem účinkovala s kolegyní, která se jmenovala stejně, tedy Jana Petrů. Tak jsme s panem Suchým vymysleli, že to prohodíme.," prozradila Petra Janů v rozhovoru.







A teď zahraniční (ne, že by těch českých nebylo víc :-D)




4. Katy Perry - Katheryn Elizabeth Hudson


Tato americká zpěvačka se rozhodla změnit si příjmení na Perryová, což bylo dívčí jméno její matky, aby si ji lidé nepletli s herečkou Kate Hudsonovou. A pak ještě zkrátila Katheryn na Katy a vypustila prostřední jméno.






5. Bruno Mars = Peter Gene Hernande


Popová americká hvězda má tak trochu široké kořeny. Je totiž předky z Filipín, Španělska, Portorika, Maďarska a Ukrajiny. Když byl malý, tak mu otec říkával "Bruno", kvůli podobnosti se zápasníkem Brunem Sammartinem.






6. Pink - Alecia Beth Moore


Mohlo by se zdát, že Pink dostala své jméno podle barvy vlasů. Není to tak. Jako mladá, když byla v rozpacích, často zrudla. A proto jí začali říkat Pink a to jí zůstalo.






7. Freddie Mercury - Farrokh Bulsara


Legendární zpěvák skupiny Queen. Ve svých necelých 9 letech mu spolužáci i učitelé začali z praktických důvodů říkat Freddie a to mu zůstalo.






8. Lorde = Ella Yelich-O'Connor


Tato americká zpěvačka si své umělecké jméno vybrala na základě své fascinace aristokracií a panovníky, jméno Lord (česky: pán “vládce“) ji však přišlo moc maskulinní, proto nakonec přidala „e“ aby jméno znělo více žensky.






9. Lana Del Rey = Elizabeth Woolridge Grant


Jméno této americké zpěvačky, Lana Del Rey, vzniklo kombinací jména hollywoodské herečky Lany Turner a auta Ford Del Rey.






10. Avicii = Tim Bergling


Jak odůvodnil změnu svého jména tento švédský zpěvák? "Slovo Avicii vyjadřuje v buddhistickém slangu nejnižší úroveň pekla. Není za tím však potřeba hledat cokoliv prazvláštního, mně se prostě jen líbilo, jak to slovo zní…"






Tak snad se vám článek líbil, nakonec jsem to pojala tak trochu i jako tipy na písničky, i když hlavní téma článku je pořád, jak se jmenují zpěváci/čky svým pravým jménem. Pokud se vám článek líbil, můžete do komentů napsat, jestli mám udělat další díl popř. tipy na známé osobnosti, které vystupují pod jiným jménem (mají změněné celé jméno, ne jen část jako Miley Cyrus=Destiny Hope Cyrus) Nebo dejte + :D


Sagka

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.