Plňte si své nesplnitelné sny

Co si plánuji přečíst?

Ahoj. Po delší době mám chuť napsat nový článek a jaký jiný než o knížkách :). Dnes vám ukážu knížky, které bych si v roce 2019 chtěla přečíst. Berte to jako inspiraci a pokud právě nemáte co číst, zkuste jednu z těchto knížek.



Divotvůrce (Sebastien de Castell)

- Anotace: Divotvůrce Magie je zrádná hra. Kellen je pouze několik okamžiků od svého prvního magického souboje a čtyř zkoušek, které z něj mají udělat divotvůrce. Je tu však jeden problém: jeho magie je slabá. Jste-li zavěcenci Jan’Tepu a blíží se vaše šestnácté narozeniny, měli byste být připraveni prokázat své magické schopnosti. Buď to, nebo mít v záloze nějaký zázrak. Jenže Kellen nemůže spoléhat ani na jedno z toho. Nezdědil totiž žádné magické nadání a nemá tedy výjimečné schopnosti jako ostatní. Ví, že bude muset použít pár triků, aby nezneuctil svou rodinu a nestal se sha’tepským sluhou. A tak, když do městečka přibyde rázná a přímočará cizinka, Kellen je samé ucho. Ferius Parfax je ostřílená světačka, vyhnankyně, kterou musí uživit bystrý rozum a tři balíčky karet. A s kartami, které mu rozdal nemilosrdný osud, se Kellenovi bude hodit každá pomoc.

- Co jsem slyšela od lidí kteří byli na Humbooku, Sebastien je velmi vtipný člověk. Díky tomu je prý i tato knížka vtipná no a co si budem - vtipné knížky má snad každý rád :D.

- Série Divotvůrce má být až sedmidílná takže jestli si knihu kupujete, doporučuji si udělat ve vaší knihovničce místo.


Zkouška (Joelle Charbonneau)

- Anotace: Cia právě ukončila střední školu a napjatě očekává, jestli bude vybrána do celostátního programu pro nejnadanější studenty. Pouze oni totiž mohou studovat na univerzitě v Tosu a pomáhat obnovit válkou zničenou zemi. Musí však obstát v testování, kterým projdou jen ti opravdu výjimeční. Cia tu šanci dostane. Těsně před odjezdem se jí otec svěří s útržky děsivých vzpomínek, které má na testování on. Radost z úspěchu vystřídají strach a nejistota. Cia začíná tušit, že ji čeká tvrdá zkouška, ve které nepůjde jen o znalosti, ale i o to dobře se rozhodovat a správně odhadnout lidi. Když opouští město, v uších jí zní otcova zoufalá rada: „Cio, nevěř vůbec nikomu“. Hlavou víří pochybnosti, zda rozhodnutí vydat se do Tosu bylo správné a zda se ještě někdy vrátí domů…

- Hunger Games jsem nečetla, pouze viděla film a pro mě to byl průměr. Série Univerzita výjimečných má tři díly - první jsem četla a můžu doporučit! Během knihy jsem si dokázala představit jak hlavní hrdinka všechno prožívá a bála jsem se spolu s ní při každé šílené zkoušce. Jenom bych si tuto knihu nečetla pokud nemáte rádi příliš krvelačné scény, sice je to Young Adult, ale furt tam trochu té krve bylo.


Wonder Woman - Válkonoška

- Anotace: Než se z ní stane Wonder Woman, musí vyhrát velký boj. Diana touží ostatním bojovnicím Rajského ostrova ukázat, že je silná jako ony. Když ale nastane den závodů, poruší zákon. Zachrání smrtelnou dívku Aliu, čímž ohrozí celý svět. Začíná tak velké dobrodružství, při kterém obě dívky čelí armádě nepřátel – smrtelných i nadpřirozených, kteří se snaží Aliu zničit. Pokud chtějí zachránit svět, musí bojovat bok po boku.

- Knihu doporučuji spíše fanouškům Marvel a DC filmů, protože pokud nejste fanoušek, a neviděli jste alespoň jeden film, nebudete tomu podle ostatních kteří knihu přečetli moc rozumět. Nicméně pokud nemáte rádi Wonder Woman byla napsána i kniha o Batmanovi (jiná autorka, podobná obálka, patří do série Ikony DC), a plánují se knihy i o dalších superhrdinech :).



Jeden z nás lže (Karen McManus)

- Anotace: Premiantka, princeznička, sportovní hvězda, školní grázl a kluk, co ví o každém všechno a nebojí se to napráskat všem. Tahle partička se sešla po škole, aby napravila své hříchy – konkrétně mobily při vyučování, kde nemají co dělat. Jenže ty mobily nebyly jejich a jeden z nich bude za hodinu mrtvý. Co se vlastně na Bayviewské střední stalo? Všichni přeživší mají motiv, protože jejich domnělá oběť plánovala zveřejnit jejich špinavá a ještě špinavější tajemství. Jenže jak poznat vraha, když každý má co skrývat?

- Mám ráda thrillery, a když je YA? Tak to je něco pro mě :D. Tuto knížku si prostě potřebuji co nejdříve přečíst nejenom díky thrilleru ale i díky pozitivním recenzím na bookstagramu.


...

To je pro dnešní článek vše a já jenom doufám, že vás nějaká kniha zaujala, a že si třeba nějakou knihu na mé doporučení přečtete.

Hezký zbytek dne, a napište mi do komentářů kolik knih jste přečetli za rok 2018? Já jsem jich přečetla 21, což je přesně třikrát více než v roce 2017.

Komentáře

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.