Plňte si své nesplnitelné sny

Simča doporučuje knihy - YA | Romány | #1

Ahoj všichni! Po delší době vás vítám u nového článku :). Dnes bych chtěla začít novou sérii článků, ve které budu doporučovat knížky které jsem četla. V tomto článku budu doporučovat různé YA knížky a  YA romány, které se mi líbily. A tak, doufám, že si je možná i přečtete, a budou se líbit i vám.



1. Víš, že tě miluju?

Autorka: E. Maskame


Obsah: Na léto v Kalifornii se Eden vůbec netěší. Strávit ho má totiž v nové rodině svého otce, kterého už tři roky neviděla. Prázdniny by měla prožít s třemi nevlastními bratry a novou „matkou“ – lidmi, které vůbec nezná a ani netouží poznat. Na největší komunikační problémy naráží s Tylerem, nejstarším z bratrů. Nevyzná se v jeho divoké povaze, nemůže vystát jeho drzý pohled a ego vyšší než kopce v Beverly Hills. Pořád na něj ale někde naráží a čím víc poznává jeho svět nekonečných večírků a her, při kterých se porušují pravidla, tím víc jí zajímá. Začíná ztrácet hlavu pro lásku, která je zakázaná…


Můj názor: Nádherná romantická kniha, kterou si zamiluje snad každý. Nedávno jsem ji přečetla, a byla jsem z ní uchvácená! Styl psaní autorky mi velice vyhovoval, a stránky mi mizely pod rukama.

Eden, mi jako hlavní hrdinka přišla velmi sympatická, často jsem se shodovala s jejími názory. Tylera jsem ze začátku vůbec nechápala. Později, jsem ho ale začala mít ráda. Během čtení totiž odhalujeme jeho minulost, která mě samotnou docela překvapila.


Kniha se hodí spíše pro starší čtenářky, není úplně pro malé, jelikož tam jsou i části, které pochopíte ve vyšším věku. Hodí se pro čtenářky od 13 let :).



2. Polibek v New Yorku

Autorka (p): C. Rider


Obsah: Štědrý večer, letiště J. F. Kennedyho, New York. Charlotte už je zase sama. Po roce dostala kopačky od svého amerického přítele a nyní netouží po ničem jiném než se vrátit do bezpečí ke své rodině v Londýně. Ovšem její let je zrušen a ona jen bezradně mačká poukaz na náhradní ubytování v hotelu. Může Štědrý den být ještě horší? Anthony přijede na letiště vyzvednout svou přítelkyni, ale ta se s ním bez okolků přede všemi rozejde. A tak Charlotte dostane nápad: Proč se s Anthonym neseznámit, aby jí dělal průvodce po New Yorku, než jí poletí další letadlo?


Můj názor: Trochu netradiční téma, avšak krásně spracované od dvou autorů (neznám jména) pod pseudonymem Cathrine Rider.


Knížka byla úžasná. I když by se příběh s největší pravděpodobností nemohl odehrát, bylo to kouzelné, a i tak trochu Vánoční čtení. Já ji četla v lednu, a vůbec mi nevadilo, že se kniha odehrávala na Štědrý večer.


Trochu mi akorát povahově ze začátku vadil Athony. To jak se ze začátku k Charlotte choval, mi připadalo docela hnusné. I když to vlastně celkově chápu :D.


Knihu doporučuju čtenářkám od 12 let. Byla to příjemná oddechovka, přečtete ji během chvilky :).





3. Oko za oko

Autorky: J. Han, S. Vivian


Obsah: Velké holky nepláčou, ale vezmou svůj osud pevně do rukou. Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lillia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného. Tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám. Ale i hodné holky se umějí bránit. A tyhle tři dohromady? Jsou schopné čehokoli…


Můj názor: Knížka nebyla tak úplně romantická. Ale protože jsou tohle Ya Romány, tak jsem sem do tohoto článku tu knížku zařadila (je YA literatura). Touto knihou jsem začala rok 2018, a byla pro mě příjemným překvapením. Hlavní hrdinky byli velmi milé a sympatické, nejvíc jsem si ale oblíbila Kat. Svérázná rockerka. Jop. Takovouhle postavu jsem si ihned zamilovala :D.


Pro někoho tato kniha byla až příliš zlá, ale upřímně: Pokud se smějete když váš spolužák zakopne na schodech, tak se vám to bude líbit :D. Je to takové škodolibé, i když ten konec mě velmi překvapil.


Knihu doporučuju čtenářkám od 13 let. Dle mého názoru by se vám mohla líbit :).




Doufám, že se vám článek líbil, a že si i nějakou z těchto knih i přečtete. V každém díle této série bych ráda doporučila 3 knížky, a to proto, že nechci udělat ten článek příliš dlouhý.

Četli jste nějakou z těchto knih? Líbila se vám? Plánujete si po mé recenzi nějakou z těchto knih přečíst?

Komentáře

Kika7VIP(WE ARE THE BEST!)

Na takovýhle článek jsem dlouho čekala! smajl Je to přesně můj typ knížek.Mám už delší dobu v plánu přečíst si Oko za Oko. Už se těším na další díly

Kika7To se mi líbí +1 To se mi nelíbí

Nový komentář

Přidávání komentářu je povoleno pouze přihlášeným uživatelům. Zaregistruj se a přidej sem svůj komentář.