Psychopatíkův Blog :33

Nůž v duši

Starost a trápení.Obě pociťuju často, momentálně denodenně. Už asi týden nebo dva se cítím fakt mizerně. Psychicky i fyzicky. Mě všechno bolí a furt se mi motá hlava a je mi zima ( ale nemocná si nepřipadám, spíš strašně unavená), asi to bude z psychiky.
Nikdy by mě nenapadlo, že budu řešit tohle. A to není jen tenhle problém, prostě se cítím fakt strašně mizerně. A už je to vyčerpávající. Ráno to jde, jsem utlumená, ale během dne se to zhoršuje a večery jsou noční můra. Vím, co přesně by mi pomohlo, někam vypadnout, jít třeba tancovat. Ale nemám na to sílu. Ve škole se se spolužačkou o volné obvykle procházíme, ale dneska jsem neměla sílu ani chodit, hned se mi zamotala hlava tak, že jsem si musela sednout.
Proč mě tak trápí zrovna tohle? A hlavně proč s tím nedokážu nic udělat. 
Jde to všechno ruku v ruce, jak zdravotní problémy tak psychika a oboje souvisí s obojím a prolíná se to a nevím, jak z toho vybruslit. Jediné, co mi dokáže vykouzlit úsměv na rtech je jeho přízeň. Snad příští víkend budu s ním a budu štastná. To je jediná naděje.
Ale co s tímhle zatraceným problémem? A situace doma tomu taky zrovna moc nepřispívá...

Nejhorší na tom je, že já pro to něco dělám. Fakt se snažím, už jsme tomu podřídila většinu věcí v životě a spoustu věcí si odepřela, ale výsledek nikde. Vlastně nepracuji skoro na ničem jiném, investuju do vyřešení tohohle problému prakticky všechnu energii i čas, ale nikam se to neposunulo. V podstatě se v tom problému plácám už od léta. A od léta se to, pravda, trošku posunulo, ale ted jakoby to narazilo na překážku a prostě to nejde dál. I když proto udělám úplně všechno. Je to tak strašně demotivující a hlavně vyčerpávající. Cítím, že mému tělu se to moc nelíbí. Že moje imunita neimunita a moje nespolehlivý zdraví mi prostě hází klacky pod nohy. A když je člověku skoro pořád zle fyzicky, bude i psychicky. 

Do toho mámino chování, neustálé urážky, nadávky a vyčítání, řeči ve stylu že mi po porodu měla omlátit hlavu o zeď... Se nedají poslouchat. 

Ani pozvání od něj na ples mě nedokázalo vytrhnout z těhle pocitů. Z těch vnitřních nožů, co řezají do duše, bez pádného důvodu ( až na ten problém), ale řezají. Nic se nedaří nic. Bez ohledu na to, co všechno udělám. Nic..

Co ještě udělat? musí být možnost! Vždycky přece je! Tak proč  ten strach? proč ta beznaděj? Proč ta hrůza, že mi jektají zuby? těším se jenom na spánek. Na který navíc nestačí to, co dřív. taková koňská dávka. Vím, že si toho tolik nemůžu brát pořád, ale na tu psychiatrii se mi fakt nechce, kdo ví, co by mi zase napsali, znám je, jací jsou tam mamlasové...Kéž by šlo spát pořád. 


Komentáře

pastelkaVIP

Ahoj, myslím, že problém je postavený opačně. Psychický stav, vyvolává fyzické potíže a ne naopak.Psychosomatické potíže (únava, bolesti různého druhu) nejsou důsledkem nemoci těla, ale psychiky. Bolesti jsou opravdové přesto, že tělo prakticky nemocné není. Takže, je potřeba odstranit příčinu a ne důsledek. Píšeš, že pro to děláš "všechno", aby ti bylo lépe. Můžu se zeptat, co přesně děláš? Zkus zapátrat, co přesně ti "vadí". Při jaké myšlence se cítíš nepříjemně, co ti způsobuje pěkné pocity a tam bys měla začít. Psychiatrie je hezká věc, ale žádná pilulka nepřemění "myšlení" člověka, pokud on sám, myšlenky změnit nechce a stále se k nim vrací. Potom se motá stále v kruhu, z kterého není cesty ven. Pokud můžu říct můj názor: je ti "nedobře", protože stále přemýšlíš o tom, jak moc je ti "nedobře", proč zrovna ty, proč ne ostatní ... atd., ale to nic nevyřeší. Jen se to zhoršuje. Je to, jako bychom, při požáru, místo uhašení kbelíkem vody, neustále foukali dovnitř ohně, abychom se ujistili, že opravdu hoří. Cesta ven, je hodně těžká a dlouhá, ale pokud vytrváš a budeš na tom pracovat krok po kroku, je možné se z toho dostat. Nic nejde hned a rychle. Už jenom "chtít", je dobrý začátek. Tak to vidím já. Hodně štěstí.smajl pa pastel

pastelkaTo se mi líbí +2 To se mi nelíbí

pastelkaVIP

Psychoušek: Vím, že tady není žádná psychologická poradna, ale co je ten problém, psát nemusíš. To je lehce zjistitelné a tudíž jasné pro každého, kdo si umí dát dohromady dvě a dvě. Ale: každá akce, vyvolává reakci. Ty se zabýváš reakcí, ale zkus vystopovat, jaká akce ji vyvolala a zda byla nutná nebo potřebná (když odhlédneš od jakéhosi pocitu "vzdoru"). Možná není nezbytně nutné (životně důležité) "tlačit na pilu" a řešení je ve zmírnění tvých "akcí" a tím, odstranění většiny negativních "reakcí". Ne vždy, by to bylo za cenu ztráty tvé domnělé "identity". Je dobré hájit své životní názory, ale musí být podstatné pro život a ne účelově uměle vytvořené a tudíž zanedbatelné. Vyžaduje to vstřícnost ze strany tvé rodiny a nejbližších, ale hlavně také od tebe. Nebála bych se, že utrpí moje "hrdost" a vyřadila z každodenního života vše, co je jen povrchní vzdor. Můžeš tím jenom získat.smajl
pa pastel

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

PsychoušekVIP(Sword Art Online)

pastelka: jop je to tak, ale u mě je hlavní problém to, kde jsem, až dodělám maturitu a odejdu, věřím, že se dost věcí spraví.
Co všechno pro vyřešení problému dělám ti říct nemůžu, protože to bych musela říct, co ten problém je.
Ale opravdu všechno i za cenu toho, že jsem skoro nezvládla vyjít ani schody, jak mě to vyčerpalo. A děkuji za přání hodně štěstí

PsychoušekTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.