Plňte si své nesplnitelné sny

Usmívej se :)

Ahoj,

dnes to bude něco netradičního. Já moc takové ty povídací články nedělám, ale rozhodla jsem se, že by to jeden alespoň jeden, na blogu chtělo.


Pro někoho je těžké usmát se, pro někoho je to jednoduché. A někdo se dokáže usmát jenom když je šťastný. Proč se máme usmívat? Co úsměv znamená pro ostatní lidi? Jak se usmívat i v špatným dni? To všechno se dozvíš v tomto článku.

Příjemné čtení!






Proč se máme usmívat?


Možná to většina z vás neví, ale pro vaše blízké je hodně důležitý váš úsměv. A pokud zrovna nemáte náladu na usmívání, alespoň to zkuste. Proč? Protože pokud vás vaše nejlepší kamarádka uvidí celou skleslou a zamračenou, asi potom nebude úplně šťastná, jelikož ji bude vrtat hlavu, proč se na ni mračíte. Proto je důležité, abyste uměli překonat špatný den, a nezkazit den ostatním :). 






Co úsměv znamená pro ostatní lidi?


Tato otázka tak trochu souvisí s tou minulou.

Když vaše kamarádka neměla úplně nejlepší den, a vy se na ni usmějete, a řeknete ji, že všechno bude dobré, pomůžete alespoň TROCHU překonat špatnou náladu. Úsměv pro ostatní znamená též úsměv, protože pokud zrovna oni neměli dnes ten výborný den, tak vy jim ho vaším úsměvem můžete alespoň trochu zlepšit.








Jak se usmívat, i ve vašem špatném dni?


Existuje několik možností:


1. Řekněte si, že vše bude dobré

- Když jste dostali ve škole špatnou známku, a bojíte se o reakci vašich rodičů, zkuste si říct, že všechno bude dobré, a že si tu známku v tom daném předmětu opravíte. Uklidníte se tím, a vaše tělo se bude o něco méně stresovat.





2. Pusťte si vaše oblíbené písničky, které vás rozveselí, nebo po nich máte dobrou náladu.

- Snad každý má nějaké své oblíbené písničky, po kterých je vždy naladěn na tu správnou vlnu. Pusťte si je, a uvidíte, jak vám hned bude lépe.





3. Mluvte jenom s těmi lidmi, které máte opravdu RÁDI, a na kterých vám ZÁLEŽÍ.

- Tato rada je velmi důležitá. Pokud máte špatný den, nemluvte s nikým, koho nemusíte, o kom víte, že vás ještě víc rozesmutní (nebo naštve). Naopak mluvte jenom s těmi lidmi, díky nim máte hned lepší náladu. Můžete se jim i svěřit s vaším problémem - třeba vám i poradí.






4. Běžte si do obchodu koupit něco sladkého (dobrého).

- Pokud hubnete, neřešte to. Jedna tyčinka vás přece nazabije! A naopak, cukr je důležitý! Protože díky němu máte energii, na nějaké cvičení, či sport.








A nakonec nějaké citáty:



"Ten, kdo dává tvým rtům úsměv, dává tvému srdci život."




"Dnes se usmívej :)! Plakej zítra!" (Čti si to každý den)






To je pro dnešní článek vše. Vím nebylo to nic extra, ale tímto článkem vám chci akorát říct, že má cenu se usmát i ve vašem horším dnu. Že je zbytečné se stresovat, a že je lepší se uklidnit, a říct si, že vše bude dobré.

Snad vám alespoň trochu článek pomohl. Mějte se krásně, a u dalšího článku


AHOJ :)!

Komentáře

pastelkaVIP

"Že to nebylo nic extra?" To jsi na omylu. Tento článek má větší hodnotu, než spousta jiných. Má smysl, je poučný a hlavně: nanejvýš pravdivý.
Kdybych ti tak mohla dát více plusek, než jen jedno.smajl pa pastel

pastelkaTo se mi líbí 0 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.