Plňte si své nesplnitelné sny

Tipy na knížky (3) - YA romány (2)

Ahoj.

Dnes tu mám zase připravené nové tipy na knížky, konkrétně YA romány.

Zase to budou pouze tipy - knihy jsem nečetla - pouze se chystám je číst. Pokud byste neměli v létě (nebo kdykoliv jindy) co číst, zkuste nějakou knihu z tohoto či minulých článků. Všechny mají skvělé hodnocení, tak by vás neměli zklamat :).


Devadesátkrát jinak (Eric Walters)

- O čem kniha je? Poslední den na střední škole se dostane Sophie od svého přítele košem. Prý je moc předvídatelná, moc zodpovědná… prostě nudná. Její nejlepší kamaráda Ella jí místo toho, aby ji utěšila, řekne totéž. A to bolí dvojnásob. Ella však nelení a připraví plán na celé léto. Během devadesáti dnů prázdnin mezi střední a vysokou školou vymyslí pro Sophii devadesát různých úžasných, zábavných, nových a občas trochu děsivých aktivit. Sophie nesmí říct ne a svá dobrodružství navíc musí sdílet na všech sociálních sítích. Může ji devadesát dní změnit?

- V této knize údajně moc romantiky nenajdete :D. Knížka je autorova prvotina, a tak se nemůžeme divit, že v ní nejspíš všichni nějaké chyby najdeme. Přesto si chci knihu brzo koupit :). Zaujala mě anotace, a i obálka.

- O autorovi vám bohužel nic nenapíšu, žádné zajímavé informace jsem o něm nenašla :/.





Selekce (Kiera Cass)

- O čem kniha je? Pro třicet pět dívek je Selekce životní šancí. Příležitostí k útěku od života, který jim byl stanoven od narození. Být obklopena světem třpytivých šatů a drahocenných šperků. Žít v paláci a soutěžit o srdce krásného prince Maxona. Ale pro Americu Singerovou je Selekce noční můrou. Znamená to pro ni otočit se zády ke své tajné lásce Aspenovi, který je o kastu níž než ona. Nechce se jí odejít z domova a vstoupit do nelítostné soutěže o korunu. Pak America potká prince Maxona. Postupně začne zpochybňovat všechny plány, které si předsevzala – a uvědomí si, že život, o kterém vždycky snila, si už nemůže v porovnání s budoucností představit.

- Pokud vás kniha zaujala, upozorňuji, že je to série. A to dlouhá. Původně autorka napsala pouze první tři díly (Selekce, Elita, První), avšak po úspěchu byly vydány i další dva (Dcera a Koruna) + povídky (Šťastně až navěky), ve kterých jsou nádherné ilustrace (sama jsem si je v knihkupectví prohlížela :D)! Prý je tato série tzv. pohádkové čtení, takže pokud máte rádi romantiku, ve které už ihned v prvním díle víte jak to celé dopadne, je tato kniha přesně pro vás :).

- Autorka Kiera Cass, nenapsala pouze šestidílnou Selekci. Nedávno (v roce 2017) byla vydána i kniha Siréna, což je údajně autorky prvotina. Na databázi knih má autorku v oblíbených 580 lidí.


Černooká (Anna Musilová)

- O čem kniha je? Viktorie je osmnáctiletá studentka, která žije zdánlivě normální život. Chodí na střední školu, řeší rozpory s kamarádkou a právě prožívá první lásku. Skutečnost je však jiná, než se na první pohled zdá. Před lety zemřela Viktorii matka a ona se s tím dosud nevyrovnala. Jednoho dne spatří v zrcadle záhadnou dívku – přízrak s černýma očima, který jí začne podsouvat zvrácené myšlenky. Kdo je tahle nevypočitatelná Černooká? A dokáže ji Viktorie porazit?

- Novinka. Teprve před měsícem byla vydána, a zatím na ní šíří všichni jen pozitivní ohlasy. V knize najdete jak romantiku, tak prý i trochu hororu. Většina lidí také zdůrazňuje, že kniha je hodně založená na city. Tak co, přečtete si tuto knihu, nebo toto téma není nic pro vás?

- O autorovi vám bohužel nic nenapíšu, žádné zajímavé informace jsem o něm nenašla :/.






Slunce je také hvězda (Nicola Yoon)

- O čem kniha je? Natasha je dívka, která věří ve vědu a fakta. Rozhodně ne na osud! Nebo na sny, které se nikdy nesplní. A už vůbec není ten typ holky, která se na rušné ulici v New Yorku potká s klukem a hned se do něj bláznivě zamiluje. Zvlášť když její rodině zbývá dvanáct hodin do deportace ze Spojených států. Ani Daniel nebyl nikdy snílek, ale když Natashu potká, zapomene úplně na všechno. Cosi v ní ho přimělo věřit, že jim osud nachystal něco opravdu zvláštního.

- Od Nicoly Yoon jsem četla Všechno, úplně všechno, a ta kniha se mi opravdu líbila. Proto si chci co nejdříve přečíst i tuto její druhou knihu, která snad bude minimálně stejně tak dobrá. Ale jednu věc musím uznat už teď. Ta obálka? Ta je prostě naprosto nádherná!

- Na knihu Všechno, úplně všechno je natočený i film. Díky popularitě knihy byla vydána i filmová obálka. Někde jsem se i dočetla, že i na knihu Slunce je také hvězda by měl být natočen též film.

- Na databázi knih má autorku v oblíbených 13 lidí.



To už je pro dnešní tipy na knížky vše :). Snad vás alespoň nějaká kniha zaujala, pokud si o nich chcete přečíst víc, stačí rozkliknout název knihy, pak vás to nasměruje na stránku s více informacemi o určité knize :).

Hezké prázdniny vám přeje Simka39!

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.